Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Προσοχή Με χρήματα στο παρμρπίζ του αυτοκινήτου παγιδεύουν ανυποψίαστους οδηγούς!!

 

Ένα παλιό κόλπο έχουν ανασύρει από το «οπλοστάσιό» τους οι αετονύχηδες για να αφαιρούν σε χρόνο dt πολύτιμα αντικείμενα από την καμπίνα των αυτοκινήτων.

Όλο και πιο «σκοτεινές» μεθόδους εφευρίσκουν οι συμμορίες προκειμένου να πιάσουν στις δαγκάνες τους ανυποψίαστους οδηγούς, αφαιρώντας από τους τελευταίους χρηματικά ποσά ή πολύτιμα αντικείμενα μέσα από την καμπίνα των αυτοκινήτων τους.

Πρόσφατα είδαμε να τοποθετούν ένα χαρτί στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου ή ένα άδειο μπουκάλι νερού στους τροχούς, επιδιώκοντας με αυτούς τους τρόπους να παρασύρουν τους οδηγούς έξω από το όχημά τους.

Ο τρόπος δράσης, ωστόσο, των σπειρών δεν αφορά αποκλειστικά νέες μεθόδους, μιας και φαίνεται πως ανασύρουν και κάποιες παλιές και ιδιαίτερα αποτελεσματικές πρακτικές.

Μία από αυτές αφορά στο «κόλπο του χαρτονομίσματος», το οποίο έχει αρχίσει να επανεμφανίζεται στους δρόμους του πλανήτη, και ειδικά στις ΗΠΑ, όπου έχει καταγραφεί μια σωρεία περιστατικών κλοπής πολύτιμων αντικειμένων… κάτω από τη μύτη των οδηγών.

Η μέθοδος έχει ως εξής: Οι σπείρες παρακολουθούν στενά τον οδηγό που έχουν βάλει στο στόχαστρο, συλλέγοντας στοιχεία σχετικά με το πότε χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του (π.χ. για να πάει στον χώρο εργασίας του).

Λίγο πριν επιβιβαστεί ο οδηγός στο όχημά του, οι σπείρες προσεγγίσουν το μπροστινό ή πίσω παμρπρίζ του αυτοκινήτου, τοποθετώντας, ανάμεσα στο τζάμι και τους υαλοκαθαριστήρες ένα χαρτονόμισμα.

Οι δράστες ποντάρουν στο γεγονός ότι ο οδηγός δεν θα παρατηρήσει το χαρτονόμισμα με το που πλησιάσει το όχημά του, αλλά αφού εισέλθει σε αυτό, έχοντας αφήσει εντός της καμπίνας τα πολύτιμα αντικείμενά του, όπως είναι το κινητό και το πορτοφόλι του.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, πράγματι, ο οδηγός αντιλαμβάνεται την παρουσία του χαρτονομίσματος στο παρμπρίζ λίγο πριν ξεκινήσει για τον προορισμό του.

Εφόσον όλα πάνε βάσει του σχεδίου που έχουν εξυφάνει οι αετονήχυδες, ο οδηγός θα κατευθυνθεί άρον άρον στο παρμρπίζ προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά αν το συγκεκριμένο χαρτί είναι όντως… λεφτά.

Ο χρόνος που απαιτείται μέχρι ο οδηγός να φτάσει έως το πίσω παρμπρίζ και να επιστρέψει στη θέση του είναι υπεραρκετός ώστε οι επίδοξοι ληστές να ανοίξουν την πόρτα του συνοδηγού και να αρπάξουν τα πολύτιμα αντικείμενα του οδηγού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές φορές το χαρτονόμισμα πολλές φορές είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, αλλά, φυσικά, είναι πλαστό.

Περιστατικά κλοπής μέσω του «κόλπου του χαρτονομίσματος» καταγράφηκαν σε μεγάλο βαθμό το περασμένο καλοκαίρι σε πολλές περιοχές τις ΗΠΑ, και κυρίως στις πολιτείες Μέριλαντ, Οχάιο και Τζόρτζια, με τις αστυνομικές αρχές να εφιστούν- τότε- την προσοχή των οδηγών.

Τα μάτια τους δεκατέσσερα, ωστόσο, καλούνται να έχουν και οι οδηγοί στη χώρα μας, μιας και υπάρχουν φόβοι ότι η συγκεκριμένη μέθοδος ενδέχεται να κάνει την εμφάνισή της και στους ελληνικούς δρόμους.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που εντοπίσετε χαρτονόμισμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας, θα πρέπει πάση θυσία να το αγνοήσετε, να κλειδώσετε τις πόρτες του οχήματός σας και να ξεκινήσετε την πορεία σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου