Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΝΣΤΑΣΗ ΜΑΡΚΟΥ, ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ KEFALONIAPRESS.GR

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!! Τα ονόματα και των 13 Συμβούλων του Αλ. Παρίση που αντιμετωπίζουν τις ενστάσεις
   
kotsilinis_enstasi.jpg
parisis_enstasi.jpg
 Πϊκρα ή ισονομία;
 Αγνοια ή αγνόηση του Νόμου; 
   
 Διαβάστε όλα τα ονόματα!
 
 
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μάρκος Κοτσιλίνης, και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Κεφαλονιάς, κατέθεσε χθες (Δευτέρα) στο Πρωτοδικείο Κεφαλληνίας, πολυσέλιδη ένσταση κατά του Συνδυασμού του Δήμαρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση και κατά 13 εκλεγμένων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του , λόγω μη νόμιμης συμμετοχής τους στο ψηφοδέλτιο "ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ". 
Είναι άξιο διερεύνησεις αν ποτέ στα δικαστικά χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει κατατευθεί ένσταση κατά κύρους εκλογών για τόσο μεγάλο αριθμό υποψηφίων! Συνήθως οι "παραβάσεις" αφορούν 1-2 το πολύ υποψηφίους, αλλά 13!!!  Είναι δυνατόν να μην είχε ελεγχθεί η νομιμότητα των υποψηφίων από τον Συνδυασμό;
Α. Τα ονόματα των Δημοτικών Συμβούλων εναντίων των οποίων στρέφονται οι ενστάσεις είναι: 
  • 1. Δημήτρης Πυλαρινός (πρ. Διοικητής Νοσοκομείου Αργοστολίου)

  • 2. Βαγγέλης Κεκάτος (πρ. Διοικητή Νοσ. Ληξουρίου)

  • 3. Μάκης Αποστολάτος (πρ. διοικητης ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ)

  • 4. Βασίλης Ρουχωτάς (πρόεδρος Βιβλιοθήκης Ληξουρίου)

5. Βαγγέλης Μαρούλης (γιατρός, δ/ντης Κέντρου Υγείας Σάμης Ο λόγος της ένστασης για τους ανωτέρω είναι ότι ενώ κατείχαν αμοιβόμενες κυβερνητικές θέσεις δεν παραιτήθηκαν στο χρονικό διάστημα που ορίζει ο Νόμος.  


  • Β. Τα ονόματα των Τοπικών Συμβούλων  εναντίων των οποίων στρέφονται οι ενστάσεις είναι τα εξής :

1. Δημητράτου Αλεξάνδρα , υποψήφια στην τοπική κοινότητα Μεταξάτων ενώ είναι κάτοικος Αργοστολίου
 2. Βαγγελάτος Γεράσιμος του Δημητρίου, υποψήφιος στην τοπική κοινότητα Καραβόμυλου ενώ είναι εγγεγραμμένος στους εκλογικούς καταλόγους της Σάμης
 3. Τσίκλης Κωνσταντίνος του Βασιλείου, υποψήφιος στο Ληξούρι, δήλωσε κάτοικος Ληξουρίου αλλά είναι εγγεγραμμένος στο εκλογικό τμήμα Σουλάρων
 4. Κονταρά Σπυριδούλα του Παναγή-Θεοχάρη, υποψήφια στην Αγία Θέκλη, δήλωσε κάτοικος Αγίας Θέκλης αλλά είναι εγγεγραμμένη στους εκλογικούς καταλόγους Ληξουρίου.
 5. Σπανού Μαριέτα του Ιερώνυμου, υποψήφια στην Αγία Θέκλη, δηλωσε κάτοικος Αγίας Θέκλης αλλά είναι εγγεγραμμένη στο 87ο εκλογικό τμήμα Ληξουρίου
 6. Φλαμπουράρης Γεράσιμος του Διονύση-Χαράλαμπου, υποψήφιος στην τοπική κοινότητα στα Καμιναράτα, δήλωσε κάτοικος Καμιναράτων αλλά είναι εγγεγραμμένος στο 88ο εκλογικό τμήμα Ληξουρίου
 7. Αέρη Αγγελική του Παναγή (πρόκειται για την αδελφή του Αλέξανδρου Παρίση), υποψήφια στο Βαρύ, δήλωσε κάτοικος Μάγγανου και είναι εγγεγραμμένη στο 65ο εκλογικό τμήμα Τουλιάτων
8. Αλεξάτου Ευθυμία του Γεράσιμου, υποψήφια στην Αγία Ευφημία , δήλωσε κάτοικος Αγίας Ευφημίας ενώ είναι δικαστική υπάλληλος στον Πειραιά και μόνιμη κάτοικος Πειραιά.
 
  • Από τους ανωτέρω 8 τοπικούς συμβούλους  οι πέντε είναι γυναίκες που σημαίνει ό, τι σε περίπτωση που γίνει δεκτή η ένσταση από το Δικαστήριο, χάνεται η ποσόστωση των γυναικών από τα συγκεκριμένα τοπικά ψηφοδέλτια του συνδυασμού του κ. Παρίση , και ο συνδυασμός χάνει όλες τις έδρες σε αυτές τις τοπικές κοινότητες.
 
Ο κ. Κοτσιλίνης ζητά από το Δικαστήριο:
  •   1. Να κριθεί ότι οι ανωτέρω 13 έχουν κώλυμα και δεν νομιμοποιούνται ως υποψήφιοι  
  •  2. Προσβάλλει το κύρος των Δημοτικών εκλογών της 4ης Νοεμβρίου 2010
  •  3. Ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος
 
Το χρονοδιάγραμμα του δικαστικού αγώνα
  •  Με τις διαδικασίες που προβλέπει ο Καλλικράτης, η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών υπολογίζεται να εκδοθεί τον Μάρτιο του 2011.
  •  Εάν η απόφαση του Δικαστηρίου είναι υπέρ των ενστάσεων,  ο Συνδυασμός του Αλέξανδρου Παρίση θα προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας το οποίο θα εκδόσει την τελεσίδικη απόφασή του εντός δυο ετών, το ανώτερο.

 
 
Το παρασκήνιο  πριν το Πρωτοδικείο
Σύμφωνα με πληροφορίες μας , όλοι οι εκλεγμένοι  Σύμβουλοι με τον Συνδυασμό του Μάρκου Κοτσιλίνη, υποστήριξαν τις ενστάσεις. Ο Μάρκος ,ακόμα και την ύστατη ώρα, λίγο πριν κατατεθούν οι ενστάσεις στο Πρωτοδικείο, μίλησε πάλι με τους Συμβούλους τους και τους ξαναρώτησε μήπως έχουν αντιρρήσεις αλλά και πάλι πήρε θετικές απαντήσεις χωρίς την παραμικρή αμφιβολία.
 
... τα επιχειρήματα μετά το Πρωτοδικείο
Στελέχη του Συνδυασμού του Μάρκου Κοτσιλίνη  , χθες,στις πρώτες συζητήσεις τους με τον κόσμο επιχειρηματολογούν ότι οι ενστάσεις δεν είναι ούτε δείγμα μισαλλοδοξίας , ούτε πίκρας λόγω της ήττας , αλλά θέμα  δίκαιας αντιμετώπισης όλων των Συνδυασμών απέναντι στο Νόμο.
 
Αναφέρουν μάλιστα χαρακτηριστικές περιπτώσεις στελεχών τους που έμειναν εκτός  ψηφοδελτίου επειδή είχαν τα ίδια κωλύματα με τους ανωτέρω «13» και που η συμμετοχή τους μπορεί να είχε αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα.
 
Ισχυρίζονται επίσης πως δεν υπάρχει ισονομία όταν οι τρεις Συνδυασμοί (από τους τέσσαρις που συμμετείχαν στις εκλογές) έχουν τηρήσει το Νόμο κατά γράμμα, να έχουν αποκλείσει στελέχη τους από το ψηφοδέλτιο ,  και  ο ένας  εξ αυτών  να  μην τον εφαρμόζει.Ο Νόμος εφαρμόζεται από όλους, δεν γίνονται διακρίσεις, γιαυτό και την ευθύνη για την δικαστική περιπέτεια που θα περάσει ο Δήμος την έχουν αυτοί που αγνόησαν το Νόμο και όχι αυτοί που τον τήρησαν..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου