Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Σχολιασμοι σε ενα εύρημα

Φωτογραφία του Αντώνιος Βασιλάκης.
Ενημέρωση από  Αντώνιος Βασιλάκης

ησαμε, φωτογραφισαμε, σχεδιασαμε) επιλεγμενα χαρακτηριστικα ευρηματα προκειμενου να συμπληρωσομε την παρουσιαση στο Πανιονιο Συνεδριο (22/5) στο Αργοστολι και την αναρτημενη ανακοινωση στο συνεδριο για τη Μυκηναϊκη περιφερεια (18-19/5) στη Λαμια. Ειχαμε την αμεριστη συμπαρασταση του συναδελφου Εφορου Γρηγορη Γρηγορακάκη, του συναδελφου Βασιλη Λετσιου και των φιλων αρχαιοφυλακων (Μαριας, Ελενης και Σταθη) που μας συντροφευσαν καθε μερα επι 8 ωρες στο εργαστηριο της Εφορείας. Η φετινη μελετη εγινε κατορθωτη χαρη στη γενναιόδωρη οικονομικη συμπαρασταση του Γερασιμου Βεργωτη και του ιδρυματος Βεργωτη, τον οποιο ευχαριστω και απο τη θεση αυτη. Θα τα ξαναπουμε στη Λαμια στις 18 Μαΐου και στο Αργοστολι στις 22 Μαΐου

Γιωργος Γκιαφης Πολλα πολλα συγχαρητηρια
Διαχείριση


George Diamantatos Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ...ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ !!!!!!
Διαχείριση


Αντώνιος Βασιλάκης Γιωργο καπετανιε αγαπημενε μου, να σε δω στο Αργοστολι στο Συνεδριο; Δυστυχως δεν μπορεσαμε να συναντηθουμε στον Πορο ουτε φετος.
Διαχείριση
Kaiti Astrinaki Συγχαρτήρια Αντωνη,είσαι πάντα δραστήριος,επίσης ,αξαιρετικός στην συνέντευξή σου με την Σταρίδα στην ΤV!
Metaxia Tsipopoulou Σφραγιδόλιθος?
Διαχείριση


Αντώνιος Βασιλάκης Ειναι το πιο παραξενο πραγμα που εχω βρει σε ανασκαφη. Κατα τους Γουόρεν και Πινι δεν μπορει να ειναι σφραγιδολιθος γιατι, λενε δεν υπαρχει αυτο το σταγονοσχημο σχημα σε σφραγιδες. Ο Αντρεας Βλαχοπουλος συμφωνησε μαζι μου οτι ειναι σφραγιδολιθος, μινωικος φυσικα, σε στρωμα ΥΕ ΙΙΒ.
Διαχείριση


Metaxia Tsipopoulou Αντώνιος Βασιλάκης πολύ ενδιαφέρον, πάντα υπάρχουν μοναδικά που βρίσκονται για πρώτη φορά! Μπράβο!
Διαχείριση


Vangelis Nikolopoulos Ήθελα να ρωτήσω και δίσταζα. Από τί υλικό είναι;
Διαχείριση


Αντώνιος Βασιλάκης Vangelis Nikolopoulos σερπεντινιτης . Η οπη αναρτησης στο στενο ακρο ειναι σπασμενη.
Διαχείριση


Αντώνιος Βασιλάκης Το σχεδιο ειναι θαμπο. Θα τ αλλαξω. Ειναι ιπταμενος γριπας.Mary Tsoulakou Αντώνιος Βασιλάκης ναι αυτό βλέπω κι από φωτογραφία, επομένως θα είχε και σφραγιστική χρήση...συμφωνώ με την προσέγγισή σας...άλλωστε η ανθρώπινη δραστηριότητα...δεν ακολουθεί πάντα τα αρχαιολογικά μας παράλληλα...
Vangelis Nikolopoulos Παίζοντας, βρήκα αυτή τη συλλογή, από παρόμοιου σχήματος μακρινά παράλληλα από τη Βόρειο Αμερική, μόνο ίσως για να παίρνουμε ιδέες. Αυτά εδώ χαρακτηρίζονται plummers, δηλαδή βαρίδια και είναι διαφόρων υλικών. Άλλοι τα θεωρούν τριπτήρες. Γνωρίζουμε πώς οι παρόμοιες λειτουργικές ανάγκες γεννούν παρόμοια εργαλεία σε διαφορετικούς πολιτισμούς, χρονολογικά και γεωγραφικά. Take it or leave it: https://www.google.gr/search?q=drop%20shaped%20artefact...:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου