Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΑΤΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 
 
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ  http://kefaloniaphotonews.gr
 
Γιατί προτίμησαν τον εύκολο δρόμο των αναρτήσεων και των δημοσιευμάτων και τη δημιουργία εντυπώσεων.....
 
Μετά από συνεχή δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε blogs σχετικά με προσκυνητάρι στην είσοδο του Νοσοκομείου επιθυμώ να απαντήσω θεωρώντας σκόπιμο πρώτα να αναφέρω ότι δεν έχω κανένα σκοπό ούτε να χρησιμοποιήσω μεγαλόστομες εκφράσεις ούτε να θέσω σε δοκιμασία το ποσοστό της πίστης του καθενός μας, ακόμα δε περισσότερο το σεβασμό που έχουμε όλοι στην θρησκεία μας και στον πολιτισμό μας.

Θα παραθέσω απλά τα γεγονότα:


Τον Νοέμβριο του 2007 επί διοικήσεως κου Ε. Κεκάτου υπήρξε απόφαση για δημιουργία παρεκκλησίου στην Κεντρική είσοδο στο χώρο πλησίον του ανθοπωλείου, η οποία δεν εκτελέστηκε ποτέ. Να επισημάνω ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι στη τζαμαρία του Νοσοκομείου. Τότε τοποθετήθηκαν μόνο δύο εικόνες, ένας αυτοκόλλητος σταυρός και τίποτε άλλο. Ούτε αγιογραφήσεις έγιναν, ούτε μεταφορά υλικού από το υπόγειο όπως ανέφερε η απόφαση έγινε, ούτε ένα μανουάλι καν για να μπορεί όποιος επιθυμεί να ανάψει ένα κερί. Και είναι προφανές ότι με αυτήν τη κατάσταση δεν έγινε ούτε καθαγιασμός του χώρου.

Απεναντίας, επειδή η απόφαση του Δ.Σ τότε δεν εκτελέστηκε το αποτέλεσμα ήταν ο συγκεκριμένος χώρος να έχει μετατραπεί σε ένα αχούρι που ο κάθε ένας έβαζε ότι ήθελε, (σκούπες, φαράσια, κουβάδες, είδη ανθοπωλείου, χαρτιά, κιβώτια, κ.α). Η εμφάνιση του χώρου ήταν τόσο άσχημη που πραγματικά αποτελούσε ασέβεια και προσβολή για αυτό που έκφραζαν οι δυο κρεμασμένες εικόνες σε ένα τοίχο.

Αναρωτιέμαι:

Γιατί αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται, δεν εκτέλεσαν τότε την απόφαση που πήραν;
Γιατί τρία χρόνια δε το φρόντισαν;
Γιατί τους εννέα μήνες που βρίσκομαι στο Νοσοκομείο δεν είπαν τίποτε, αν και έβλεπαν κάθε μέρα την κατάντια που επικρατούσε;
Γιατί προτίμησαν τον εύκολο δρόμο των αναρτήσεων και των δημοσιευμάτων και τη δημιουργία εντυπώσεων, αντί να έρθουν και να ενημερωθούν πρώτα από εμένα τι έχει γίνει; Ο μοναδικός που ήρθε στο γραφείο μου και συζητήσαμε το συγκεκριμένο θέμα, κος Ευάγγελος Ευαγγελάτος Διευ/ντής της παιδιατρικής κλινικής, παραδέχθηκε ότι η απόφαση του Δ.Σ δεν εκτελέστηκε και ότι υπάρχουν ευθύνες για την άσχημη κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Συμπερασματικά, οι ταμπέλες πρέπει να τοποθετούνται όταν το έργο έχει αποπερατωθεί και δίδεται σε χρήση.

Συνεχίζοντας θέλω να αναφέρω ότι στο υπόγειο του Νοσοκομείου μας, αλλά προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ισόγειο από την κάτω είσοδο, υπάρχει σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο από την κατασκευή του, παρεκκλήσι το οποίο με φροντίδα εργαζομένων και αυτό τους τιμά, έχει διαμορφωθεί ένας όμορφος χώρος με τέμπλο ζωγραφισμένο, εικόνες και όλα τα ιερά σκεύη που απαιτούνται για την λειτουργία του. Εκεί τοποθετήθηκαν και οι δύο εικόνες που προανέφερα. Σκοπός μου είναι να κάνω ότι απαιτείται ώστε το συγκεκριμένο παρεκκλήσι να εξυπηρετήσει το σκοπό για τον οποίο έγινε. Θέληση δε των εργαζομένων είναι να ονομαστεί Άγιοι Ανάργυροι που είναι και το όνομα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου μας.

Τελειώνοντας ενημερώνω ότι υπάρχουν συζητήσεις με διαφόρους παράγοντες που ενδιαφέρονται για ένα παρεκκλήσι στο περίβολο του Νοσοκομείου, σε μέρος διακριτικό όπου θα μπορεί και εκεί όποιος θέλει να εκφράσει το θρησκευτικό του συναίσθημα. Για αυτό το ζήτημα όταν είναι ώριμο θα αποφασίσει το Δ.Σ.

Με εκτίμηση
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου