Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Αν απορήσατε γιατι xτυπησανε οι καμπάνες! - ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΩΚΑΣ o νέος Μητροπολιτης

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ KEFALONIAPRESS
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΩΚΑΣ o νέος Μητροπολιτης
 http://www.amen.gr/content/articles/0/article_18485/article_18485_67005.jpg
                                                                              
11.00 ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΩΚΑΣ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ με 69 ψήφους 
 10.45 Στην εκλογή του τριπρόσωπου Γεράσιμος Φωκάς 71 ψήφους
 10/45  Ψήφισαν 76 ιεράρχες ,
Στην εκλογή του τριπρόσωπου έλαβαν : αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φωκας 71 , αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χαρτουλιάρης 25,αρχιμανδρίτης Γεωργάτος Καλλίνικος 26 (από Ναύπακτο).
10.26 Οι Αρχιερείς μπαίνουν για την εκλογή 
10.12 πμ  
 Ψηφισαν διακαταστασεως ή δια εκλογη ε κα ιτωρα ψηφιζουν για τριπροσωπο. Τους τρεις υποψήφιους δηλαδή.
 Ξεκινάει σε λίγο η διαδικασία εκλογής του νέου Μητροπολίτη Κεφαλλληνίας με την προσέλευση των 80μελών της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράτη για τη τέλεση της θείας λειτουργίας και στη συνέχεια της εκλογής. 
Μείνετε συντονισμένοι  με το Kefalonia press..

http://www.eie.gr/archaeologia/gr/layout/images/06/zoom/petraki_prosopsi.tif.jpg

 Την Τρίτη 26/5 εκλεγεται ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας. 

Για τους γνωρίζοντες το νόμο, ήταν βέβαιο ότι η εκλογή θα γινόταν πριν τον Αυγουστο.

√ Διαβάστε τι ακριβώς θα  γίνει την Τρίτη στη Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας.
   Ολη η διαδικασία εκλογής του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας  
 Την Τρίτη, 26 Μαίου 2015, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδοςσύμφωνα με τα άρθρα 17-28 του νόμου 590/1977. θα εκλέξει δυο νέους Μητροπολίτες: To Μητροπολίτη Κεφαλληνίας και τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.
 Για τους γνώστες του νόμου 590 ήταν βέβαιο ότι η εκλογή του Μητροπολίτη Κεφαλληνιάς  θα γινόταν  πριν τον Αύγουστο διότι το άρθρο 24 προβλέπει την πλήρωση της κενής Μητρόπολης εντός εξαμήνου . Άρα δεν είναι αιφνιδιασμός η σύγκλιση της Ιεράς Συνόδου.
 Μετά από πρόσκληση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος για την Μητρόπολη Κεφαλληνίας συγκαλείται έκτακτη Ιεραρχία.
 Στην Ιεραρχία συμμετέχουν 80 Μητροπολίτες.   Υπολογίζεται να απουσιάζουν 2-3 για λόγους υγείας ή άλλων υποχρεώσεων.
 Η όλη διαδικασία θα γίνει ως εξής:
 Τέλεση θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Μονής Ασωμάτων Πετράκη (στο Κολωνάκι) από τον νεότερο τη τάξει Μητροπολίτη της Ιεράς Συνόδου που είναι ο Μητροπολίτης Γρεβενών, Δαυίδ.
 Μετά την θεία λειτουργία θα συγκληθεί η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας και θα προσφωνήσει τα μέλη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ,αμέσως μετά αρχίζει η διαδικασία εκλογής .
  Σύμφωνα με το άρθρο 24 αποφασίζεται αν η πλήρωση θα γίνει διά εκλογής ή δια καταστάσεως , μετάθεση δηλαδή Μητροπολίτου , ο οποίος έχει συμπληρώσει 5ετία στη Μητρόπολη του, για το καλό της εκκλησίας.
 Στη περίπτωση της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας θα γίνει διά εκλογής.
 Στη συνέχεια , σύμφωνα με το άρθρο 26,  τα μέλη της ΙΣΙ εκλέγουν δια μυστικής ψηφοφορίας 3 υποψηφίους.  Έτσι καταρτίζεται ο κατάλογος των υποψηφίων ή αλλιώς το τριπρόσωπο.
 Στην πρώτη λοιπόν ψηφοφορία θα προκύψει το τριπρόσωπο, δηλαδή οι τρεις επικρατέστεροι ανάλογα με τους ψήφους που συγκέντρωσαν. (οπότε μέχρι εκείνη την στιγμή επίσημα δεν υπάρχουν υποψήφιοι αλλά επιθυμούντες).
 Στη δεύτερη ψηφοφορία σύμφωνα με το ίδιο άρθρο θα εκλεγεί ο πρώτος μεταξύ των τριών διά σχετικής πλειονοψηφίας.
 Σε περίπτωση ισοψηφίας προτιμάται εκείνος που έχει τα πρεσβεία ιεροσύνης.(αυτός δηλαδή που είναι περισσότερα χρόνια κληρικός).
 Από τη δεύτερη λοιπόν ψηφοφορία θα εκλεγεί ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας. Αμέσως μετά ο νέο-εκλεγής εψηφισμένος Θεοφιλέστατος θα δώσει το «μικρό μήνυμα» ενώπιον των αρχιερέων .
Στο μικρό μήνυμα ο εψηφισμένος ενώπιον του Μακαριωτάτου και των Μητροπολιτών εκείνη τη στιγμή και ενώ του έχει ανακοινωθεί η εκλογή του αποδέχεται και ευχαριστεί για την Εκλογή.

 Στη συνέχεια (και αφού εκλεγεί και ο Μητροπολίτης Καλαμαριάς) θα μεταβούν, ο Μακαριώτατος, αρχιερείς, ο αρχιγραμματέας, οι εψηφισμένοι, κλήρος και λαός στο Καθολικό της Μονής για τα Μεγάλα μηνύματα.
 Το Μεγαλό μήνυμα έχει τελετουργικό χαρακτήρα και αφού προηγηθεί από τον εψηφισμένο μια μικρή ακολουθία στη συνέχεια ο Αρχιγραμματέας διαβάζει το Πρακτικό Εκλογής και ο Εψηφισμένος αναγινώσκει ένα μικρό κείμενο που πλέον επίσημα αποδέχεται την εκλογή για την Μητρόπολη που είχε χηρέψει και διαβεβαιώνει ότι θα επιτελέσει με όλες του τις δυνάμεις τα καθήκοντα της διακονίας που του έλαχε και θα τηρήσει τους Ιερούς Κανόνες.
 Οι χειροτονίες  των εψηφισμένων θα ανακοινωθούν από τον Μακαριώτατο μετά τις εκλογές!
 Σε νεότερο ρεπορτάζ θα σας ενημερώσουμε για την διαδικασία διαβεβαίωσης ενώπιον του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και για την ενθρόνιση!

  Κεφαλλονίτης νεωκόρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου