Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΓΙΝΕ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ , ΤΟ ΘΕΜΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΙΕΡΓΙΩΝ

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011


Χωροθετούν τεραστίες μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών στην πιο όμορφη ακτογραμμή της Κεφαλονιάς

από το Γραφείο Τύπου
Ως εμπορικός σύλλογος Πρόννων με οργή και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε το πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο να αποφασίζει ουσιαστικά την κατάργηση της τουριστικής δραστηριότητας στον Πόρο και να...
καταδικάζει την περιοχή μας σε «αναπτυξιακή χωματερή» της Κεφαλονιάς, μέσω της χωροθέτησης τεραστίων μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών στην πιο όμορφη ακτογραμμή όλου του νησιού.
Η απόφαση αυτή καταργεί την όποια προοπτική τουριστικής ανάπτυξης μεταξύ Πόρου-Σάμης που είναι η πιο υποσχόμενη περιοχή σε όλα τα Ιόνια Νησιά για αυτό το σκοπό. Καταργεί την όποια μελλοντική ανάπτυξη μαρίνας στο λιμάνι μας. Καταδικάζει κάθε καλοκαίρι τις παραλίες μας να γεμίζουν από το μαΐστρο με ιζήματα και τροφές ψαριών. Όλα αυτά για 15-20 θέσεις εργασίας; Μας κοροϊδεύετε;;;

Ο αντιπεριφερειάρχης κυριος Κουρής και όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι που υπερψήφισαν την απόφαση-ταφόπλακα για την περιοχή των Πρόννων, καλούνται αύριο κιόλας δημόσια να απαντήσουν στα εξής;
- Επιθυμούν τη δημιουργία μαρίνας στον Πόρο και την ανάπτυξη μέσω θαλασσίου τουρισμού;
- Επιθυμούν την παραλιακή οδική σύνδεση Πόρου-Σάμης;
- Επιθυμούν την ποιοτική τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή, που είναι η πιο υποβαθμισμένη τουριστικά στο νομό (έτσι εννοούν τη βοήθεια οι περιφερειακή μας σύμβουλοι;)
Τα παραπάνω δεν είναι δυνατά μέσω της χωροταξικής δέσμευσης της περιοχής από ιχθυοκαλλιέργειες. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν υποκρισία και αναπτυξιακά γελοίο. Ο κ. Κουρής θεωρώντας μας μειωμένης αντίληψης πολίτες μας ενημερώνει ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες αποτελούν εναλλακτική πρόταση στην τουριστική δραστηριότητα!!!
Ποια περιβαλλοντική μελέτη και ποια μελέτη οικονομικών επιπτώσεων έλαβαν υπόψη για να ψηφίσουν έτσι οι περιφερειακοί σύμβουλοι. Γιατί αυτή η βιασύνη, γιατί όλα εν κρυπτώ, χωρίς να ξέρουν τίποτα οι τοπικές κοινωνίες και με ταχύτητες πρωτόγνωρες για την ελληνική δημόσια διοίκηση; Αν δεν απαντήσετε στα παραπάνω με στοιχεία και μελέτες που συγκεκριμένα και επιστημονικά διασφαλίζουν τα συμφέροντα της τοπικής οικονομίας, τότε από μόνοι σας και με την ψήφο σας, γίνεστε ανεπιθύμητοι στην περιοχή μας και δεν θεωρείστε από εμάς υπερασπιστές των συμφερόντων της πλέον.

Καλούνται ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Τζιόγια Γρουζή, Βαγγέλης Φιορεβάντες, Θόδωρος Γαλιατσάτος και Διονύσης Γεωργάτος να αποδείξουν εμπράκτως ότι σέβονται την τοπική κοινωνία και έχουν το στοιχειώδη σεβασμό απέναντι της να λάβουν υπόψη τους την άποψη μας, ως επαγγελματίες και πολίτες. Να κάνουν τα πάντα ώστε να διορθώσουν το φρικτό λάθος τους και να σταματήσουν την αποστολή της πρότασης στο υπουργείο ΑΜΕΣΑ.

Ειδικότερα για την κ. Γρουζή που είναι από την περιοχή των Πρόννων πέφτουμε από τα σύννεφα, καθώς θα περιμέναμε από αυτή πρώτη να μας υπερασπιστεί. και  θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των επιχειρήσεων μας ή θα βάζει την υπογραφή της σε τέτοιες ύποπτες και αναπτυξιακά εγκληματικές αποφάσεις.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου