Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
POROSNEWS

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Σαν Σήμερα, Στις 12 Αυγούστου 1953, ώρα 11:20... Τότε που τα 7,6 R έσπειραν τον όλεθρο!

ληξουρι 1953 μια εικονα χιλιες λεξεις

Ο Gerasimos Valsamis πρόσθεσε 5 νέες φωτογραφίες.

Σαν Σήμερα,
Στις 12 Αυγούστου 1953, ώρα 11:20...
Τότε που τα 7,6 R έσπειραν τον όλεθρο!Ο Τηλέγραφος έστειλε στο «έξω κόσμο» το τελευταίο SOS…λίγο πριν σιγήσει κι αυτός!

Το HMS DARING 05 του Πολεμικού Ναυτικού του Ισραήλ, έλαβε το μήνυμα ενώ έπλεε ανοικτά της Λακωνίας, επιστρέφοντας στο Ισραήλ μετά από κοινές ασκήσεις που είχαν διεξαχθεί στην Αδριατική με Βρετανούς, Γάλλους, Ιταλούς, Αμερικανούς κι Νεοζηλανδούς..
κι ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΑΜΕΣΑ...

Ξημέρωμα της επόμενης μέρας έδεναν στις ρημαγμένες αποβάθρες του λιμένα Αργοστολίου τα πλοία συνοδείας του επικεφαλής του Ισραηλινού στολίσκου, Καταδρομικού HMS DARING 05 που έμεινε αρόδου στο λιμάνι.

Αξίζει να τονισθεί εδώ, το γεγονός ότι τα πλοία αυτά κινδύνευαν να χαρακτηριστούν ως πειρατικά, αφού το Ελληνικό Κράτος δεν είχε αναγνωρίσει ακόμη το Κράτος του Ισραήλ.
Σημειώνεται επίσης, ότι τα πλοία άλλαξαν αμέσως ρότα για Κεφαλονιά χωρίς να έχουν λάβει ακόμη επίσημη άδεια από το Αρχηγείο του Στόλου τους, που ήρθε αργότερα.
Από το «Ράδιο Αθήναι», ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...!!!
Όμως, ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ τις αμέσως επόμενες ώρες οι:
Αμερικανοί (με το αεροπλανοφόρο USS Franklin D. Roosevelt (CVB/CVA/CV-42) και τα πλοία συνοδείας του, οι Βρετανοί, οι Νεοζηλανδοί και οι Γάλλοι...
Σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας εκείνη την εποχή, η πρώτη Δύναμη Διάσωσης που κατέφθανε, αναλάμβανε και τον Συντονισμό της Επιχείρησης. Εφόσον το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό ήταν το πρώτο που έφθασε στην Κεφαλονιά, ανέλαβε τον Έλεγχο και Συντόνισε τις Επιχειρήσεις Διάσωσης του Αμερικανικού του Βρετανικού και των άλλων στόλων που κατέπλευσαν στο Λιμάνι Αργοστολίου.
Για τρία μερόνυχτα, οι 450 Ισραηλινοί ναυτικοί εργάστηκαν πυρετωδώς μαζί με τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς για τη διάσωση των κατοίκων των Ελληνικών νησιών (Κεφαλονιά, Ιθάκη και Ζάκυνθο), σώζοντας εκατοντάδες ανθρώπους από βέβαιο θάνατο, μεταφέροντας μόνον στη Κεφαλονιά, 400 βαριά τραυματισμένους στην ενδοχώρα, παράσχοντας στις βαρύτερες περιπτώσεις χειρουργείο στα ίδια τους τα πλοία και παρέχοντας ιατρική περίθαλψη σε 16.000 άτομα!!!
Η ΑΜΕΣΗ κινητοποίηση στις επόμενες μέρες συνεχίστηκε με κάθε τρόπο από:
Αν. Γερμανία, Γιουγκοσλαβία, Σουηδία, Φιλανδία, Ιταλία, ...
Και μετά ήρθαν οι «βάρβαροι» ... οι Έλληνες...
...με Υπουργούς και Διατάγματα και με το ΠΝ όπου με αρματαγωγά έφεραν μπουλντόζες και Στρατό...
...και χωρίς «διακρίσεις» ισοπέδωσαν ότι είχε μείνει «όρθιο» από τον Εγκέλαδο.
Κτίρια ανεκτίμητης αξίας, Αρχιτεκτονικού Ρυθμού της Επτανησιακής Τεχνοτροπίας, έγιναν μπάζα... !!!
Κι αφού είχε αποκατασταθεί η «ΤΑΞΗ», φανήκανε κι οι Βασιλείς μετά της κουστωδίας των...για να τονώσουν, λέει, το «ηθικό»!!!
Ένα ΗΘΙΚΟ που είχε ήδη ΤΟΝΩΘΕΙ από την πρωτοφανή Διεθνεί κι ΑΔΟΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ, τόσο σε επίπεδο Υγείας, όσο και σε Ψυχική, Υλική κλπ.
Η Καθυστερημένη αντίδραση της τότε κυβέρνησης του Αλέξανδρου Παπάγου, η οποία επισημάνθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Αμύνης τότε, Π. Κανελλόπουλο, αλλά και η απαγόρευση απομάκρυνσης του πληθυσμού από τα νησιά, υπό τον φόβο ενός νέου προσφυγικού κύματος μετά τον Εμφύλιο, προκάλεσε αισθήματα οργής και απογοήτευσης στους πληγέντες, αφού η Ελληνική Κυβέρνηση βρέθηκε τελείως απροετοίμαστη για την αντιμετώπιση μιας τόσο μεγάλης καταστροφής.
Αλήθεια,
έχετε ΠΟΤΕ αναρωτηθεί Συνέλληνες,
ΓΙΑΤΙ οι Κεφαλλήνες έχουν μια ιδιαίτερη σχέση «αποστροφής» πρός το κράτος των Αθηνών;
Ναί, αυτό το «ΚΡΑΤΟΣ» που επέβαλε επ ευκαιρία των Σεισμών του ’53 τον γνωστό σε όλους σας «Φόρο Βασιλίσσης» που για δεκαετίες μετά συνεχιζόταν να καταβάλλεται, ενώ ΟΥΔΕΠΟΤΕ αυτά τα έσοδα ΔΕΝ έφτασαν στη Κεφαλονιά για την ανασυγκρότησή της;
Ας είναι ΚΑΛΑ οι ξένοι οι συνήθως καλούμενοι...ΒΑΡΒΑΡΟΙ!
Ναι αυτοί οι ΞΕΝΟΙ,
ήταν αυτοί που στήριξαν ΨΥΧΗ ΤΕ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙ την Κεφαλονιά και τους Κεφαλλήνες, μετά τον ΟΛΕΘΡΟ!
ΠΙΚΡΑ;
ΝΑΙ!
ΔΥΣΤΥΧΩΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου