Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Σχολιασμοι απο τον Ασιώτη Ροκκο

 Και επισυναπτω μια καταπληκτική παλιά φωτο του χωριου του, απο Γιωργο Καππατο.

σε μια καταπληκτική φωτογραφία του μελετζη

Φρεσκα σχολια  με τον Νησιωτη Δία
  1. «Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι η Ομηρική Ζάκυνθος ίσως να μην υπήρξε ποτέ σαν νησί»???
    Ίσως παραξενεύει η ερώτηση αλλά αν δεχθεί κανείς ότι τα Ομηρικά έπη έμμεσα επεδίωξαν να εξαλείψουν την τότε πολυθεΐα (κάθε πόλης και θεός), τότε πως θα ανέφεραν τη λέξη Κεφ-αλ-ληνία που σήμαινε νησί του Διονύσου?
    Την ονομάσανε Ζάκ-υνθο τόπο-νησί του Ζαν-Ζακ δηλαδή του Δία και ησυχάσανε! Χα χα.

    Πώς είναι δυνατόν να γνωρίζει ο Ησίοδος την Κεφαλληνία και όχι ο Όμηρος που ήταν σχεδόν συνομήλικός του?
    Πώς το κάστρο της πόλης Ζακύνθου ονομαζόταν όχι Ζάκυνθος αλλά Ψωφίς, παλαιότερα της εμφάνησης στο νησί του εποικιστή Ζακύνθου?
    Να μη συνεχίσω και με άλλα «πως» γιατί θα κουράσω.

    Περισσότερα για όποιον ενδιαφέρεται βρίσκονται στα:
    www.portoassos.gr/αντικεφαλλήνας-ο-όμηρος/
    www.portoassos.gr/ησιόδου-ιθάκης-αποκάλυψη/
    www.portoassos.gr/δουλίχιον-το-πυροφόρον/


    (Απόψεις προς σκέψη όλα αυτά βέβαια).
    Ρόκκος Σπ.
    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Πετρατος ,, μας εδωσε την απαντηση με τον Δια,, οχι Αινησιου, Αλλά Αινιου - εκ - Νηιου,,,, ! Νομιζω Δουλιχι ηταν η σημερινη Ζακυνθος,, τωρα με την Ομηρικη την ψαχνουμε ακομη! Ανεβαζω σε νεα αναρτηση τα νεα σχολια


Στην ανάρτηση με την παρενοχληση.

Ωραίος!!! Χα χα

Αν βγάλει το λοιπόνε κανείς απόξου τις υποθέσεις με ανήλικα, κάπου οι γυναίκες έχουν μπερδέψει το τι σημαίνει άντρας σαν ζων οργανισμός.
Και κάπου έχω μπερδευτεί και εγώ με ευκείες τσι παρενοχλήσεις.
Δηλαδής άμα γδω νια γκόμενα με βαθύ ντεκολτέ και καρφωθώ οπτικά σε δαύτονε κινδυνεύω να καταγγελθώ για σεξουαλική παρενόχληση?
Και γιατί να μη κάμω και εγώ καταγγελία για το ίδιο πράμα??



Άσε που ενίοτε άμα τηρείς σαν κύριος κάποιες αρχές κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς το λιγότερο και σα μαμούχαλος, (μου έχει κάτσει και αυτό δυο τρείς φορές)!!!

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι η σημερινή «απελευθέρωση» των γυναικών θυμίζει κάτι από τη συμπεριφορά παλαιότερα των «νεόπλουτων». Μόλις και αυτοί ξέφευγαν από την οικονομική μιζέρια τρελαινότανε και δε ξέρανε τι κάνανε.
Ίσως να φταίει και ο λίγος σχετικά μεταβατικός χρόνος από το 0 στο 10, δεν ξέρω. Αυτό που θα συμβούλευα είναι να τηρούνται κάποιες ισορροπίες γιατί όπως πηγαίνουμε θα αποκουρλαθούμε όλοι που έλεε κι ο νόνος μου…

Άβυσσος…

 ανάρτηση "Εθελοντικος καθαρισμός της παραλίας Καμίνια-Μούντα! Παρασκευή 5/02/2021 και ώρα 15:30"


Θεάρεστο το έργο των εθελοντών αλλά έχουνε διατυπωθεί παράπονα όσο αφορά το καθαρισμό των παραλιών, γιατί δεν καθαρίζουν καλά την άμμο από τους παρακείμενους δρόμους. Έτσι παραμένουν κόκκοι άμμου με αποτέλεσμα να μη μπορούν να περπατήσουν με άνεση τα ζώα των κατοικιδιογονέων μια και έχουν μαλακά πέλματα βαδίζοντας διαρκώς σε χαλιά. Παράκληση λοιπόν να δείξετε κάποια ιδιαίτερη προσοχή, σκουπίζοντας αν είναι δυνατόν ακόμα και με ηλεκτρικές σκούπες.

ανάρτηση "Ο "ημέτερος λιμένας" (Οδ. π 471-473). Θέση Ρίζα Πόρου Κεφαλληνίας."


Ομηρική Ιθάκη – τέλος ταξιδιού… Χα χα πολύ τεμπέληδες είσαστε εκειαπουκάτου!! Έτσι τελειώνει το ταξίδι? Και καλά πέστε ότι τον «ημέτερο λιμένα» τόνε βρήκετε, το ότι η Ιθάκη είναι και «αμφίαλος» το πετάμε στα σκουπίδια για να γλυτώσουμε το «περπάτημα»?? Εκεί που γλέπω στη φωτό το αρχοντικό του Δυσσέα μονάχα βουνά γλέπω γύρω, γύρω.

ανάρτηση "ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ …"


Εκείο που σκέφτομαι είναι ότι πράγματα που θα έπρεπε να ήταν λυμένα εδώ και χρόνια γίνεται προσπάθεια να λυθούν όλα μαζί με συνοπτικές διαδικασίες. Και γιατί δεν είχαν λυθεί ?? Τί κάνει νιάου στα κεραμίδια ? Αυτή είναι η απάντησή μου. Άλλος φαύλος κύκλος και αυτός και καλά ξεμπερδέματα …

5 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ για τη φωτό που είναι περίπου του 1930!

    Φαίνεται το τότε Δημοτικό σχολείο πάνω στο λαιμό της χερσονήσου του Κάστρου, όπως και η αρχική δενδροφύτευση με πεύκα από την τότε αδελφότητα Ασσιωτών Αθηνών, (στον συνεχόμενο του λαιμού λόφο).
    Σε εκείνο το σχολειό λοιπόνε μου έλεε ο πατέρας μου, ότι το χειμώνα όταν φύσαε Μαΐστρος πιανότανε «αγκαζέ» τα πιτσιρίκια για να μη τα πάρει ο αέρας!
    Λίγο πριν το σχολειό φαίνεται φυλάκιο των τότε αγροτικών φυλακών, από όπου μπροστά πέρασε φυλακισμένος φορώντας κουστούμι και τη κοπάνησε!
    Που να πάει το μυαλό του φύλακα με όνομα Σαβανής ότι ήταν κρατούμενος!!
    Είχε βγει και τραγούδι από τσου τότε "καφενόβιους" για την απόδραση, που ένας στίχος του έλεε:
    … «Λιμοκοντόρος πέρασε από το φυλακίο
    και είπε εις το Σαβανή χαίρετε και αντίο»…

    (Λιμοκοντόρος = φτωχός νεαρός που ντύνεται επιδεικτικά).
    Έτσι για να μαθαίνουμε και τίποτις παλιότερο.

    Ρόκκος Σπ.
    Κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eιναι κριμα που πριν καμοια 25αρια χρονια,, ειχαν κανει τις φυλακες στανες!
    Δυστηχως πολλα λαθη, και σε πολλα μερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΔΥΣΣΕΙΑ Τα Ιόνια Νησιά του Ομήρου
    Ζάκυνθος=Ζάκυνθος
    Κεφαλονιά=Ιθάκη
    Ιθάκη=Αστερίς
    Λευκάδα=Σάμη
    Κέρκυρα= Δουλίχιον (Δολιχός=Μακρύς)
    Ραψ δ στ 844-847
    ἔστι δέ τις νῆσος μέσσῃ ἁλὶ πετρήεσσα,
    μεσσηγὺς Ἰθάκης τε Σάμοιό τε παιπαλοέσσης,
    Ἀστερίς, οὐ μεγάλη: λιμένες δ᾿ ἔνι ναύλοχοι αὐτῇ
    ἀμφίδυμοι: τῇ τόν γε μένον λοχόωντες Ἀχαιοί

    μετάφραση
    Κάποιο ξερόνησο στης θάλασσας τη μέση — εδώθε η Ιθάκη
    κι εκείθε η Σάμη στέκει η απόγκρεμη — θωρείς, την Αστερίδα,
    όχι τρανή, με καλολίμανους, χώρια μεριά καθέναν,
    κόρφους διπλούς᾿ εκεί τον πρόσμεναν οι Αργίτες στο καρτέρι.


    Για τους ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ της Οδύσσειας !!!!!!!!!!!!!!

    Τι λέει ο μπαρμπα Όμηρος ΕΔΩ ?????? << Υπάρχει δε κάποια νήσος,στη μέση της θάλασσας , στο μεσοδιάστημα Ιθάκης και αποκρήμνου Σάμης !!!!! Η Αστερίς, όχι Μεγάλη,λιμάνια καλά σαυτήν υπάρχουν από την μία και την άλλη πλευρά , εκεί τον περίμεναν (τον Τηλέμαχο) ,παραφυλάγοντες οι Αχαιοί !!!!!!!


    Η σημερινή Κεφαλονιά είναι η ΙΘΑΚΗ , η Λευκάδα είναι η ΣΑΜΗ , η Ζάκυνθος δεν το αμφισβητεί κανείς είναι η Ζάκυνθος και η Κέρκυρα το ΔΟΥΛΙΧΙΟΝ (δόλιχος < αρχαία ελληνική δολιχός < ινδοευρωπαϊκή *dl̥h₁gʰós (μακρύς),σαφώς η Κέρκυρα είναι το ποιο μακρύ νησί του Ιονίου ) !!!! Η Ιθάκη η σημερινή είναι η όχι μεγάλη νήσος ΑΣΤΕΡΙΣ !!!!! Με τα δύο λιμάνια ,Βαθύ και Πίσω Αετός !!!!!!

    Η σημερινή Ιθάκη (η ΑΣΤΕΡΙΣ) είναι στο <> Κεφαλονιάς (ΙΘΑΚΗΣ του Ομήρου) με την Ομηρική ΣΑΜΗ (Λευκάδα σημερινή ) ??? Σαφώς ναι !!!!! Η ΣΑΜΗ (Λευκάδα) είναι Παιπαλόεσσα (απόκρημνη ) ?? Σαφώς ναι ,από την Δυτική πλευρά που την βλέπουν οι ναυτικοί !!!!!! Η Κέρκυρα (ΔΟΥΛΙΧΙΟΝ) είναι η μακρυά νήσος ( για το ΣΧΕΡΙΑ γαία ΦΑΙΑΚΩΝ ,θα το αναπτύξουμε μία άλλη φορά !!!!)
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το τραγικό λάθος (κατά τη γνώμη μου πάντα) των Ομηρικών ερευνητών είναι η σιγουριά του ονόματος του σημερινού νησιού της Ζακύνθου σαν Ομηρικό.
    Αγαπητέ Evriti η Ζάκυνθος κατά τη μυθολογία πήρε το όνομά της από τον Ζάκυνθο γιο του Δαρδάνου από την αρχαία Ψωφίδα της Δ. Αρκαδίας ο οποίος εποίκισε το νησί, για αυτό και το αρχαίο κάστρο της λέγεται Ψωφίς.

    Το Δουλίχιο ο μπάρμπα Όμηρος το τοποθετεί απέναντι από την πόλη – κράτος της αρχαίας Ήλιδας, οπότε??
    Πόλη – κράτος ήταν τότε η Ήλιδα, κατά πολύ μικρότερη από τη σημερινή γεωγραφική έκταση του νομού Ηλείας, πράγμα που συνήθως περνά απαρατήρητο.

    Κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεωρω πολυ τραβηγμενο το σεναριο Ithagenis Evritis, αλλα φυσικα ολα τα σεναρια μπαινουν στο τραπεζι! Το να ειναι η Ιθακη η Αστεριδα,, αναμεσα σε Λευκαδα και Κεφαλονια θα εστεκε , αλλα δεν εχει την ορατοτητα , και αμεσοτητα για ενεδρα σε καποιον που ερχεται απο Πύλο. Δουλιχιο για Κερκυρα δεν μας βγαινεο με τιποτε,, μην ξεχναμε το ψεμα του Οδυσσεα, πως τον πηρανε απο Θεσπρωτια , για το σιτιφορο Δουλιχι, και στην πορεια του πλοιου , σταματησανε Ιθακη, και τους την κοπάνησε,, οποτε, Δουλιχιο νοτια της ομηρικης ιθακης! Για εμας και τον ροκκο , η σημερινη Ζακυνθος,, που απο Κεφαλονια δειχνει ενα πολυ μακρυ νησι οπτικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή