Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΑΡΧΕΣ ΜΑΡΤΗ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ  ΤΟ  ΦΥΛΟ  ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ  ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΣΤΟ FACEBOOK  Ε Δ Ω






ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ 19 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΣΤΟ Δ.Σ.





Ν. ΑΝΟΥΣΑΚΗΣ: “ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΜΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ”

ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Το θέατρο του παραλόγου παίχτηκε την περασμένη Τετάρτη σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ., όταν σε συζήτηση για το φλέγον θέμα 19 εργαζομένων της ΔΕΥΑ που βρίσκονται στον “αέρα”, καθώς έχουν λήξει οι συμβάσεις τους από 28/2, εντελώς υποκριτική η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης, επιχείρησε να μεταφέρει ένα πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε στις πλάτες μιας Δημοτικής Αρχής που διάγει μόλις δυο μηνών ζωή και λειτουργία.
Το θέμα μπήκε εκτός ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση του Δ.Σ., όταν προσήλθαν σε αυτή οι 19 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ. Οι συμβάσεις τους έχουν λήξει από τις 28/2 και δεν μπορεί να ανανεωθούν σύμφωνα με τις νέες νομοθεσίες που έχει περάσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατ' επιταγήν των οδηγιών της τρόικας, του μνημονίου και του ΔΝΤ.
Πρόκειται φυσικά για τις γνωστές συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που τα τελευταία 25 χρόνια σωρηδόν προωθούσαν και στο Νομό μας, οι πρώην δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σήμερα στον “αέρα”, εκτός από τους 19 υπαλλήλους της ΔΕΥΑ και άλλοι 59 της Διαδημοτικής, όπως αποκαλύφθηκε στη συζήτηση του Δ.Σ.
Παρ' όλα αυτά, εντελώς προκλητικά η μείζον αντιπολίτευση τεχνηέντως επιχείρησε να μεταφέρει τις ευθύνες στη σημερινή Δημοτική Αρχή, που έχει μόλις δυο μήνες λειτουργία και μάλιστα προσωπικά στον ίδιο τον δήμαρχο, ισχυριζόμενη ότι προεκλογικά ο Α. Παρίσης υποσχόταν ότι δεν θα απολυθεί κανένας υπάλληλος.
Η προσπάθειά της όμως αυτή έπεσε σε τοίχο που ύψωσαν τόσο ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ν. Ανουσάκης, ο οποίος απευθυνόμενος με σκληρή γλώσσα προς την παράταξη του Μ. Κοτσιλίνη ζήτησε να μην εμπαίζονται οι εργαζόμενοι, όσο και στις τοποθετήσεις και άλλων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, όπως για παράδειγμα του αντιδημάρχου Σ. Σαββαόγλου, του Σπ. Σολωμού, του Αγγ. Μαρκέτου, Βαγγ. Θεοφιλάτου, της Ελπ. Κατσαίτη, του Βαγγ. Κεκάτου, Μ. Βαγιωνίτη, του Δ. Κοκκόση και άλλων που κατηγόρησαν την παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ ότι τα τελευταία 25 χρόνια η πολιτική αυτή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου είχε ως στόχο την ομηρία των εργαζομένων για ψηφοθηρικούς λόγους και όχι την μονιμοποίησή τους.
Επίσης, τόνισαν ότι το πρόβλημα πλέον βρίσκεται πέρα από τις αρμοδιότητες του Δήμου, βρίσκεται στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κάλεσαν τόσο τον βουλευτή Σπ. Μοσχόπουλο, όσο και τους Κεφαλονίτες υπουργούς να αφήσουν τα “ζεϊμπέκικα”, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Ευαγ. Κεκάτος και να πιέσουν για νομοθετική ρύθμιση-τροπολογία, προκειμένου να δοθεί λύση οριστική στο ζήτημα.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους έφεραν στο τραπέζι του Δ.Σ. ένα ψήφισμα, το οποίο και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν όπως τους ζήτησε ο νομικός τους σύμβουλος για να χρησιμοποιηθεί αυτό ως “όπλο” στη δικαστική μάχη που ξεκινούν, προκειμένου να δικαιωθούν.
ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ  http://anexarttitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου