Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
POROSNEWS

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΙΟΥ Ο Πολιτιστικός σύλλογος του Πυργιού «Ο Αίνος», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό, Ιστορικό & Λαογραφικό σύλλογο Κεφαλονιάς & Ιθάκης «Το Ριφόρτσο», διοργανώνουν στις 12 Αυγούστου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 20.30 μμ , εκδήλωση στην πλατεία στο Χαράκτι του Πυργιού με θέμα: “Πυργί Κεφαλονιάς. Τα χωριά στους πρόποδες του μεγάλου βουνού μαρτυρούν σπουδαία ιστορία”. Μια εκδήλωση για την ορεινή περιοχή του νησιού, με μεγάλη ιστορία από τα αρχαία χρόνια, μέχρι και τα νεώτερα. Η περιοχή αναφέρεται σε έγγραφο του 1264, αλλά διεκδικεί και τον θαυμασμό νεωτέρων περιηγητών. Τόπος καταγωγής του περίφημου Έλληνα ζωγράφου Γεράσιμου Στέρη, αλλά και ένας τόπος, που μπήκε το 1973 στις σελίδες του περιοδικού National Geographic. Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής του Πυργιού, η οποία αποτελεί τον διαρκή συνδετικό κρίκο του χθες με το σήμερα, αλλά και του σήμερα με το αύριο. Στην εκδήλωση θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς η χορευτική ομάδα του Πυργιού. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει Κεφαλονίτικο τραταμέντο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΗΚΕ. Είσοδος ελεύθερη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΓΙΟΥ
Ο Πολιτιστικός σύλλογος του Πυργιού «Ο Αίνος», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό, Ιστορικό & Λαογραφικό σύλλογο Κεφαλονιάς & Ιθάκης «Το Ριφόρτσο», διοργανώνουν στις 12 Αυγούστου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 20.30 μμ , εκδήλωση στην πλατεία στο Χαράκτι του Πυργιού με θέμα: “Πυργί Κεφαλονιάς. Τα χωριά στους πρόποδες του μεγάλου βουνού μαρτυρούν σπουδαία ιστορία”.


Μια εκδήλωση για την ορεινή περιοχή του νησιού, με μεγάλη ιστορία από τα αρχαία χρόνια, μέχρι και τα νεώτερα. Η περιοχή αναφέρεται σε έγγραφο του 1264, αλλά διεκδικεί και τον θαυμασμό νεωτέρων περιηγητών. Τόπος καταγωγής του περίφημου Έλληνα ζωγράφου Γεράσιμου Στέρη, αλλά και ένας τόπος, που μπήκε το 1973 στις σελίδες του περιοδικού National Geographic.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής του Πυργιού, η οποία αποτελεί τον διαρκή συνδετικό κρίκο του χθες με το σήμερα, αλλά και του σήμερα με το αύριο.

Στην εκδήλωση θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς η χορευτική ομάδα του Πυργιού. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει Κεφαλονίτικο τραταμέντο.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της ΚΕΔΗΚΕ.

Είσοδος ελεύθερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου