Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

26.12.2004- ΣΕΙΣΜΟΣ Μ=9,3 ΚΑΙ TO ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

 


26.12.2004- ΣΕΙΣΜΟΣ Μ=9,3 ΚΑΙ TO ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ!!

Eκείνη το Κυριακάτικο πρωινό με ξύπνησε το κινητό. Με ασθενικό σήμα η ανηψιά μου με αγωνία μου περιέγραψε από την Ταυλάνδη πως είχε μόλις γλυτώσει από του χάρου τα δόντια. Ήδη τα διεθνή κανάλια έδειχναν σε ζωντανή μετάδοση το μεγαλύτερο τσουνάμι που γνώρισε ο άνθρωπος. Σεισμός 9,3 στη Σουμάτρα, 220.000 θύματα του τσουνάμι σε πάνω από 12 χώρες του Ινδικού Ωκεανού.
Σε λίγες μέρες οργάνωσα διεθνή ομάδα μελέτης (Ελλάδα, Ιταλία, ΗΠΑ) και πήγαμε στη Σρι Λάνκα και τις Μαλδίβες (8-16 Ιαν. 2005). Σε αντίξοες συνθήκες. Η πρώτη διεθνής ομάδα μελέτης τσουνάμι εκτός Ελλάδας οργανωμένη από την Ελλάδα. Μοναδική εμπειρία, επιστημονική και ανθρωπιστική. Με οικονομική κάλυψη από ευρωπαϊκά προγράμματα και από την εφημερίδα Ελευθεροτυπία.
Τον Ιούνιο του 2005 διοργανώσαμε στην Κρήτη το παγκόσμιο συνέδριο τσουνάμι. Και τον Νοέμβριο του 2005 ιδρύσαμε το σύστημα προειδοποίησης στο ΒΑ Ατλαντικό Ωκεανό και τη Μεσόγειο στα πλαίσια της UNESCO. Το οποίο σήμερα ήδη αποδίδει καρπούς.
Ευχαριστώ θερμά πολλούς συνεργάτες από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο για τη συνεργασία και σύμπραξη. Έτσι προχωρά η επιστήμη προς όφελος της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου