Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΜΟΥ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΑ



ΕΠΕΙΔΗ  ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΠΟΡΟΥ,, ΕΙΝΑΙ ΑΛΥΤΑ!!




Ας  ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ  ΟΜΗΡΙΚΕς ΘΕΩΡΙΕς





Ο/Η ΠΟΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ είπε...ΣΕ   http://operiplous.blogspot.gr/2010/10/blog-post_11.html


Αγαπητοί φίλοι Όπως πάντα εδώ προσπαθώ να σας δίνω…
OPERIPLOUS.BLOGSPOT.COM


KAΛΗΣΠΕΡΑ,, ΕΧΩ ΤΗΝ ΑΜΙΔΡΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ, ΧΩΡΙς ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΙΞΩ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΑς ΠΑΥΣΑΝΙΑ ,, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΟς ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΠΟΛΛΕς ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙς!
ΕΓΩ ΓΡΑΦΩ ΟΜΗΡΙΚA ΣΕ ΕΤΙΚΕΤΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΠΟΡΟΣΒΡΕςς ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ,
http://porosvress.blogspot.gr/
ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ ΜΟΥ ΜΠΛΟΚ (ΠΟΡΟΣΝΙΟΥς) POROSNEWS.BLOGSPOT.GR
HΔΗ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΝΕΒΑΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥς ΠΑΥΣΑΝΙΑ,, ΚΑΙ
ΜΕ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΥΠΟΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΑ ΠΑΝΩ - ΚΑΤΩ,, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ
ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑς ΘΕΩΡΙΑ
4 Ιανουαρίου 2017 - 9:41 μ.μ.
 Διαγραφή
Blogger Ο/Η ΠΟΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ είπε...
ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΩ - ΚΑΤΩ ΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΩς ΤΑ ΕΒΛΕΠΑΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ,ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ , (ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΡΑς-ΝΟΤΟΣ,, ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΒΟΥΝΟ, ΟΙ ΘΕΟΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ, Ο ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟς,, ΕΞΟΥ ΙΣΩς ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕς ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕς ΑΝΑΦΟΡΕς ΣΕ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙς. ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ,, ΦΥΣΙΚΑ ΟΠΩς ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΙΣΩς ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΟΜΗΡΟς, ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ Η ΧΡΟΝΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΤΙς ΔΙΚΕς ΤΗς ΠΕΡΙΕΡΓΕς ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙς, ΜΕΡΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΤΑΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΗς ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ,, ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ,, ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΩ ΣΤΟΝ ΠΟΡΟ, ΣΤΟ ΑΝΕΜΟΛΟΓΙΟ,, ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΚΑΤΙ ΗΤΑΝ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑς ,,ΗΤΑΝ Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΜΩΝ



ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM|ΑΠΟ E-POROS

7 σχόλια:

  1. Σε ό,τι αφορά το άρθρο
    Ομηρική γεωγραφία:
    Η Τροία στο Νότιο ημισφαίριο!!!
    ( εκ Παυσανίου εγγραφής):

    Μήπως να σοβαρευτούμε λιγάκι γιατί πετάμε και καμιά μακακία για χαβαλέ αλλά μέχρι εκεί. Στο πάρα πέρα θα μας γελάνε και οι κότες.
    Το δεξιά ή αριστερά ο Έκτορας το λέει για να δείξει με ευρεία έννοια ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι οιωνοί (το πέταγμα των πουλιών) και δεν κάνει αστρολογία.
    Έπειτα άμα πάνε με κλειστά μάτια τον Παυσανία και τον αμολάρουνε μέρα μεσημέρι σε μια έρημο ξέρει που είναι το αριστερά ή το δεξιά του μόνο από τυχαίο προσανατολισμό του σώματός του ή όχι?
    Και για να σταματήσει να έχει αμφιβολίες ο Έκτωρας τους Αχαιούς τους έβλεπε από Νότο που βρισκότανε η Τροία προς Βορρά (Ελλήσποντο) για όχι?
    Για κάτσε με αυτό το προσανατολισμό αγαπητέ Παυσανία και πές μου από ποιά μεριά σου, ανατέλλει ο ήλιος?
    Με άλλα λόγια για να συζητάμε μαζί σου μάλλον πρέπει να ξαναπάμε στο νήπιο.
    Αν δεν σοβαρευτείς εγώ παύω τη συζήτηση μαζί σου.

    Τα «τρίποντα» που πέσανε ή δε τα πήρατε πρέφα ή εφαρμόζετε το «στρίβειν δια του αρραβώνος».
    Μας έβγαλε και ο Παυσανίας τον Οδυσσέα φίλαρχο και τον αρχαίο Ελληνικό χορό σα χορό των Ζουλού και τελειώσαμε.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΤΕ ΠΕΣΑΝΕ ΤΑ ΤΡΙΠΟΝΤΑ ,,ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΧΑΜΠΑΡΙΑΣΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά ορέ μια βδομάδα βρωμάει τσίκνα από τα πτώματα των Ομηριστών – μνηστήρων και εσύ δε μπήρες χαμπάρι τίποτις?
    Και πώς τη γλύτωσες, εχώθηκες σε εκειά τα καταφύγια που έβαλες πάρα πάνουθε?
    Γιατί νομίζεις ότι ο Παυσανίας έφτασε στη Νέα Ζηλανδία?
    Από τσι έρευνες που κάνω τήνε γλύτωσε στο παρά πέντε!
    Ο Ρισσιάνος ξεσκούριασε το 45ρι του (τι διάολο το είχε από το ναυτικό?) και βαράει σαν τον Οδυσσέα στο ψαχνό για να κάμει καλή αποκοπή. Κάκακακακα.
    Εγώ έκαμα πρωτοχρονιά στη σπηλιά μου καλού κακού.
    Άμα έχεις μπόμπες ρίξε μπας και ηρεμίσει.
    Ή να περιμένουμε τον Αγιασμό των υδάτων μπας και πιάσει και δαύτονε?
    Στον ύπνο μας έπιακε!!

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aris
    Είναι εύκολο με μερικές εξυπνάδες και πολές μακακίες να θεωρείς ότι είσαι έξυπνος και να μην απαντήσεις στην ουσία. Δεν αναφέρθηκα σε Ελλήσποντο αρχικά. Δεύτερον αν δεν ξέρεις εσύ που σου ξημερώνει αυτό δεν ισχύει και για τους άλλους. Ο ήλιος για όλους εμάς στο Βόρειο ημισφαίριο ανατέλει από αριστερά είτε σου αρέσει είτε όχι και δύει δεξιά. Αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε είτε να διαπραγματευτούμε είτε να συζητήσουμε. Στο Νότιο ημισφαίριο αντίθετα ο ήλιος ανατέλει από Δεξιά και δύει από αριστερά. Δεν χρειάζεται να πας εκεί για να το δεις. Στάσου μπροστά σε έναν χάρτη μια από το νότιο μέρος και μια απο το βόρειο και θα το καταλάβεις.
    Για τον Έκτορα λοιπόν και για τους υπόλοιπους που βρίσκονται σε εκείνη την Τροία την συγκεκριμένη εποχή ο ήλιος ανατέλει από Δεξιά. Επειδή κάθε κανονικός άνθρωπος ξέρει που του ξημερώνει υπάρχουν δύο απαντήσεις στον γρίφο. Η πρώτη: βρισκόμαστε στο Βόρειο ημισφαίριο και η Γη για άγνωστους λόγους γυρίζει ανάποδα. Αυτή η περίπτωση απορρίπτεται διότι για να γυρίσει η Γη ανάποδα, ως προς τους παρατηρητές που βρίσκονται επάνω της πρέπει να ανατραπεί. Άρα σε μια ανατροπή του φυσικού άξονα θα είχαμε περίοδο παγετώνων και όχι πολέμους. Περίπτωση δεύτερη: Βρίσκεσαι στο Νότιο ημισφαίριο, που είναι και η περίπτωσή μας.
    Φαντάζομαι ότι το μυαλό σου είναι ακόμη μπερδεμένο γιατί δεν μπορείς να αντιληφθεις ότι η Τροία δεν είναι εκεί που σου έχουν πει και ενδεχομένως και η Ιθακη δεν είναι αυτή που ξέρεις. Αυτό το μυστήριο δεν χρειάζεται να το λύσεις σήμερα. Δες μόνο την υπάρχουσα πραγματικότητα. Ανατολή από Δεξιά σημαίνει Νότιο ημισφαίριο. Είναι ακριβώς όπως και άλλα πολλά που δεν ξέρεις-ξέρουμε. Πχ Στο ηλιακό μας σύστημα υπάρχουν 10 πλανήτες. Τους ξέρουμε τους μετράμε αλλά γιατί είναι τόσοι δεν το ξέρουμε. Όπως δεν ξέρουμε γιατί έχει νερό η Γη ή πως εξολοθρεύθηκαν οι δεινόσαυροι ή γιατί μόνο η Γη έχει ζωή. Δεν χρειάζεται να γνωρίζω το γιατί για να διαπιστώσω ότι όλα αυτά υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σα σταθερό σημείο για να θέσει τα “αριστερά” και “δεξιά” ο Έκτορας παίρνει τη στάση που κάθεται, ή όχι? Άρα δεν έχει βάση αυτό που λές για Βόρειο η Νότιο ημισφαίριο.
      Σου έβαλα και την πιθανή θέση του γιατί ετοιμαζόταν να κάνει επίθεση στους Αχαιούς που σίγουρα ήταν από Νότο προς Βορρά άλλά και πάλι ή ισχυρογνώμων στην μακακία θεωρεία σου είσαι, ή κάτι άλλο σοβαρότερο συμβαίνει.
      Να είσαι καλά και του χρόνου με υγεία.
      aris

      Διαγραφή
  5. ΘΑ ΜΠΩ ΣΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ,, ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΑΥΡΙΟ,, ΝΑ ΚΑΤΕΥΝΑΣΩ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ! ΟΠΩς ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ\
    ΟΜΗΡΙΣΤΗς ΣΤΟ ΦΕΙς ΠΟΥ ΠΟΣΤΑΡΕ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ (ΕΙΣΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΟΠΩς ΣΕ ΚΟΙΤΑΩ, ή ΟΠΩς ΜΕ ΚΟΙΤΑς?? ΧΑΧΑ) ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΣΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕς ΑΝΑΤΟΛΕς,,ΟΥΤΕ Η ΑΣΣΟΣ, ΟΥΤΕ Η ΠΑΛΙΚΗ, ΟΥΤΕ ΟΜΩς ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΑ ΤΣΙ ΕΧΕΙ (ΟΠΩς ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ΕΔΕΙΧΝΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟ ΚΘΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ) ΕΔΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΧΙΛΕΑ ΠΕΤΟΥΣΑΝΕ ΜΠΟΙΝΚ!! ΧΑΧΑ,, ΑΝΑΤΑΛΕς ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΕς ΕΧΕΙ ΠΟΡΟ ΚΑΙ ΚΟΜΙΤΑΤΑ!!ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΙΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΜΑς!
    Η ΤΡΟΙΑ -ΑΣΣΟΣ -ΠΑΛΙΚΗ,, ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕς ΔΥΣΕς,,! σΤΗΝ ΔΥΣΗ ΕΞΑΛΟΥ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ,, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗς ΔΙΚΗς ΜΑς ΙΘΑΚΗς ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ,, ΕΝΑ ΘΕΑΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ! ΤΩΡΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ,, ΟΙ ΕΙΚΟΝΕς ΜΙΚΟΥΝ ΜΟΝΕς ΤΟΥς,,ΧΩΡΙς ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΣΤΑΡΟΥΜΕ! ΤΣΙ ΒΟΜΒΕς ΘΑ ΤΙς ΡΙΞΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ,, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΙ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΖΟΥΦΙΕς ΦΙΛΤΑΤΕ ΑΡΗ!!ΚΑΚΑΚΑΚΑΚΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΤΙς ΦΤΙΑΞΩ ΣΤΑ ΚΑΚΑΒΑ,,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΛΕΟΥΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΕΒΑΣΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΛΕΜΑ,, ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟς ΟΛΟΚΑΘΑΡΑ,,,ΕΙΔΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΟΥΙΖ -ΑΣΤΕΡΙΔΑΣ (ΑΣΤΕΡΙ ΕΙΔΑ) ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΛΙΟΥ, ΚΑΙ ΕΠΙΣΗς ΤΑ ΚΑΚΩς ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΡΟΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ - http://pronoikefalonias.blogspot.gr/2016/11/blog-post_20.html
    ΕΝΤΟΜΕΤΑΞΥ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,,ΠΩς ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΤΡΩΙΚΟς ΠΟΛΕΜΟς, ΠΟΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΟΜΗΡΟ.
    http://pronoikefalonias.blogspot.gr/2016/11/blog-post_30.html#more
    ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ,,ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΕΚΣΤΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΑ ΚΟΙΝΑ http://pronoikefalonias.blogspot.gr/2012/10/blog-post_1505.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή