Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Χαράλαμπος Λυκούδης : ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ Η ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΔΥΝΑΤΗ;

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΡΟ
Οι προχθεσινές πλημμύρες προξένησαν ανυπολόγιστες ζημιές αλλά και κίνδυνο ζωής για εκατοντάδες συμπολίτες μας, κυρίως στα Δρακοπουλάτα και την Αγ. Ευφημία.
«Η Αγ. Δυνατή κατέβηκε στην Αγ. Ευφημία» επισημάνθηκε εύστοχα δημοσιογραφικά και αρκετοί συμπολίτες μας συνδέουν τις προχθεσινές πλημμύρες στην Πύλαρο με την κατασκευή του Αιολικού Πάρκου στην Αγ. Δυνατή.
Υφίσταται αδήριτη ανάγκη, ΑΜΕΣΑ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, της Περιφέρειας και του Δήμου, να ελέγξουν εάν καθ’ οιοδήποτε τρόπο συνδέονται οι προχθεσινές πλημμύρες με πλημμελείς συμπεριφορές της ιδιοκτήτριας εταιρείας του Αιολικού Πάρκου και να δώσουν υπεύθυνη, θεσμική και επιστημονική απάντηση στο ερώτημα αυτό.

ΟΦΕΙΛΟΥΝ να διερευνήσουν και να ενημερώσουν τους συμπολίτες μας εάν έχουν τηρηθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας του Αιολικού Πάρκου, της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και εάν έχουν εκτελεστεί όλα τα προβλεπόμενα αντιπλημμυρικά έργα.
Εάν διαπιστωθούν ελλείψεις, παραλείψεις ή κακοτεχνίες εξαιτίας των οποίων επήλθαν οι καταστροφικές συνέπειες των πλημμυρών, Περιφέρεια, Δήμος αλλά και οι ίδιοι οι πληγέντες πολίτες πρέπει να στραφούμε ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ, σε Ποινικό και Αστικό επίπεδο, κατά της εταιρείας και να διεκδικήσουμε τόσο την κατασκευή των απαιτούμενων έργων, όσο και την υλική και ηθική μας αποζημίωση.
Αλλά ακόμη και εάν έχουν ωστόσο τηρηθεί οι υποχρεώσεις της εταιρείας και συνεπώς δεν έχει ευθύνη, διαπιστωθεί όμως ότι τα υφιστάμενα έργα δεν είναι αρκετά για να αποτρέψουν νέες πλημμύρες, θα πρέπει από την πολιτεία να γίνουν τα απαιτούμενα εκείνα έργα, ώστε οι κάτοικοι της Αγ. Ευφημίας να μην ξαναζήσουν τέτοιες συνθήκες καταστροφής.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ επίσης τον έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όλων των ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ της Κεφαλονιάς για το εάν και κατά πόσο πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της λειτουργίας τους, καθώς και εάν έχουν εκτελεστεί όλα τα έργα που κατά το νόμο προβλέπονται για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια των γύρω περιοχών. 
Η επιχειρηματικότητα είναι σεβαστή, αλλά πρέπει να διέπεται από κανόνες που να διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον. 
Είναι, τέλος, προφανές ότι η κεντρική κυβέρνηση οφείλει να προβεί –άμεσα- στην πλήρη αποκατάσταση της περιουσίας των πληγέντων συμπολιτών μας και την ανακατασκευή των κατεστραμμένων υποδομών.

Με τιμή
Χαράλαμπος Λυκούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου