Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Πόσο σεξ πρέπει να κάνετε ανάλογα με την ηλικία σας

Τόσο τα ζευγάρια, όσο και οι αδέσμευτοι, πιθανότατα κάνουν την ίδια ερώτηση στον εαυτό τους: «Πόσο σεξ είναι το… νορμάλ να κάνω ανά εβδομάδα;» Ο «μαγικός» αριθμός εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής, η υγεία του καθενός, η σεξουαλική συμπεριφορά και η ηλικία.
Μια νέα μελέτη από το Ινστιτούτο Kinsey επάνω στο σεξ και την αναπαραγωγή δείχνει ότι η ηλικία μπορεί να λειτουργήσει ως «πρόβλεψη» για τη μέση συχνότητα σεξουαλικών συνευρέσεων. Αυτή κυμαίνεται από μία φορά την εβδομάδα έως μία φορά το μήνα.
Συχνότητα σεξ: Τι διαπίστωσαν οι ερευνητές του Ινστιτούτου Kinsey

Τα άτομα μεταξύ 18 και 29 ετών κάνουν το περισσότερο σεξ, με μέσο όρο 112 φορές τον χρόνο, ή περίπου δύο φορές την εβδομάδα.
Τα άτομα ηλικίας 30-39 ετών το κάνουν 86 φορές το χρόνο, που ισοδυναμεί με 1,6 φορές την εβδομάδα.
Εκείνοι που είναι 40-49 ετών καταφέρνουν να κάνουν σεξ μόνο 69 φορές το χρόνο.
Προφανώς, αυτή η πτώση στην συχνότητα σεξουαλικών συνευρέσεων συμπίπτει με την αύξηση της ηλικίας. Οι οικογενειακές υποχρεώσεις, οι καθημερινές πιέσεις και οι ασθένειες γίνονται επιβαρύνουν ολοένα και περισσότερο το σώμα και τον νου. Μια μελέτη πριν λίγους μήνες διαπίστωσε, ότι οι φυσικές αλλαγές που συμβαίνουν καθώς γερνάμε, επηρεάζουν την συνολική ερωτική εμπειρία.
«Επί της ουσίας, αυτό που προέκυψε από αυτές τις μελέτες είναι ότι, καθώς μεγαλώνουμε, οι πιθανότητες μας να αναπτύξουμε χρόνιες παθήσεις υγείας αυξάνεται. Αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει αρνητικά τη συχνότητα και την ποιότητα της σεξουαλικής δραστηριότητας», γράφει ο δρ Justin Lehmiller του Ινστιτούτου Kinsey.
Ο γάμος παίζει επίσης βασικό ρόλο στη συχνότητα του σεξ
Το 34% των παντρεμένων ζευγαριών το κάνουν 2-3 τρεις φορές την εβδομάδα.
Το 45% κάνουν σεξ μερικές φορές το μήνα.
Και το 13% το κάνουν μόνο μερικές φορές το χρόνο.
Οπότε, τι συμπέρασμα πρέπει να βγάλετε για το πόσο συχνά κάνετε σεξ τώρα, στην ηλικία που είστε;
Προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι τα παντρεμένα ζευγάρια και εκείνα που έχουν σταθερές σχέσεις είναι πιο ευτυχισμένα όσο περισσότερο σεξ κάνουν. Αλλά αυτό το όφελος μειώθηκε μετά από ένα επίπεδο συχνότητας σεξουαλικής επαφής. Η ευτυχία των ερωτηθέντων στην έρευνα αυξήθηκε με τη συχνότερη σεξουαλική επαφή. Αλλά αυτή η συχνότητα θα μπορούσε να είναι τόσο μικρή, όσο και μόλις μία φορά την εβδομάδα. Όσοι το έκαναν τέσσερις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα δεν ανέφεραν ότι ήταν πιο ευτυχισμένοι από αυτούς που το έκαναν μία φορά την εβδομάδα.
Παρόλο που τα ζευγάρια μπορεί να αρχίσουν να έχουν λιγότερο σεξ όσο μεγαλώνουν, οι γυναίκες αναφέρουν ότι η σεξουαλική τους ζωή βελτιώνεται. Μια μελέτη του 2016 έδειξε, ότι αυτό συνδέεται με το γεγονός ότι οι γυναίκες, όσο μεγαλώνουν, αισθάνονται και πιο άνετες με το σώμα τους. Αυτό τις οδηγεί να εκφράζονται σεξουαλικά με μεγαλύτερη ειλικρίνεια και να γνωστοποιήσουν τις ανάγκες τους στο σεξ. Δηλαδή, οι γυναίκες εστιάζουν λιγότερο στη συχνότητα του σεξ και περισσότερο στις συναισθηματικές και προσωπικές πτυχές του. Ή ακόμα και στην εφαρμογή των δικών τους σεξουαλικών φαντασιώσεων.
Το σεξ σε οποιαδήποτε ηλικία μπορεί να είναι επωφελές. Ανεξάρτητα από το εάν η συχνότητα σε ένα ζευγάρι είναι κάτω, πάνω ή ακριβώς στον μέσο όρο. Η ηλικία επιτρέπει στους ερωτικούς συντρόφους να εστιάζουν στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα του σεξ που κάνουν. Σε τελική ανάλυση, το συχνό μέτριο σεξ θα μπορούσε να οδηγήσει σε σεξουαλική δυσαρέσκεια σε μια σχέση. Ενώ το υπέροχο σεξ μπορεί να είναι αρκετό για να κρατήσει την… φωτιά αναμμένη.
Πηγή: iatropedia.gr &  PORTONI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου