Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Επιστολή της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά για την κάλυψη της ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΣΑΜΗΣ – ΙΘΑΚΗΣ

'Προς
Αξιότιμα Μέλη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.)

Κοινοποίηση:
  • Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
  • Βουλευτή Κεφαλονιάς & Ιθάκης
  • Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων
  • Δήμαρχο Κεφαλονιάς & Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου
  • Δήμαρχο Ιθάκης & Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

Πειραιάς, 24.10.2015
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΣΑΜΗΣ – ΙΘΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» ΚΑΙ «ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι»

Εν όψει της επικείμενης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.), η οποία θα πραγματοποιηθεί  την Τετάρτη 25.10.2017 και ιδίως στο πλαίσιο του υπ’ αριθμ. 09-A θέματος της ημερήσιας διάταξης  με τίτλο «(Α) ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ – ΣΑΜΗΣ – ΙΘΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ» ΚΑΙ «ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι»», η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά, πολιτιστικός φορέας που εκπροσωπεί την παροικία των Κεφαλλήνων & Ιθακησίων του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής, με χιλιάδες μέλη και πολυετή δράση, επιθυμούμε με την παρούσα επιστολή να εκφράσουμε την αμέριστη στήριξή μας στην ως άνω πρόταση και επαγόμεθα τα κάτωθι:

Ως καλώς γνωρίζετε, η Ιθάκη αποτελεί έναν εξαιρετικά αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό που υποδέχεται πλήθος τουριστών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, κατά κανόνα η ακτοπλοϊκή διασύνδεση λειτουργεί με δύο ταχύτητες, της καλοκαιρινής - τουριστικής περιόδου που υπάρχει ικανοποιητική κάλυψη και της χειμερινής περιόδου που η κατάσταση είναι άκρως προβληματική.
Όπως προβλέπεται ρητώς στο άρθρο 106 παρ. 1 του Συντάγματος το Κράτος λαμβάνει όλα τα επιβαλλόμενα μέτρα για την προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης  και την προαγωγή των νησιωτικών και παραμεθόριων περιοχών. Ως εκ τούτου, είναι αναντίρρητο ότι οι μεταφορές και η ενδοεπικοινωνία στα νησιά αποτελούν πρώτιστο κοινωνικό αγαθό και είναι ευθύνη της Πολιτείας η διασφάλισή τους καθ’ όλο το έτος.
Η διασύνδεση των νησιών μας με την ηπειρωτική Ελλάδα δεν αποτελεί απλό αίτημα των Κεφαλλήνων & Ιθακησίων αλλά εκφράζει την ανάγκη διασύνδεσης αυτών με την υγειονομική περίθαλψη, την εμπορική και οικονομική ζωή της χώρας, τα κέντρα λήψης αποφάσεων καθώς και τα εκπαιδευτικά κέντρα. Είναι αναντίλεκτο ότι η διασύνδεση της Κεφαλονιάς (Σάμης) και της Ιθάκης με την Πάτρα συνιστά αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και εξασφάλιση της συνέχισης αξιοπρεπούς διαβίωσής τους στο νησί.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που για το σκοπό αυτό έχει ενωθεί σύσσωμη η τοπική κοινωνία, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και τα σωματεία τόσο στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη όσο και εκτός των νησιών μας, παραμερίζοντας μικροπολιτικά συμφέροντα με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον του νησιού μας και της αναβάθμισης της ζωής των Θιακών.
Εν όψει των ανωτέρω και στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, Σας καλούμε να αξιολογήσετε σοβαρά την πρόταση που έχει υποβληθεί εκ μέρους μιας αξιόλογης και αξιόπιστης εταιρείας που ήδη εξυπηρετεί με συνέπεια την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κεφαλονιάς με την ηπειρωτική Ελλάδα και να συνεκτιμήσετε τις δυσμενείς συνέπειες που επιφέρει η συγκοινωνιακή απομόνωση του νησιού σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής των κατοίκων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ανάγκη εξασφάλισης αξιοπρεπούς διαβίωσης, την ανάγκη έμπρακτης ενίσχυσης της περιφέρειας και την ανάγκη για άρση της συγκοινωνιακής απομόνωσης της Ιθάκης με σεβασμό στους κατοίκους του νησιού και στην ανάγκη τους για ιατρική περίθαλψη, ίσες ευκαιρίες, ανάπτυξη και αξιοπρέπεια.
Η  νησιωτική ανάπτυξη πρέπει να γίνει υπόθεση όλων! Είναι ευκαιρία η Ιθάκη μας να αποτελέσει την αρχή και όχι το τέλος..
Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά

Η Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας
Μαριολένη Νεοφύτου
Νέστωρ Παπαθεοδωράτος


' Η Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά καλεί τους συμπατριώτες μας, Κεφαλονίτες και Ιθακησίους, να παρευρεθούν την Τετάρτη 25/10/2017 και ώρα 14.00 έξω από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής (Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2) με σκοπό να υποστηρίξουμε την επαναλειτουργία της ακτοποϊκής γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη μαζί με τους εκπροσώπους των Δημοτικών Αρχών των νησιών μας και των λοιπών φορέων που συμμετέχουν σε αυτήν την σημαντική προσπάθεια.  Η γραμμή αυτή είναι ζωτικής σημασίας για τα νησιά μας και ιδιαίτερα για το αποκομμένο από την ηπειρωτική Ελλάδα, νησί της Ιθάκης. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου