Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Μια μικρή πόλη στον Φίκο

Μια μικρή πόλη στον Φίκο, πράξη χαράς και ευγνωμοσύνης από τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ-Κεχριώνας
2-8-2017
Πάνε δυο μέρες  που αντικρίσαμε κάτω από το μεγάλο δέντρο της πλατείας
Ληξουρίου, τον Φίκο μας, όμορφες κατασκευές από χαρτόνι και πλαστικό, δείχνοντας μια πόλη σε μικρογραφία. Στάθηκα, όπως και τόσοι άλλοι να δούμε τις κατασκευές των παιδιών από ένα δημιουργικό  καλλιτεχνικό εργαστήρι, ΚΔΑΠ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ» ( περιοχή Κεχριώνα)  όπως ενημέρωνε η επιγραφή που είχαν βάλει στην αρχή αυτής της όμορφης παρουσίασης. Τελείωσε για φέτος, η εκπαιδευτική και καλλιτεχνική διαδικασία στο ΚΔΑΠ και οι μαθητές με τους εκπαιδευτές τους είπαν να δώσουν στο κλείσιμό τους, μια νότα ευχάριστη και καλλιτεχνική στην πόλη.  
Το χαρήκαμε αυτό το θέαμα γιατί παιδιά μικρά και μεγάλα χωρίς να κάνουν ζημιά στα χάρτινα χρωματιστά σπίτια, περνούσαν ανάμεσά τους, νιώθοντας χαρά  και ανέβαιναν στον Φίκο, άλλα στέκονταν και παρατηρούσαν τα σπιτάκια, σχολίαζαν και χαιρόντουσαν τόσο όμορφα.

Πάνω σε αυτή την όμορφη πρωτοβουλία των παιδιών του ΚΔΑΠ «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ»– Κεχριώνας  κάνω κάποιες σκέψεις ως συνέχεια δράσης και χαράς. Πόσο όμορφο θα ήταν να διακοσμηθεί η πόλη μας, ιδίως οι πλατείες μας,  από τέτοιες ανάλογες δημιουργίες που δίνουν και την  όμορφη αισθητική στο χώρο, αλλά  δείχνουν και  το ενδιαφέρον για ζωή, εφόσον η πράξη, όπως αυτή των παιδιών, δείχνει πως τα παιδιά αυτά  είναι του Ληξουρίου ενεργά κύτταρα ζωής.
Αν και μας έλειψε για τις επόμενες μέρες -η πολιτεία του Φίκου μας-, (τη μάζεψαν νωρίς λόγω του αέρα) η οποία ήταν μια πράξη ευγνωμοσύνης των παιδιών για το δέντρο που το «ταλαιπωρούν » παίζοντας,  εύχομαι του χρόνου να δω και άλλες τέτοιες παραστατικές  καλλιτεχνικές δράσεις προς όφελος όλων μας.


Εκπαιδευτές  και Παιδιά του ΚΔΑΠ  «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ»,  σας ευχαριστούμε,  καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!

                                                                Νικόλαος  Λιβεράτος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου