Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Το “Ριφόρτσο” σαλπάρει ... για Βενετία !!!



Το “Ριφόρτσο” σαλπάρει ... για Βενετία !!!
Ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός, Ιστορικός Σύλλογος Κεφαλληνίας & Ιθάκης «ΤΟ ΡΙΦΟΡΤΣΟ» με την διαδικτυακή του ομάδα "Κομπόγιο ιστορίας Κεφαλονιάς & Ιθάκης", σε συνεργασία με την ομάδα "Κεφαλονιά ένας παράδεισος στο Ιόνιο", "Kefallinias old photos, Κεφαλονιά, φωτογραφίες από τα περασμένα χρόνια" και το "We love Kefalonia Island" διοργανώνει 6ήμερη εκδρομή στην πανέμορφη Βενετία από 23 έως 28 Απριλίου 2017.

Στις 25 Απριλίου η Βενετία γιορτάζει τον προστάτη της, τον Άγιο Μάρκο
Η γιορτή του Αγίου Μάρκου, είναι επίσημη αργία για τους Βενετούς και την έχουν καθιερώσει προς τιμήν του προστάτη-Αγίου τους. Γιορτάζεται κάθε χρόνο, στις 25 Απριλίου, την ημέρα του θανάτου του, που συμπίπτει με την ημέρα ανεξαρτησίας των Ιταλών από τον 'Β Παγκόσμιο πόλεμο, και περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις.
Η πιο μεγάλη και σημαντική από αυτές είναι η παρέλαση των γονδολών στο Μεγάλο Κανάλι.
Η διαδρομή ξεκινάει από την ανατολική περιοχή του Καστέλο, στην Santa Helena και τελειώνει κοντά στην εκκλησία Santa Maria della Salute, και συγκεκριμένα στην Punta della Dogana, στα ανατολικά του Ντορσοντούρο.
Η γιορτή αυτή ονομάζεται και Festa del Bocolo (Γιορτή των τριαντάφυλλων) αφού η παράδοση της ημέρας, θέλει τους άντρες να χαρίζουν στις αγαπημένες τους, αλλά και στις γυναίκες της οικογένειάς τους από ένα κόκκινο τριαντάφυλλο.
6ήμερη εκδρομή Βενετία – Βερόνα με μόνο 350 ευρώ το άτομο.
Διαβάστε περισσότερα στο http://rifortso.gr/…/it…/45-to-rifortso-salparei-gia-venetia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου