Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Αναλύοντας την Κινηματογραφική Γλώσσα

Αναλύοντας την Κινηματογραφική Γλώσσα
3ος Κύκλος Συναντήσεων
Με τον Μαρίνο Σκλαβουνάκη
Σε συνέχεια των δύο πρώτων κύκλων συναντήσεων με θέμα «Αναλύοντας την κινηματογραφική γλώσσα» που ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2015 και ολοκληρώθηκαν τον Μάιο του 2017, το Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο σας προσκαλεί στον τρίτο ετήσιο κύκλο. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει στον υπέροχο, ζεστό και άκρως κινηματογραφικό χώρο του George Molfetas Museum Hotel στα Φαρακλάτα την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 από τις 7:30μμ.

Ο συντονιστής Μαρίνος Σκλαβουνάκης έχει παρακολουθήσει στο ΕΚΠΑ μαθήματα σκηνοθεσίας κινηματογράφου, ιστορίας κινηματογράφου και σεναρίου. Έχει κάνει την πρακτική του δίπλα στον Γιάννη Οικονομίδη (Σπιρτόκουτο, Το μικρό ψάρι, κ.ά.) και συνεργάτηκε μαζί του στην πρώτη μικρού μήκους ταινία του με τίτλο «Το Στοίχημα». Τα γυρίσματα της ταινίας αυτής έγιναν εξ ολοκλήρου στην Κεφαλονιά και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, ενώ ορισμένοι εκ των συντελεστών της ήταν συμμετέχοντες στους προηγούμενους κύκλους των κινηματογραφικών συναντήσεων. Έτσι, οι συναντήσεις αυτές δεν αποτελούν μόνο μια θεωρητική προσέγγιση στις όψεις του κινηματογράφου αλλά και φυτώριο ανθρώπων που επιθυμούν να ασχοληθούν και έμπρακτα με αυτόν.
Οι φετινές συναντήσεις διαρθρώνονται σε αυτοτελείς θεματικές ενότητες των 2-5 συναντήσεων η καθεμιά. Η πρώτη συνάντηση θα ανοίξει την ενότητα συναντήσεων με θέμα «Το Σινεμά των Δημιουργών». Θα προσπαθήσουμε να μελετήσουμε το προσωπικό ύφος και την προσωπική γραφή που ξεχωρίζουν έναν  απλό σκηνοθέτη τεχνίτη απο έναν δημιουργό. Ενδεικτικά, θα μελετήσουμε σκηνοθέτες όπως ο Emir Kusturica, o Yasujiro Ozu, o Werner Hertzog, o Andrei Tarkovsky, και ο Hayo Myazaki.
Η παρακολούθηση των συναντήσεων είναι δωρεάν καθώς και ο σινεφίλ καφές φίλτρου, ενώ υπάρχει η δυνατότητα αλλά σε καμία περίπτωση η υποχρέωση να παραγγείλετε και κάτι άλλο.
Για επικαιροποιημένη ενημέρωση παρακαλούμε να παρακολουθείτε την ιστοσελίδα μας, την σελίδα μας στο facebook, καθώς και τα δελτία τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
Δεδομένου ότι η συνάντηση αυτή θα γίνει εκτός Αργοστολίου, αν έχετε κάποια δυσκολία στην πρόσβαση μπορείτε να μας τηλεφωνήσετε εγκαίρως στο τηλέφωνο 6930899696 (Δημήτρης) ή στο email info@e-traverso.gr για να προσπαθήσουμε να σας διευκολύνουμε. Οδηγίες πρόσβασης μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.kefaloniamuseumhotel.com/location
Ανυπομονούμε να ξαναδούμε τους ήδη γνώριμους και συνοδοιπόρους αλλά θέλουμε ο κύκλος αυτός να ανοίξει και σε καινούριους ανθρώπους με ανάλογα ενδιαφέροντα. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους για να διερευνήσουμε μαζί την μαγεία του κινηματογράφου, ενώ στο επόμενο καρέ μπαίνει ο χειμώνας!
Κοινωνικό Εργαστήρι Τραβέρσο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου