Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Πολύ σημαντικη ενημερωση χθες στο κοινοτικο Πόρου


Παρουσία του Δημάρχου Αργοστολίου, συνεδρίασε η τοπική κοινότητα Πόρου για τα ζητήματα της περιοχής (εικόνες)

Παρουσία του Δημάρχου Αργοστολίου, συνεδρίασε η τοπική κοινότητα Πόρου για τα ζητήματα της περιοχής (εικόνες)


δειτε το φωτορεπορταζ  στον επάνω συνδεσμο Από τον φιλό Σπύρο Σακαλη , Kαι  ρεπορταζ απο POROSNEWS κάτω. 
Στο τοπικό Συμβούλιο Κοινότητας Πόρου  στο κοινοτικό κτήριο πόρου παρουσία του δήμαρχου Αργοστολίου και αντιδημάρχου ελειού πρόννων, για την ενημέρωση και επίλυση των θεμάτων που αφορούν και απασχολούν την τοπική Κοινότητα πόρου. 
Παρόντες ο Κύριος Διονυσης Μινέτος
, οι Αργυρης Γαβριελάτος , και Αριστοτέλης Μπατιστάτος.
Τα ερωτήματα-θέματα που συζητήθηκαν  είναι:
-θέματα άμεσης προτεραιότητας: Αποχέτευση, λιμάνι,
-Βασικά προβλήματα  ανάγκεςοπως  Υδρευση, άρδευση, γέφυρα Μπέλεϋ, μυκηναϊκός τάφος, δρόμος Ατρου.
-Προτεινόμενες δράσεις : Νεκροταφείο πόρου Καθαριότητα Φωτισμός,
αντικατάσταση φωτιστικών λαμπτήρων με led Γήπεδο τζανατων με α λλαγή με συνθετικό τάπητα.
 Ασφαλτοστρώσεις – τσιμεντοστρώσεις Αγροτική οδοποιία. 
Επιδιόρθωση τοιχίων αντιστήριξης δρόμων. Πεζοδρομήσεις ραγια και λιμανι σαρακινικο Πεζοπορικές διαδρομές (παχνί – καταρράκτες ποτιστή)
Πλακοστρώσεις δρόμων (πλατείας) Σχεδιασμός και αξιοποίηση κτηρίου κοινότητας πόρου, και τουριστικου ξενωνα -Εκθετηριου και αλλα!


Εν αρχή ο πρόεδρος Οδ. Γαλιατσάτος εθεσε πανω κατω ολα τα ερωτηματα,, 
και εν συνεχεια τον λογο πηρε ο Αντιδήμαρχος κυριος Κουρκουμέλης που έθεσε οτι και λόγο του κορονοιου, και ηδη ειχε ματαιωθει η λαικη συνελευση παλιότερα,, διοργάνωσαν αυτό το τοπικό συμβούλιο γιατι επρεπε να τεθουν ολα αυτα τα θεματα ,, προς ενημέρωση και του κόσμου.
Πάνω στο πρόβλημα που εχει δημιουργησει εξάλου  ο κορονοιός , καποια αλλη στιγμη πρεπει να ξαναγινει μια συναντηση με τους επαγγελματιες για την εύρεση σε τροπους αντιμετώπισης της κρίσης.

Ας πιάσουμε ομως ενα ένα τα θέματα:

Λιμάνι:
Το τοπικό συμβούλιο αιτητε την άμεση λυση προβληματων του.
Ο Δήμαρχος , πρόεδρος και του Λιμενικού ταμείου, μας εξήγησε τα προβλήματα,, με το βασικότερο, του οτι το λιμάνι μας , δεν εχει μαστερ πλαν,, οπότε ουδε ενα εργο θα μπορούσε να γινει!!  
Ηδη εχουν γινει η ενεργιες για χαραξη αιγιαλου εκει, και εν συνεχεια και για το μαστερ πλάν φυσικά!!
Τα προβλήματα πολλά  στον νεο εν διασπάση Δήμο, και βρεθηκε χωρις προσωπικο τους δυο πρωτους μηνες, μια χρεομένη Κεδηκε να μην λειτουργεί ακόμη, και με τον πρωτο προυπολογισμο ,,ωστε να μπορει ο Δημος να χαλάσει λεφτα να γινετε παρα πολυ αργα
Βασικός στοχος οπως μας δήλωσε , και οπως ειχε υποσχεθει και προεκλογικα να ξαναεπαναφερει τον Πόρο τουριστικα,  εκει που του αξίζει!
Βασικά εργάκια στο λιμάνι ηδη προγραματίστηκαν ,, και θα τα δουμε τις επόμενες μερες,, Ενα από τα βασικότερα ειναι η δημοπράτηση πλωτής εξέδρας  με εξάμηνη αδεια, για 40 σκάφη αξίας περίπου 120.000  € , , μετακινηση του πρακτορειου εισητηρίων στο χώρο λιμένα , ενώ τόνισε οτι ητάν και παρόν στην συνάντηση με το μελλον των λιμενικών ταμείων που απο τα 67 , τα 17 ηδη θα πάνε στο Ταιπεδ, και στοχος του ειναι το δικό μας να προσπαθησουμε να το κρατησουμε  για εκμεταλευση απο τα δυο νησιά μας.
Σε ερώτηση από τον πρωην πρόεδρο Γιάννη Πετράτο, οτι απορεί γιατί  δεν εχει Ποριότη στο λιμενικό ταμειο η απάντηση του Δημάρχου ήταν, οτι  δεν ειχε σκοπό να κάνει κριτική,  αλλα αφου το φερνει η περισταση,, τονισε το μηδεν εργο που ειχε κάνει η προυγούμενη Δημοτική αρχη, με βασικότερο οτι επί δεκα χρόνια ουτε καν κοιταξε να κάνει το βασικότερο που ηταν το μαστερ πλαν! , Επίσης τόνισε οτι παρόλο που δεν ετυχε να εχει Ποριότη το λιμένικο ταμειο, ο Πόρος δικαιουτε και θα εχει το μεγαλυτερο δυνατο μερος σε εργα  οπως ακριβως ειχε υποσχεθεί προεκλογικα!!

Βιολογικός - Αποχετευση:
Το τοπικό συμβούλιο αιτήτε την αμεση λειτουργία του:
Για το θέμα μας εξηγησε το τι συμβαίνει ο Κύριος Διονυσης Μινέτος!  Φυσικα Το πρόβλημα της μεταφορας που δικαίως φωναζαμε απο τον χωρο του ποταμιου στο χωρο αστυνομιας ειναι θεματακι!!!
Βασικά μας εξηγησε οτι για να μπουμε στην διαδικασια λειτουργιας του,, πρέπει καταρχήν να δωθεί ρεύμα στα δυο αντλιοστασια Αστυνομίας , και Αράγια ,, το οποίο θα γινει μεχρι τελος μηνα!Το δευτερο βασικό για να προχωρησουμε ,, και να λυθει το προβλημα ειναι οτι απαιτουνται  δυο  "Γενητριες" για περιπτωσεις διακοπης ρευματος σε μπουστερ  ποταμιού και Α¨"ραγια και στο επόμενο διαστημα ,, θα δρομολογηθουν και αυτα!!οπότε προφανως  με πολύ δυσκολία θα προλάβουμε το φετινο καλοκαίρι για να παραδοθει εν λειτουργια στην Δευαρ ωστε να προχωρησει στις συνδεσεις.

Αδρευτικο, και Υδρευση,, για να μην κουραζω,, 
προτάθηκε στο Αδρευτικό να μπούνε μετρητες με χρεωσεις, και η αμεση αποκατάσταση ζημιών, ενω στην υδρευση, να γινετε  πιο τακτικα μετρησεις ,, και να δωθεί το νεο δυκτιο στα αραγια σε χρήση διότι ακόμη το νερο που εχουμε εκει ειναι με αμιαντοσωλήνες με οτι  φυσικα αυτο συνεπάγεται.

Κοινοτικο κτιριο, ηρθε  μηχανικος και κατεγραψε τα προβλήματα, και θα γινει αμεσα αντικατάσταση στεγης  , φτιαξιμο οροφης, Βάψιμο, και θα φτιαχτουν και καποιες  πόρτες χαλασμένες, Γιατρος ως γνωστο ερχεται δυο φορες την εβδομάδα, ενω απο την επόμενη θα ερχεται και μια φορα στα Τζαννατα
Απόφαση πάρθηκε από το τοπικο συμβούλιο και για τον τοπικό ξενώνα ,," HERKULES ή Εκθετήριο,,,"  το οπόιο Δημαρχος ειπε οτι δεν εχει κανενα  πρόβλημα να αποδεκτει!
Η απόφαση ειναι να ξαναγίνει καφετέρια το ισόγειο προς ενοικιαση, πακέτο ομως με τον χωρο επάνω να λειτουργει σαν εκθετηριο , με τα αρχαιολογικα της περιοχης μας με ψηφιακη μορφη!

Ταφος Τζαννατων , ηδη μετα την επίσκεψη  Δημαρχου  και Βουλευτη σε υπουργο πολιτισμου  , το υπουργείο δεσμευτηκε να προχωρήσει στην δημοπρατηση της μελέτης , εκτος ομως του χωρου παρκιγκ, εφοσον δεν δωθηκε από την μονη Ατρου.  Δηλαδή αναστήλωση για την προστασια του μνημειου, και θόλος για την επισκεψιμότητα,, το χρονοδιαγραμμα αποπεράτωσης του εργου  βεβαια μπορει να φτασει και τα  3 χρόνια.

Δρομος προς Ατρο :
κολάμε ακόμη στην  υποθεση δασολόγου, ο οποίος πρέπει να επιστατει στο εργο,, αλλά ο Δημος υπόσχεται να πιεζει οσο μπορει πανω στην λυση , εφοσον τα χρηματα υπάρχουν.
Η Γεφυρα Μπέλευ , ερχεται ο στρατός Αρχες Μαιου, και θα την επιδιορθώσει (θα μπει και κολώνα στηριξης στο κεντρο της) , στις πεζοπορικές διαδρομές ,, υπάρχει ενδιαφέρον απο τον Δημο,, για την κατασκευη μονοπατιων σε Παχνι και στο μονοπάτι προς καταράκτες,, και με το γηπεδο Τζαννάτων , θα γινει τωρα μια μερικλη απόκατασταση, αλλα μεσω Εσπά θα  γινουν ενέργιες να ενταχθει σε πρόγραμμα μελλοντικα για συνθετικό ταπητα οπως της Σκάλας
Ο Δήμαρχος, μαζι με τον Πρόεδρο Οδυσσέα και τον κύριο Μινετο ήταν από πρωι Πόρο και ειδαν ολα τα υπόλοιπά προβλήματα,, τοσο σε κατεστραμενη οδοποιια, νεκροταφειο , και λοιπά προβλήματα υποσχεθηκάν να δωσουν συντομα λύσεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου