Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Κατσιφάρας-Γαλιατσάτος ενώνουν τις δυνάμεις τους για το αυριανό ΣΑΣ

Κατσιφάρας-Γαλιατσάτος ενώνουν τις δυνάμεις τους για το αυριανό ΣΑΣ

Γαλιατσάτος: «Οι ενέργειές μας διαχρονικά προς την κατεύθυνση της επανασύνδεσης της γραμμής, έχουν ως στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και μόνον».

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για τη γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη, τονίζει για ακόμη μια φορά την πάγια θέση της για φθηνή, ασφαλή και τακτική με ολοχρονικά δρομολόγια σύνδεση, υπέρ των συμφερόντων του λαού και του τόπου και όχι των ναυτιλιακών εταιρειών.
Υπενθυμίζουμε ότι από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας αγωνιστήκαμε για την επαναδρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη, αναζητώντας πρόσφορη και αξιόπιστη λύση, με αλλεπάλληλες επισκέψεις μας στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας (από τον Σεπτέμβριο του 2014), λήψη ομόφωνης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και διαβήματα για το άνοιγμα της γραμμής.
Τελευταίες ενέργειές μας η ανάληψη κοινής πρωτοβουλίας με τον Περιφερειάρχη Δ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα (Ιούνιος 2017) προς την κεντρική διοίκηση, για την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη, ώστε να υπάρξει πρακτικό αποτέλεσμα και η κατάθεση του αιτήματος από τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο στον Υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό (Οκτώβριος 2017).
Όπως και το 2014 εκφράζουμε και τώρα τη σταθερή μας προσήλωση στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των συμπολιτών μας, θέση η οποία μπορεί να εκφραστεί μόνο υπό το πρίσμα της δικαίωσης του δίκαιου, λαϊκού αιτήματος για την επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης κι όχι υπό την στήριξη και την παροχή πιστοποιητικών αξιοσύνης στις εφοπλιστικές εταιρείες. Εν ολίγοις, η Περιφερειακή Αρχή ουδόλως θέλει να ασχοληθεί, με τον ανταγωνισμό των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη γραμμή, ούτε και με τη βιωσιμότητα ή το κέρδος ενός εκάστου.
Υπενθυμίζουμε ότι η σταθερή μας θέση το 2014 επαληθεύτηκε, και προς αποφυγή παρόμοιων φαινομένων προειδοποιούμε για ακόμη μια φορά ότι ο λαός των Ιονίων Νήσων και ειδικά οι Κεφαλλονίτες και οι Θιακοί επιθυμούν και έχουν ανάγκη δρομολόγηση πλοίου σε ετήσια βάση. Με αυτή τη βασική αρχή πρέπει να εξεταστούν τα όποια αιτήματα κατατεθούν, μακριά από τα εφοπλιστικά συμφέροντα που – όπως και στο παρελθόν- εκμεταλλεύονται την κερδοφορία της γραμμής τους καλοκαιρινούς μήνες και στη συνέχεια αδιαφορούν για την καθημερινότητα των κατοίκων των νησιών μας.
Μάλιστα θεωρούμε πιο επίκαιρη από ποτέ τη θέση μας για δημιουργία ενός δημόσιου φορέα με τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης, που μεταξύ άλλων θα έχει και την ευθύνη του καθορισμού των απαραίτητων γραμμών για την εξυπηρέτηση της ζωής και της οικονομίας στα νησιά κα ταυτόχρονα θα έχει τη δυνατότητα του ελέγχου για την πιστή και ποιοτική εφαρμογή της παροχής των καθορισμένων υπηρεσιών.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το σύστημα καθορισμού και έγκρισης των γραμμών θα επιτρέψει τη λήψη της συμφερότερης λύσης, χωρίς να λάβει υπόψη του ψευτοδιλλήματα, στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης της ζωής και οικονομίας των νησιών μας.
Ως τέτοιο αίτημα ενώνουμε τη φωνή μας με εκείνη των κατοίκων όλων των νησιών και ζητούμε για ακόμη μια φορά αξιόπιστες, φθηνές και συχνές συγκοινωνίες, ευθύνη που η Πολιτεία πρέπει να αναλάβει και να πράξει στο ακέραιο.
Καλούμε το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών να γνωμοδοτήσει θετικά για το άνοιγμα της γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη και τον κ. Υπουργό να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.
ΠΗΓΗ  PORTONI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου