Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Το λιωσιμο παγων,, φανερωνουν την ομηρικη Ιθακη


Μετά από τα επαναλαμβανόμενα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών που σημειώθηκαν στη Γροιλανδία, οι επιστήμονες καταλήγουν πως την περασμένη εβδομάδα υπήρξε η μεγαλύτερη απώλεια επιφάνειας πάγου προς τη θάλασσα: 11 δισεκατομμύρια τόνοι πάγου έπεσαν στο νερό σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN. Για να κατανοήσουμε πιο καλά το μέγεθος, οι ειδικοί τονίζουν πως η επιφάνεια αυτή που χάθηκε αντιστοιχεί σε 4.4 εκατομμύρια πισίνες ολυμπιακού μεγέθους.
Τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να επανέρχονται στην επικαιρότητα και οι λίγο παλαιότερες εφαρμογές που με μια φουτουριστική διάθεση δείχνουν τις δικές τους εκτιμήσεις σχετικά με το τι θα συμβεί αν λιώσουν οι πάγοι και ποιες πόλεις μπορεί να χαθούν κυριολεκτικά. Σε έναν διαδραστικό χάρτη, στον οποίο μπορεί κανείς να δει τις επιπτώσεις από το λιώσιμο των πάγων και την άνοδο της στάθμης του νερού της θάλασσας μπορεί κανείς να δει τι θα μπορούσε να συμβεί και στην Ελλάδα.
Δείτε και εσείς τι προβλέπει ο χάρτης εδώ (και μη ξεχνάτε πως είναι απλά ένα σενάριο).


2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ Καρναβάλι “Poros” !!!

    Ναι ορέ το λιώσιμο των πάγων θα φανερώσει την Ομηρική Ιθάκη...
    Σωστότατα και εγώ «μέσα» γιατί θα γένει και και η δικιά μου θεωρεία πράξη, δηλαδής το κάστρο τση Άσσου θα γένει τέλειο νησί! Αλλά μετά θα ψάχνουμε την Τρωάδα για θα βουλιάξει και που να πάμε εκεί κάτου τσου Τούρκους… χα χα χα χα.

    Σε εκειό λοιπόνε που δεν έχει πάει το τσερβέλο μας είναι να αναδείξουμε ότι το καρναβάλε ο Οδυσσέας το εφεύρηκε πρώτος!

    Καθότι μασκαράς έμπηκε στη Τροία σα κατάσκοπος και αργότερα του πήρε τα κόλπα η Αθηνούλα και άρχισε να μασκαρεύεται κι εφκείνη όταες ήρτε στην Ιθάκη και τόννε ξαναμασκάρεψε και εφκειόνα να μη τόνε γνωρίζουνε.
    Μέχρι και τσού θεούς έκαμε μαθήματα ο μπαγάσας ο πατριώτης μας!!!

    Χα χα χα χα χα χα χα χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φιλε οπως το πανε ,,μονο αμα λιωσουνε οι παγοι θα δουμε την ιθακη
    https://porosnews.blogspot.com/2020/02/blog-post_233.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή