Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ


Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, τα Μαθητικά Συμβούλια, τα Σωματεία εργαζομένων, που συντονιστήκαμε με πρωτοβουλία των τοπικών γραμματειών του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΕΒΕ και που ανταποκριθήκαμε σε νέο κάλεσμα της ΕΛΜΕ-ΚΙ, εκφράζοντας ομόθυμο πνεύμα αποφασιστικής κοινής δράσης, τονίζουμε τα εξής:
ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΡΗΘΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ
Μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 10ης Φλεβάρη.
ΟΛΗ Η ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 11.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
Οι Σύλλογοι Γονέων – τα Μαθητικά Συμβούλια να δώσουν τον παλμό με δικά τους μπλοκ .Μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικούμε:
- Δουλειά για όλους, μόρφωση, υγεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.
- Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους. Όχι στο αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς. Έξω οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από τα σχολεία.
- 15% του κρατικού προϋπολογισμού για την παιδεία.
- Πλήρη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
- Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων (αναπληρωτών και ωρομισθίων) στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Αιτήματα αιχμής για το Νομό:
- Να μη διανοηθεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολείων. Κανένα δημοτικό από όσα υπάρχουν σήμερα να μην θεωρηθεί ότι έχει τεθεί «εκτός λειτουργίας», που νομιμοποιεί τον «ευρωμονόδρομο» της ερήμωσης των χωριών. Κανένα σχολείο στο Νομό να μη χαρακτηριστεί συστεγαζόμενο με άλλο της ίδιας βαθμίδας. Να μην μεταφερθεί καμία δομή Λυκειακών Τάξεων (Μεσοβούνια) σε άλλη περιοχή. Να μην συγχωνευθεί – καταργηθεί κανένα ΕΠΑΛ και ειδικό σχολείο. Καμία ισχύ των χιλιομετρικών αποστάσεων που προβλέπει το
Υπουργείο «Αμάθειας» για τις καταργήσεις. Το νέο σχολικό συγκρότημα στο Αργοστόλι να περιλάβει τη στέγαση ενός Λυκείου με ένα Γυμνάσιο. Αγώνας για 20 το πολύ μαθητές ανά τάξη. Συνολική απόρριψη της νέας διοικητικής δομής. Όχι στον «Καλλικράτη», στο αποκεντρωμένο - διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς.
- Να μην περάσει το κλείσιμο των ΤΑΔ. Να λειτουργήσουν άμεσα όλα τα αθλήματα σε Αργοστόλι και Ληξούρι (το οποίο έκλεισε τελείως), με τις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού και τη διασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση. Αποτελεί κοροϊδία η δήθεν «επίλυση» του προβλήματος στο Αργοστόλι, όταν λείπουν επτά καθηγητές, όταν ποδόσφαιρο και ρυθμική δε γίνονται καθόλου και η κωπηλασία διαθέτει μόνο έναν γυμναστή!! Μας βρίσκει αντίθετους η δήθεν επίλυση της μεταφοράς των μαθητών του αθλητικού (από και προς το γυμναστήριο), με την ανάληψη της ευθύνης από το Δήμο Κεφαλονιάς, που αποτελεί το πρώτο βήμα για τη μεταφορά του κόστους στους γονείς. Μας βρίσκει αντίθετους η μετακύληση της ευθύνης λειτουργίας στους εκπαιδευτικούς και η μεταφορά των προβλημάτων σε άλλα σχολεία από τα οποία αποσπάστηκαν για το ΤΑΔ οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί.
- Να αρθεί η κατάργηση των σχολικών αγώνων, να σταματήσει η υπονόμευση της άθλησης των νέων ανθρώπων. Να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την αδιάλειπτη – απρόσκοπτη δωρεάν λειτουργία των κολυμβητήριων και όλων των χώρων άθλησης. Να μην περάσει η κατάργηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Δεν θα ανεχθούμε άλλα πλήγματα σε αθλητισμό – πολιτισμό.
- Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων! Μηδενικό ΦΠΑ στους λογαριασμούς και τις δαπάνες των σχολικών επιτροπών. Αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία.
- Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων και καθαριότητας, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κ.λ.π.
- Στελέχωση του ΚΕΔΔΥ ώστε να λειτουργήσει η πενταμελής επιτροπή σε πλήρη σύνθεση – αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή. Πλήρης στελέχωση του ΕΕΕΕΚ και του ειδικού δημοτικού σχολείου Περατάτων (εργαθεραπευτής, ψυχολόγος, σχολικός νοσηλευτής, φυσική αγωγή, μουσικός, πληροφορική κ.ο.κ.).
- Να διασφαλιστεί το δικαίωμα σε δωρεάν ασφαλείς μεταφορές για όλους τους μαθητές.
- Να τελειώνουμε για πάντα με τις αίθουσες – τρύπες και τα επικίνδυνα ανθυγιεινά κοντέινερς στο Νομό. Να προωθηθούν τα πέντε αναγκαία – και εγκεκριμένα από το τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο - σχολικά συγκροτήματα καθώς και όλες οι απαραίτητες υποδομές. Μέριμνα για την αντισεισμική θωράκιση. Ασφαλείς – αποκλειστικά δημόσιες υποδομές, με δημόσιες επενδύσεις. ΟΧΙ στις ΣΔΙΤ. Καταδικάζουμε τη συμπαιγνία κυβέρνησης – δημοτικής αρχής για την προώθησή τους, που θα γίνει εκτίναξη του κόστους κατασκευής, επιβολή «διοδίων» στους μαθητές και εκχώρηση των σχολικών χώρων για επιχειρηματικές δράσεις.
- Να σταματήσει κάθε διαδικασία έξωσης του εσπερινού σχολείου και να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της στέγασής του.
- Να καλυφθούν όλα τα κενά των σχολείων του Νομού σε καθηγητές που απουσιάζουν ακόμη, μέσα από μόνιμους διορισμούς (τρεις πληροφορικής, ιταλικών, φιλόλογος, τεχνολόγος, οικιακής οικονομίας κ.λ.π.). Ιδιαίτερη μέριμνα για τα ειδικά σχολεία, τα περιφερειακά και τα ΕΠΑΛ. Να σταματήσει εδώ και τώρα από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης η μετατροπή κενών πλήρους ωραρίου σε πολλά «μικρά» για τη διεύρυνση της ωρομισθίας.
- Να υπάρξει γεωγραφική ανακατανομή και πιστή τήρησή της, ώστε να στηριχθούν εκείνα τα σχολεία που η κυρίαρχη πολιτική οδηγεί στη συρρίκνωση και την υποβάθμιση.
Για όλα τα παραπάνω:
Οργανώνουμε και στηρίζουμε, ως υπόθεση όλων των σωματείων, συσκέψεις ανά σχολείο, μαζικές διαδικασίες και συνελεύσεις Συλλόγων Γονέων, Μαθητικών Συμβουλίων κ.λ.π.
ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΙΣΜΟΣ:
 Συνεχίζουμε με μαζική συμμετοχή στην ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
 στις 23 ΦΛΕΒΑΡΗ.
Οι συμμετέχοντες φορείς
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου