Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

Κώστας Παπαζαφειράτος: Ανοικτή κατάθεση απόψεων & γεγονότων προς τον βουλευτή Κεφαλληνίας κ. Παναγή Καππάτο για τον θολωτό τάφο στα Τζαννάτα

 


Κώστας Παπαζαφειράτος

ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ν. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ κ. ΠΑΝΑΓΗ ΚΑΠΠΑΤΟ

Κύριε Παναγή Καππάτε, Βουλευτή νομού Κεφαλληνίας, η είδηση για την πρωτοβουλία σας σχετικά με την προστασία και ανάδειξη του μυκηναϊκής περιόδου μοναδικού στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας θολωτού τάφου στην περιοχή των Τζαννάτων Κεφαλονιάς επανέφερε την προσωρινά χαμένη αισιοδοξία των Κεφαλλήνων από τη συστηματική υπονόμευση των απαραίτητων έργων εκ μέρους εχθρικά φερόμενων παραγόντων.

Είναι γνωστό ότι έχω επιλέξει να μην είμαι μέλος κόμματος παρά το γεγονός ότι η πολιτική και η δημοκρατία για εμένα είναι θέματα υψίστου καθήκοντος. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολιτική στράτευση είναι κάτι ελαττωματικό αρκεί να περιέχει ήθος. Επίσης εδώ στην Κεφαλονιά αλλά και σε όλον τον κόσμο υπάρχουν χιλιάδες πολιτών που θέτουν ψηλότερα από την πολιτική τους ένταξη ως ψηφοφόρων το συμφέρον της ιδιαίτερης πατρίδας τους.

Το πρόβλημα το οποίο καλείται η Πολιτεία να αντιμετωπίσει καθυστερεί από το 2016, διάστημα κατά το οποίο κυβέρνησαν τη χώρα αφενός η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αφετέρου η νυν κυβέρνηση της ΝΔ.

Και δεν είναι μόνο η καθυστέρηση της θαυμαστής προϊστορικής αρχαιολογικής περιουσίας μας. Είναι και η «καταχθόνια» υπονόμευση αφενός μιας πλειάδας αξιόλογων ανθρώπων (πολιτικών κ. ά.) και αφετέρου των αξιόλογων Αρχαιολόγων που εργάσθηκαν σκληρά, με διάθεση προσφοράς και ήθος.

Επίσης οφείλω να αναφέρω ότι, εξ όσων γνωρίζω, άλλη πρωτοβουλία της μορφής της δικής σας πρωτοβουλίας για την επίλυση του «γόρδιου δεσμού» δεν έχει υπάρξει.

Κε Βουλευτή, εύχομαι ευόδωση της πρωτοβουλίας σας. Εάν η Πολιτεία παραδώσει στους Κεφαλλήνες και τους Ιθακησίους αλλά και στον κόσμο όλο τα μνημεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς έτσι όπως αρμόζει σε ένα κράτος που τα σέβεται και τα προστατεύει, θα έχετε ασφαλώς συμμετοχή σε ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό και αναπτυξιακό επίτευγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου