Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Μπράβο Γιάννη!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟΓΡΑΦΟ
ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ


«Η άρνηση του Γιάννη Αντετοκούμπο να δώσει αυτόγραφο πάνω στην ελληνική σημαία, με τη φράση «όχι, δεν υπογράφουμε πάνω στη σημαία», όταν του ζήτησε κάτι τέτοιο Έλληνας φίλαθλος μετά από παιχνίδι των Μιλγουώκι Μπακς, είναι η καλύτερη απάντηση ενός παιδιού μεταναστών από τη Νιγηρία που μεγάλωσε στην χώρα μας και που κάποιοι θα τον ήθελαν ακόμη «λάθρο»-σύμφωνα με τη λογική τους- μετανάστη, απέναντι σε όλους τους Παρασκευόπουλους και τους Βαρβιτσιώτσηδες, οι οποίοι είτε με πρόσφατη δήλωσή τους είτε με παλιότερη προέβαλαν την άποψη ότι πρέπει να αποτελεί μη διώξιμη πράξη ή και δικαίωμα καθενός να βεβηλώνει το εθνικό μας σύμβολο.



Η συμπεριφορά αυτού του φανταστικού παιδιού που μαγεύει με το ελληνικό όνομα «Γιάννης» το μαγικό κόσμο του αμερικανικού επαγγελματικού μπάσκετ αλλά και όλον τον πλανήτη, μία συμπεριφορά σεβασμού, αγάπης και προσήλωσης σττην Ελλάδα και τα εθνικά μας σύμβολα, αποτελεί παράδειγμα για τη Νεολαία μας και ένδειξη πατριωτισμού απέναντι σε όσους καίνε τη γαλανόλευκη τάχα λόγω ιδεολογίας, αλλά και για κάποιους απέναντι που την χρησιμοποιούν ως φερετζέ των πατριδοκάπηλων προθέσεων και σχεδίων τους.

Μπράβο Γιάννη!»

KAI MEΡΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ


Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ανήμερα των γενεθλίων του κάνει δώρο στον κόσμο ένα υπέροχο κείμενο, γραμμένο στο δικό του Blog! Μιλάει για όλα με μεγάλη…
EUROHOOPS.NET


Ευχαριστώ κύριε Γκάλη!
Χάρηκα πάρα πολύ όταν διάβασα τα λόγια του Νίκου Γκάλη για μένα. Στενοχωρήθηκα που δεν καταφέραμε να τον δούμε από κοντά στο Antetokounbros στη Θεσσαλονίκη, αλλά συνεχίζω να ελπίζω πως θα βρεθούμε μια μέρα μαζί στο ίδιο παρκέ!

Είμαι πολύ κολακευμένος από τα λόγια σας και σας ευγνωμονώ μέσα από την καρδιά μου! Ευχαριστώ πολύ κύριε Γκάλη! Σας έχω απολαύσει μόνο από Videos, αλλά από τα όσα έχω δει, ξέρω πως ποτέ δεν θα μπορέσω να βάλω καλάθια, όπως αυτά που βάζατε εσείς.
Καταλαβαίνω, όμως, την τεράστια αξία σας και προσφορά σας στο ελληνικό μπάσκετ! Όταν ήμουν παιδί ή έφηβος και πήγαινα στη προπόνηση, προσπαθούσα να παίξω και να σκεφτώ όπως ο Παπαλουκάς, ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης και άλλοι μεγάλοι Έλληνες παίκτες.

Επηρέασαν και διαμόρφωσαν το μπασκετικό μου DNA και τον τρόπο που προσεγγίζω το μπάσκετ. Έχω διαβάσει σε δικές τους συνεντεύξεις πως εσείς τους ωθήσατε να βγουν στα ανοιχτά γήπεδα και να παίξουν μπάσκετ. Και αυτό τα λέει όλα!
Αυτό είναι ένα από τα όνειρά μου. Να συνειδητοποιήσω όταν θα έχω σταματήσει το μπάσκετ, πως αποτέλεσα κίνητρο και ένα πρότυπο, για να παίξουν οι επόμενες ελληνικές γενιές μπάσκετ και να γίνουν πρώτα καλύτεροι άνθρωποι μέσα από αυτό και έπειτα καλοί παίκτες. Θα με κάνει πολύ περήφανο.
Χάρηκα για την αναφορά του Μπαράκ Ομπάμα
Με χαροποίησε πολύ και η αναφορά του Μπαράκ Ομπάμα στο όνομά μου, στην ομιλία του όταν βρισκόταν στην Αθήνα. Τον είχα γνωρίσει όταν είχαμε επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο και όλοι ξέρουμε πως είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει πολύ το μπάσκετ. Το γεγονός ότι ο πρώτος πολίτης των ΗΠΑ όταν σκέφτηκε την Ελλάδα, είχε στο μυαλό του και το όνομά μου, είναι μεγάλη τιμή για μένα. Δεν έχω κρύψει πως ένα από τα μεγάλα όνειρά μου είναι να εκπροσωπήσω και να διαφημίσω την πατρίδα μου, όταν έχω την ευκαιρία. Είναι κάτι που με κάνει ευτυχισμένο και μου δίνει μεγάλη χαρά.
Το έξτρα κίνητρο
Ευτυχώς, είμαι από τους αθλητές που ξέρω να ανατροφοδοτώ τον εαυτό μου με κίνητρα και να τον κρίνω πολύ αυστηρά. Δεν μπορώ να πω ψέματα, όμως. Η αγάπη και η στήριξη των φανς είναι κάτι ξεχωριστό και πολύ ισχυρό έξτρα κίνητρο.
Στους οπαδούς των Μπακς θέλω απλά να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε ψηλά. Δεν μας λείπει τίποτα και ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας! Μας χρειάζεται μόνο να πιστεύουμε ο ένας στον άλλο και να έχουμε θετική ενέργεια.
Στους Έλληνες φανς, παρότι δεν έχω τον χρόνο να διαβάζω όλα τα μηνύματα ή να απαντάω, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξή τους, το οποίο πρέπει να είναι και… διπλό.
Γιατί, αυτοί για να με δουν, ξενυχτούν και αυτό είναι πολύ δύσκολο! Πιστέψτε με, το καταλαβαίνω καλά και το εκτιμώ πολύ. Εγώ είμαι ένας τύπος που μετά τις προπονήσεις και την κούραση όλης της μέρας, μετά τις 12 το βράδυ… κουτουλάω!
Να΄στε όλοι καλά! Εκμεταλλευτείτε την κάθε μέρα όπως της αξίζει και κυνηγήστε τα όνειρά σας με τον τρόπο που εσείς νιώθετε και όχι με τον τρόπο που οι άλλοι πολλές φορές ίσως θέλουν να σας επιβάλλουν!

Γιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου