Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ -- ΓΙΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΙΕΡΓΙΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αργοστόλι 23/09/2011 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ &ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΠΛ. ΒΑΛΛΙΑΝΟΥ 28 100 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ   ΑΠΟ  ΤΟ  ΒΗΜΑ  ΤΟΥ  ΠΟΛΙΤΗ,, -ΣΑΚΗΣ ΒΟΥΤΟΣ.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Ο Πρόεδρος κ.Ευάγγελος Κεκάτος και τα Μέλη της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κεφαλλονιάς, με Ομόφωνη Απόφασή τους, στην 7η Συνεδρίαση της Επιτροπής στις 21-9-11, ευθυγραμμίζονται πλήρως με την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (231/2011), που αφορά την διατήρηση των υφιστάμενων Μονάδων Ιχθυοκαλλιέργειας, αλλά ΝΑ ΜΗΝ προστεθεί καμία άλλη Μονάδα στην Κεφαλλονιά, Νησί χαρακτηρισμένο διεθνώς και επισήμως, ως τόπος εξαιρετικού φυσικού κάλλους.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι ο Νομός της Κεφαλλονιάς θεωρείται ήδη μία περιοχή με έντονη ιχθυοκαλλιεργητική δραστηριότητα αφού τόσο στο Νησί μας όσο και την Ιθάκη αλλά και τις Εχινάδες Νήσους υπάρχουν Μονάδες σε πλωτούς κλωβούς στη θάλασσα, με συνολική δυναμικότητα που ανέρχεται στο 10% περίπου της συνολικής δυναμικότητας της χώρας.

Επί προσθέτως , στην Τουριστική Πολιτική του Δήμου κυριαρχεί η αξιοποίηση των μαγευτικών και ασφαλών διαύλων ναυσιπλοΐας, μεταξύ Κεφαλλονιάς και Λευκάδας για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ιστιοπλοϊκού τουρισμού.

Τέλος και με απεριόριστο σεβασμό σε κάθε νόμιμη Επιχειρηματική δραστηριότητα, υπενθυμίζουμε την επισήμανση του Υπουργείου Τουρισμού για την αξία της Τουριστικής Βιομηχανίας σε εθνικό οικονομικό επίπεδο, γεγονός που ενισχύει την ανάδειξη της Κεφαλλονιάς, ως εξέχοντα Τουριστικό προορισμό και όχι ως τόπο παραγωγή Ιχθυοκαλλιέργειας, δραστηριότητα σημαντικά ωφέλιμη, για ανάπτυξη όμως, σε μη Τουριστικές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου