Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Πρωτοχρονιά με 20άρια και... κοντομάνικα

Η καλοκαιρία όσο πλησιάζουμε προς τις τελευταίες ημέρες του έτους συνεχίζεται, ενώ το σκηνικό δεν αναμένεται να αλλάξει και την Πρωτοχρονιά, με τον υδράργυρο να παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα την πρώτη ημέρα του 2023.

Το όλο σκηνικό παραπέμπει περισσότερο σε... Πάσχα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες οι υψηλές θερμοκρασίες έκαναν πολλούς να φορέσουν ακόμη και μαγιό προκειμένου να βουτήξουν στη θάλασσα στα τέλη του Δεκέμβρη.
Με τι καιρό θα κάνουμε τελικά Πρωτοχρονιά

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα, νέα θερμή εισβολή αναμένεται την Πρωτοχρονιά με τον υδράργυρο να φθάνει τους 19 και κατά τόπους τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Όπως ανέφερε χθες ο μετεωρολόγος και πρώην διευθυντής της ΕΜΥ, Νίκος Καντερές, αυτές οι θερμοκρασίες είναι στο ίδιο επίπεδο με την Πρωτοχρονιά του 2010 που η θερμοκρασία στην Αθήνα έφτασε τους 20 βαθμούς Κελσίου και στο Ηράκλειο τους 30. (Δείτε εδώ τις ψυχρότερες και τις θερμότερες Πρωτοχρονιές των τελευταίων ετών).

Στην πρόγνωσή της η ΕΜΥ για την Πρωτοχρονιά και τη Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου αναφέρει ότι ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο τη Δευτέρα (2/1/23) στα βόρεια.
Προ των πυλών η πρώτη «ψυχρή εισβολή» για το 2023

Όπως δήλωσε χθες στο iefimerida.gr ο κ. Καντερές, η πρώτη «ψυχρή εισβολή» για το 2023 δεν θα αργήσει να έρθει, αφού από τις πρώτες κιόλας ημέρες του νέου έτους αναμένουμε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, με το κρύο να είναι ιδιαίτερα τσουχτερό. «Από 5, 6, 7 και 8 Ιανουαρίου και ειδικότερα μετά τα Φώτα αναμένουμε την πρώτη ψυχρή εισβολή για το νέο έτος, με απότομη αλλαγή του καιρού και πτώση της θερμοκρασίας», σημείωσε ο μετεωρολόγος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου