Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΛΜΕ

Να στεγαστεί άμεσα η ΕΛΜΕ Κ-Ι
Όσον αφορά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη στέγαση της ΕΛΜΕ Κ-Ι, δηλώνω τα παρακάτω.
1. Θεωρώ επιεικώς απαράδεκτη την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Παιδείας να μην παραχωρηθούν γραφεία για τη στέγαση της ΕΛΜΕ επικαλούμενη υπουργικές εγκυκλίους οι οποίες αναφέρονται στην παραχώρηση σχολικών χώρων για εκδηλώσεις, καθώς ο νόμος 1264/82 με σαφήνεια προβλέπει ότι πρέπει να παραχωρούνται χώροι για τη στέγαση των συνδικαλιστικών οργάνων.
2. Η ΕΛΜΕ Κ-Ι δεν είναι ένα «σωματείο – σφραγίδα». Έχει πραγματικές συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες (γενικές συνελεύσεις, εκλογές κ.λ π). Το σωματείο των εκπαιδευτικών, η ΕΛΜΕ Κ-Ι, έχει πολύχρονη και πολύπλευρη παρουσία και δράση. Έδωσε και συνεχίζει να δίνει σκληρούς αγώνες για την υπεράσπιση των κατακτήσεων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς. Μπροστά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε σχετικά πρόσφατα η τοπική κοινωνία και η εκπαιδευτική κοινότητα της Κεφαλονιάς, υπεράσπισε με αποφασιστικότητα το δικαίωμα μαθητών και εκπαιδευτικών να στεγάζονται σε ασφαλή χώρο. Σε κάθε περίπτωση η ΕΛΜΕ Κ-Ι βρέθηκε αλληλέγγυα στο πλευρό κάθε εργαζόμενου ο οποίος χρειάστηκε τη στήριξη και τη συμπαράσταση του σωματείου.

3. Δεν πρέπει να διαφεύγει από κανέναν ότι το νέο συγκρότημα του 1ου – 2ου Λυκείου έγινε πραγματικότητα χάρη – κύρια – στους αγώνες της ΕΛΜΕ Κ-Ι, γονέων, μαθητών. Με τις πολύχρονες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και την ενεργητική στάση δεκάδων συναδέλφων, κράτησε το θέμα επίκαιρο αναδεικνύοντάς το διαρκώς, με αποτέλεσμα – και ανεξάρτητα από αδυναμίες– να χτιστούν τα συγκεκριμένα σχολεία.
4. Επειδή, όπως προκύπτει και από την απόφαση της Σχολικής Επιτροπής, δεν προτάθηκε κανένας άλλος χώρος, όπως ψευδώς αναφέρεται σε ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης, (ΔΑΚΕ Ζακύνθου), θεωρώ αναγκαίο και απαραίτητο να βρεθεί και να παραχωρηθεί άμεσα, αίθουσα για τη στέγαση της ΕΛΜΕ Κ-Ι.
Με τη συνεργασία ΕΛΜΕ ΚῙ, διευθυντών, συλλόγων διδασκόντων ο χώρος εύκολα θα βρεθεί και θεωρώ αυτονόητο ότι η πρόταση αυτή θα υιοθετηθεί από τη Σχολική Επιτροπή
Νικόλας Γαλιατσάτος
Πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕ Κ-Ι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου