Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Ακομη ενας χωριανος μας στην εκλογικη μαχη! Καλή επιτυχια !

 


Βόρεια Αθήνα: Μάχη για 16 έδρες – Ποιοι είναι οι υποψήφιοι

 

Έντονο ενδιαφέρον προκαλεί η μάχη του σταυρού στον Βόρειο Τομέα της πρώην Β Αθηνών  (Β1) ενόψει των βουλευτικών εκλογών, λόγω της μια επιπλέον έδρας που προέκυψε μετά την τελευταία Απογραφή, των προβεβλημένων ονομάτων που διαμορφώνουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων αλλά και της απλής αναλογικής που ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα στην περιφέρεια.

Ο Βόρειος Τομέας της Αθήνας, αποτελεί σήμερα την τρίτη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, μετά τον Νότιο Τομέα Β Αθηνών (19 έδρες) και την Α Θεσσαλονίκης (17 έδρες).

Στις προηγούμενες εκλογές του 2019, η ΝΔ ήταν αδιαφιλονίκητη νικήτρια της περιφέρειας εκλέγοντας 7 βουλευτές έναντι 4 του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από έναν βουλευτή εξέλεξαν το ΚΚΕ, το ΚΙΝΑΛ, το ΜΕΡΑ25 και η Ελληνική Λύση.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κόμμα Ποσοστό Έδρες
ΝΔ 45,81 7
ΣΥΡΙΖΑ 28,22 4
ΚΚΕ 6,19 1
ΚΙΝΑΛ 5,59 1
ΜΕΡΑ25 4,15 1
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 2,54 1

 

Ωστόσο, η απλή αναλογική με την οποία θα διεξαχθούν οι επερχόμενες εκλογές, αλλάζουν τα δεδομένα καθώς το πρώτο κόμμα δεν θα εισπράξει μπόνους εδρών κάτι που θα ευνοήσει το δεύτερο και το τρίτο, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν  και από τον αριθμό των κομμάτων που θα εισέλθουν τελικώς στη Βουλή.

Η περιφέρεια του Βόρειου Τομέα Αθηνών (Β1), περιλαμβάνει 14 δήμους: Κηφισιάς, Πεντέλης, Μεταμόρφωσης, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Ηρακλείου, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Νέας Ιωνίας, Γαλατσίου, Φιλοθέης – Ψυχικού και Παπάγου – Χολαργού.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Για το κυβερνών κόμμα, το ψηφοδέλτιο της βόρειας Αθήνας θεωρείται πολύ σημαντικό καθώς σε αυτό, είναι δεδομένο ότι θα συμπεριλαμβάνονται και πάλι κορυφαία στελέχη του.

Εκεί εκλέχθηκαν το 2019 οι  δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης και Αδωνις Γεωργιάδης καθώς επίσης και η  υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αλλά και η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη που θα είναι και πάλι υποψήφιοι. Το ίδιο ισχύει και για τους Γιώργο Κουμουτσάκο, Θοδωρή Ρουσόπουλο και Δημήτρη Καιρίδη.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε  υποψήφιος θα είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ αναμένεται να είναι και η εργατολόγος Ολια Νικολοπούλου, οι δημοσιογράφοι Άρια Αγάτσα και Φώτης Καρύδας, ο δημοτικός σύμβουλος Αγ. Παρασκευής, Νίκος Ζόμπολας που παλιότερα είχε συνεργαστεί με τον Φαήλο Κρανιδιώτη, ο γιατρός Τάσος Καρανδρέας, η αρχαιολόγος Μαριάνθη Μήκα, η καρδιολόγος Αγγελική Δημητράκη, ο πρώην αντιδήμαρχος στο Νέο Ηράκλειο Μανώλης Κουτσογιαννάκης, ο οικονομολόγος Χρήστος Σούλης, ο οικονομολόγος Τάσος Ζαχαρόπουλος που κατέβηκε το 2019 με την Ενωση Κεντρώων, η περιφερειακή σύμβουλος με τον κ. Πατούλη, Μαργαρίτα Βάρσου και η Φωτεινή Βρύνα που είχε πολιτευτεί και το 2015 και είναι αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα».

ΣΥΡΙΖΑ

Κ. Ζαχαριάδης

Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελεί στοίχημα η ενίσχυση της δύναμης του στον βόρειο τομέα όπου, μετά την ανακοίνωση του 75% των ψηφοδελτίων, θα «κατέβουν» οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κώστας Ζαχαριάδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Κατρούγκαλος και Πάνος Σκουρλέτης. Μαζί τους και ο γνωστός ηθοποιός Μάριος Αθανασίου και οι Δημήτρης Χατζησωκράτης, Δημητρης Σακελλάρης, Γιώργος Μπαλάφας, Αννέτα Καββαδία και η ηθοποιός Άννα Χατζησοφιά.

ΚΚΕ

Παραθέτουμε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών:

1) Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

2) Νίκος Αγγελίδης, δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

3) Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου δημοτικού σχολείου Ν. Ιωνίας.

4) Κώστας Γουλιάμος, καθηγητής Πανεπιστημίου, πρώην πρύτανης του ευρωπαϊκού πανεπιστημίου Κύπρου, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών.

5) Γεωργία Κουρή, παιδαγωγός στην ειδική αγωγή, πρόεδρος των εργαζομένων  στην ειδική αγωγή.

6) Αφροδίτη Κτενά, καθηγήτρια Πανεπιστημίου και μέλος του Τμήματος Παιδείας της Κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ.

7) Ντιάνα Λιάκου, νηπιαγωγός, πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων «Σεφέρης».

8) Έλενα Μποτζιολή, φιλόλογος, μέλος του γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και δημοτική σύμβουλος Νέας Ιωνίας.

9) Γιάννης Παπαζαχαριάκης, μουσικός, ενορχηστρωτής.

10) Κέλλυ Παπαϊωάννου, αρχιτέκτονας, μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

11) Κώστας Παπασωτηρίου, έμπορος

12) Βασίλης Παρασκευόπουλος, μουσικός, πρόεδρος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.

13) Αλέκος Περάκης, τεχνικός του ΟΤΕ, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική.

14) Βαγγελιώ Πλατανιά, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της  Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας.

15) Γιώργος Πομάσκι, ομοσπονδιακός προπονητής στίβου.

16) Έρη Ρίτσου, συγγραφέας.

17) Χρήστος Σαλταπίδας, πλοίαρχος εν αποστρατεία του πολεμικού Ναυτικού.

18) Νίκος Σερετάκης, δημοτικός σύμβουλος Φιλαδέλφειας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Φιλαδέλφειας, πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Ν. Φιλαδέλφειας.

19) Βούλα Τσίγκα, φιλόλογος-νηπιαγωγός, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων παιδικών σταθμών Νέας Ιωνίας.

20) Γρηγόρης Χαραλαμπίδης, εκτελωνιστής και δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου.

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Στις προηγούμενες εκλογές, το κόμμα βρέθηκε τέταρτο στην Βόρεια Αθήνα και ο μεγάλος στόχος είναι να διπλασιάσει τα ποσοστά του και να επιστρέψει στην τρίτη θέση. Το ψηφοδέλτιο του κόμματος σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του, Νίκος Ανδρουλάκης περιλαμβάνει τον Ανδρέα Λοβέρδο, τον Δήμαρχο Βριλησσίων Ξένο Μανιατογιάννη, η πρώην υπουργός και ευρωβουλευτής, Κατερίνα Μπατζελή, η πρώην υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη, η σύμβουλος επιχειρήσεων Ελένη Μουλουδάκη, ο πρώην εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Παπαδόπουλος, η ιδιωτική υπάλληλος, Αιμιλία Νικολαίδου, η επιχειρηματίας Αργυρώ Πατίλη, ο τραπεζικός υπάλληλος Ιώαννης Πούπκος, και το τραπεζικό στέλεχος, Ευθυμία Χαλατσή. Ακόμα, ο δημόσιος υπάλληλος Εμμανουήλ Αιβαλιώτης, ο λογιστής Ανδρέας Βαγγελάτος, ο ελεύθερος επαγγελματίας Παναγιώτης Βλάχος, ο δικηγόρος Παναγιώτης Γκανιάτσος, η καθηγήτρια του ΕΜΠ, Αικατερίνη Δορυφόρου, η δικηγόρος Ρένια Ζαρκαδούλα και η τραπεζικός Ρένα Καρανικολάου.

ΜΕΡΑ 25

Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ήρθε τέταρτο στον βόρεια τομέα στις προηγούμενες εκλογές, εκλέγοντας τον ηθοποιό Κλέωνα Γρηγοριάδη, ωστόσο το μεγάλο στοίχημα είναι, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η είσοδος του στη Βουλή. Έως τώρα, για τη βόρεια Αθήνα έχουν ανακοινωθεί οι εξής υποψήφιοι:

Ξύκης Γιώργος

Λιζάρδος Αλέξανδρος Ρωμανός

Ζαχαρός Θεοδόσης

Μπιτσάκη Σωτηρία

Βελισσαρίου Ασπασία (Σίσσυ)

Σταθοπούλου Μαρία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι. Στις προηγούμενες εκλογές το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλο ήταν έκτο στη βόρεια Αθήνα, εκλέγοντας την Αναστασία -Αικατερίνη Αλεξοπούλου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου