Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

Πανηγυρική δικαίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πλαφόν στις τιμές του Φυσικού Αερίου! 

 


Χαίρομαι σαν οικονομολόγος που είμαι που μετά την πρόσφατη υιοθέτηση της πρότασης του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιβολή πλαφόν στις τιμές του Φυσικού Αερίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση οι τιμές του Φυσικού Αερίου αμέσως μετά, και ενδεικτικά σήμερα, κατρακυλούν ανακουφίζοντας τον κόσμο μας! 

Όπως θυμάστε, η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή πλαφόν στις τιμές του Φυσικού Αερίου, μέσα στην καρδιά του Χειμώνα, με ανώτατο όριο τιμής που ορίστηκε στα 180 ευρώ/MWh ήρθε κατόπιν πολλών τελικά επιτυχημένων διαπραγματεύσεων 9 μήνες αφού ο Έλληνας Πρωθυπουργός την πρότεινε σαν λύση στον ενεργειακό εκβιασμό του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν! 

Η πτώση των τιμών της ενέργειας με την οποία παράγεται σε μεγάλο ποσοστό και η ηλεκτρική ενέργεια που  θα χρειαστούμε για να περάσουμε τον, αυτό που προηγουμένως λέγονταν πως θα ήταν δύσκολος, χειμώνας μας τώρα αναμένεται πως θα διευκολύνει και τα δημοσιονομικά πράγματα του κράτους μας. Αυτό θα συμβεί διότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα χρειαστεί όπως φαίνεται να βρει τόσο πολλά χρήματα για να μηδενίσει σχεδόν τις αυξήσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας στους Έλληνες καταναλωτές. Γεγονός που θα επιτρέψει ενδεχομένως στην Κυβέρνηση να δώσει περισσότερα χρήματα στον Ελληνικό λαό για να καλύψει τις απώλειες του από τα διεθνές φαινόμενα του υψηλού πληθωρισμού και των αυξανόμενων επιτοκίων! 

Τέλος, με αφορμή αυτές τις ευνοϊκές συγκυρίες που προκαλούν οι πολιτικές της Ελληνικής Κυβέρνησης στις διεθνής τιμές της ενέργειας είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος πως το νέο ελπιδοφόρο έτος 2023  θα είναι για την Ελλάδα μας ακόμα καλύτερο και από αυτό που φεύγει παρά τις μοναδικές στην πρόσφατη ιστορία εξωγενείς δυσκολίες που συναντήσαμε! 

Σπύρος Καγκάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου