Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Τι λενε οι Ζακυνθινοι με το θεμα τουρισμου!!

Έντονη είναι η ανησυχία των επιχειρηματίων του τουρισμού στη Ζάκυνθο αναφορικά με τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν. Η εξάπλωση του κορωνοϊού αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις και στην τουριστική περίοδο, με τους επιχειρηματίες να ελπίζουν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί πιο γρήγορα απ’ ότι αναμένεται.

Οι εκτιμήσεις όμως δεν είναι ευοίωνες, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Φώτη Κόττη να δηλώνει: «Οι επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού είναι τεράστιες και ειδικά για τον τουρισμό και για την περιοχή μας. Η διάρκεια αυτής της κρίσης θα είναι μεγάλη και δυστυχώς φοβάμαι ότι θα έχουμε πρόβλημα τη φετινή σεζόν. Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να βρουν τρόπους και διεξόδους με τη συνεργασία του κράτους. Ως Επιμελητήριο είχαμε μια συνάντηση και είχαμε καλέσει τους φορείς του τουρισμού. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων της Δ.Ε. Ζακυνθίων Γιώργος Μάργαρης συγκρατημένα αισιόδοξος, δήλωσε ότι η χώρα μας στις αρχές του Ιούνη θα είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους πρώτους επισκέπτες. «Με βάση τα σημερινά δεδομένα εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει γρήγορα. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι τέλη Μάϊου με αρχές Ιουνίου η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να δεχθεί τουρίστες. Το ερώτημα είναι ποιοι από αυτούς τους πελάτες, γιατί όπως ξέρετε εμείς δεχόμαστε το μεγαλύτερο μέρος τουριστών από τοεξωτερικό και περισσότερο από την Ευρώπη, θα είναι σε θέση να ταξιδέψουν και αν θα έχουν προτεραιότητα τις διακοπές τους για αυτό το χρόνο ή αν θα έχουν άλλες προτεραιότητες».

Από την πλευρά του ο Νίκος Γκλαβάς, πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων της Δ.Ε. Αρκαδίων σημείωσε ότι: «Από τη μεριά μας καταγράφουμε συνεχώς τα νέα δεδομένα και προσπαθούμε να σχεδιάσουμε τα μοντέλα λειτουργίας των επιχειρήσεων μας στις νέες συνθήκες. Προσπαθούμε να είμαστε καθυσυχαστικοί με τους συνεργάτες μας, τους tour operator και τους μεμονωμένους επισκέπτες του νησιού και τους τονίζουμε ότι θα είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχτούμε όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν».
Ο κ. Μάργαρης πρόσθεσε ότι οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερες, ενώ τόνισε πως είναι βέβαιο ότι η φετινή σεζόν θα είναι πολύ μικρότερη σε διάρκεια. «Δεν ξέρουμε ποιοι tour operator εκείνο το διάστημα θα έχουν δεχθεί βοήθεια, ποιοι θα έχουν μείνει και δεν θα έχουν πτωχεύσει. Παραδοσιακές αγορές όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Ολλανδία, η Σουηδία και η Ιταλία αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτή τη στιγμή. Ελπίζουμε να μην χαθεί τελείως η χρονιά, αλλά έστω ένα μεγαλο διάστημα από τον Ιούνιο και μετά να είναι ικανό να συντηρήσει τους δουλειές και τις ανάγκες του τόπου μας».
πηγή
https://www.imerazante.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου