Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Ομηρικοι σχολιασμοι


Σε  https://porosnews.blogspot.com/2020/06/blog-post_99.html
ΠΟΣΟ ΕΞΩ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΙ…
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM
ΠΟΣΟ ΕΞΩ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΟΙ…
Thodoris Androutsopoulos Αγαπητέ Γιώργο. Όταν διαβάζω αναρτήσεις που γράφουν ο κ. Νικ. Καμπάνης και οκ. Ρόκκος ο ένας για την Παλλικη κι ο άλλος για την Άσσο, ασφαλώς και δεν διαβάζουν Όμηρο έχοντας αναλυτικό και ανάγλυφο χάρτη της περιοχής. Επιμένει ο κ. Καμπάνης για τη Παλλικη για Λιβάδι και Κοντογεναδα. Προς "ζοφον" ΔΕΝ εννοεί τμήμα της ΙΘΑΚΗΣ, αλλά ολόκληρη την νήσο. Ο Αθερας αγαπητέ κ. Καμπάνη είναι η αρχική θέση του Παλεα. Εκεί που γίνονται ανασκαφές. Όσο για την Άσσο κ. Ροκκο θα πρέπει να βρείτε πλάι της την Αστεριδα και τις στρουγγες με τα χοιροστασια. Διάβασα προ ημερών ένα οδοιπορικό του αγαπητού κ. Dennis Germenis που έγραψε για την περιοχή και γυρωθεν του Φισκαρδου. Εκεί αναφέρει ένα κτίσμα ως κάθισμα της Φισκαρδας που ο κ. Καμπάνης προσπαθεί να ερμηνεύσει. Αυτό το σημείο είναι πυ σημαντικό και προτείνω στους αρχαιολόγους να ψάξουν επισταμενως. Αυτό που θα βρεθεί θα λύσει το "νήμα" για την ΟΜΗΡΙΚΉ ΙΘΆΚΗ. Δεν μπορώ να αναφερθώ πιο αναλυτικά ,!!!

Επειδή ο κορονοϊός μάλλον τελικά έχει πειράξει κόσμο και κοσμάκη, ας διορθώσω κάτι έτσι για να μη βρίζουμε τσου φίλους τσου Βενετσιάνους.
Παλαιοβενετικά λόγια λοιπόνε:
[V΄ ha (Vi è) nel distretto di quest Isola (Cefalonia) la Fortezza di Nasso o Asso, era la celebre antica Itaca: edificata nell anno 1595. a valida difesa di quelle spiaggie.].
Μετάφραση:
[Υπάρχει στην περιοχή αυτού του νησιού (Κεφαλονιά), το Φρούριο της Νάξου ή το Άσσο, (που) ήταν η περίφημη αρχαία Ιθάκη: χτίστηκε (το φρούριο) το έτος 1595, μια έγκυρη υπεράσπιση αυτών των παραλιών.].

Ξέρετε που είναι γραμμένα αυτά? Σε τόμους με την επιγραφή:

PRINCIPI DI
STORIA CIVILE
DELLA
REPUBBLICA DI VENEZIA
DALLA SUA FONDAZIONE
SINO ALL’ANNO Dr N. s. 1700.
(Μετάφραση):
Αρχές της πολιτικής ιστορίας της Δημοκρατίας της Βενετίας, από την ίδρυση της μέχρι το έτος 1700 μχ.,

Και για περισσότερα στο:
www.portoassos.gr/venetiki-omiriki-ithaki

Και άμα θέλετε και πληροφορίες για τη Παλική στο:
www.portoassos.gr/η-αρχαία-ονομασία-πάλη-παλική


Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα
Δύσκολα πραγματικά όλα γύρω αλλά οι πιο παλιοί που πέρασαν ακόμη χειρότερα πιο μάγκες ήτανε? Ένα κρίσιμο εφόδιο πιστεύω είναι να μην είμαστε ονειροπόλοι αλλά ρεαλιστές και άρα όχι πανικόβλητοι. Καλά να ΄μαστε και τα υπόλοιπα κουτσά – στραβά αντιμετωπίζονται. Το που μας πάει διεθνώς όλη αυτή η κατάσταση είναι μια μεγάλη συζήτηση, αλλά δε τσου συμφέρει και να ψοφήσουμε κιόλας γιατί με τί αγοραστές θα κονομάνε τα τραστ?? Στην Αθήνα μας έχει φάει το ψοφόκρυο και τα ψιλόβροχα. Άμα έρθω Κεφαλλονιά θα με γλέπουνε όλοι σα χολεριασμένονε ορέ??? Άλλο πρόβλημα κι αυτό… Χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα στο Πώς ήξερε ο Οδυσσέας το γεωγραφικό πλάτος της πατρίδας του στην Βοιωτία για να κτίσει το ανάκτορό του στο ίδιο πλάτος στην Ιθάκη;

1 σχόλιο:

  1. Λοιπόνε ο κ. Ανδρουτσόπουλος σα να έχει δίκιο!
    Τη στάνη με τσου χοίρους δε τη σκέφτηκα αλλά και για αυτό έχω απάντηση!
    Έδεκει λοιπόνε τσι σπηλιές στη παραλία του Φόρκυνα έχουμε βρει 2 – 3 πέτρινες κατασκευές σα ξαπλώστρες για ηλιοθεραπεία και δε ξέραμε τι είναι.

    Λοιπόνε ήτανε ξαπλώστρες για τσι έγκυες γουρουνοπούλες του Εύμαιου, που μετά το μπάνιο τσου στη θάλασσα ξαπλάρανε για να μη τυχόν χάσουνε τα γουρουνάκια από τη κούραση του πλατσουλίσματος.
    Και αυτό το έβρηκα γραμμένο διαβάζοντας την αρχή τση ραψωδίας (ξ) και τα μέσα τση (ρ) που δεν είχα ματαδιαβάσει.
    Ευτυχώς που έχουμε εδώ μέσα και φίλους να μας ξεστραβώνουνε!

    Χίλια ευχαριστώ κ. Θοδωρή, εκείνο όμως που δε μπορώ να έβρω γραμμένο είναι ότι η Αστερίδα είναι πλάι στο άστυ τση Ιθάκης.
    Αντίθετα πράματα διαβάζω!
    Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε?

    Σπ. Ρόκκος

    Κά κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα κα

    ΑπάντησηΔιαγραφή