Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙ ,ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ!



48ωρη απεργία των ταξί Από τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας ξεκινάει η 48ωρη προειδοποιητική απεργία που αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες ταξί σε μια προσπάθεια που κάνουν να σταματήσουν την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου που εξήγγειλε ο Γιάννης Ραγκούσης ενώ ετοιμάζονται να αποκλείσουν λιμάνια και αεροδρόμια.

Οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν διάλογο με τον Γιάννη Ραγκούση πάνω στις βάσεις που είχε θέσει το προεδρικό διάταγμα του προκατόχου του, Δημήτρη Ρέππα, το οποίο ο νέος υπουργός Υποδομών δεν υπέγραψε και προέβλεπε μεταξύ άλλων:

  • καθιέρωση αλγόριθμου (πληθυσμιακά και οικονομικά κριτήρια) βάσει του οποίου υπολογίζεται το πόσα κίτρινα οχήματα αντιστοιχούν σε 1000 κατοίκους και
  • διατήρηση των εδρών για τα ταξί της επαρχίας αλλά μεταφορά της αρμοδιότητας στους δήμους προκειμένου να καθορίζουν τα όρια μετακίνησης των ταξί.

Στην κλαδική συνέλευση των αυτοκινητιστών το παρών έδωσε και ο Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος διευκρίνισε ότι παρέστη με την ιδιότητα του νομικού. Στην σύντομη ομιλία του ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της νέας δημοκρατίας είπε στους ιδιοκτήτες ταξί οτι οι αιτήσεις για άδειες ταξί που κατατίθενται τις τελευταίες δυο εβδομάδες στις διευθύνσεις συγκοινωνιών, χωρίς προεδρικό διάταγμα δεν εξασφαλίζουν τίποτα στους αιτούντες.

Οι ιδιοκτήτες ταξί είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους -αν τα αιτήματά τους δεν ικανοποιηθούν ενώ την ερχόμενη Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του υπουργού με τους εκπροσώπους του σωματείου οδηγών ταξί.  ΠΗΓΗ : http://www.megatv.com
ΚΑΙ ΓΙΑ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ  ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΗΝ kefaloniapress.gr
 
Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν από αύριο Δευτέρα και τα ΤΑΧΙ της  Κεφαλονιάς. Η απεργία θα αρχίσει από την Δευτέρα στις 6 το πρωί. 
Οπωσ δηλώνεται πάντως από την ηγεσία του Συλλόγου, θα παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να εξυπηρετηθούν οι τουρίστες και τα συμβόλαια τους με τουριστικά γραφεία για την μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο.
Δευτέρα βράδυ θα γίνει σύσκεψη του κλάδου για να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου