Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Ακραία καιρικά φαινόμενα: Στα λευκά η Βόρεια Αμερική, ζέστη στην Ευρώπη

 

Τα τελευταία χρόνια η κλιματική αλλαγή προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα με πιο πρόσφατα εκείνα της Βόρειας Αμερικής και της Ευρώπης.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται σε όλο τον κόσμο. Από την μία πλευρά, η ιστορικών διαστάσεων κακοκαιρία, στις ΗΠΑ, η οποία συνοδεύτηκε από θερμοκρασίες που κατά τόπους έφτασαν τους -48 βαθμούς Κελσίου και από την άλλη πλευρά, η  Ευρώπη που την Παρασκευή (23/12) βίωσε μια από τις θερμότερες ημέρες των τελευταίων τουλάχιστον 150 ετών για τέλη Δεκεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Γαλλίας Météo-France δημοσίευσε ότι καταρρίφθηκαν ρεκόρ θερμοκρασίας για τον μήνα Δεκέμβριο σε 17 μετεωρολογικούς σταθμούς με ιστορικό καταγραφών άνω των 80 ετών.

Ποιες χώρες σημείωσαν ρεκόρ θερμοκρασιών

Τα θερμόμετρα στη νότια ηπειρωτική Γαλλία και στην Κορσική έδειξαν έως 22,5 βαθμούς Κελσίου και στη Βόρεια Γαλλία έως και 16°C, ενώ στο Παρίσι 15,7°C. Πρόκειται για την 11η φορά φέτος που η Γαλλία επηρεάζεται από εξαιρετικά υψηλές για την εποχή τιμές θερμοκρασίας και είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που καταρρίπτονται ρεκόρ θερμοκρασίας τον Δεκέμβριο.

Δεν επηρεάζουν μόνο τη Γαλλία όμως οι θερμές αέριες μάζες που έχουν κατακλύσει την Ευρώπη. Ρεκόρ θερμοκρασιών καταρρίφθηκαν επίσης στη Βόρεια Ισπανία, στο Βέλγιο, στη Γερμανία και στην Ιταλία (Σαρδηνία). Στην Ελλάδα, οι χαμηλές θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών έδωσαν τη θέση τους σε υψηλότερες τιμές, οι οποίες στα βόρεια είναι υψηλότερες από τη μέση τιμή της περιόδου 1991-2020.

Ακραία καιρικά φαινόμενα: Στα λευκά η Βόρεια Αμερική, ζέστη στην Ευρώπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου