Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Καλό να ψάχνουμε λοιπόν για αυτές τις "Ομηρικές παλιόπετρες"


ΠΟΛΥ  ΣΩΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΠΥΡΟΥ ΡΟΚΟΥ!
ΑΚΟΥΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΩΤΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ,, -(ΠΕΙΡΑΓΜΑ)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΑΡΙς)

"μπορεί σχεδόν οι περισσότεροι να μην ενδιαφέρονται καν για το "Παραμυθάκι" του Ομήρου," … Ναι φίλε Poros δυστυχώς πολλοί έτσι το βλέπουν, "παραμυθάκι"!
Μόνο που οι απόψεις του Ομήρου δεν ήταν η καθοδήγηση προς την τέλεια αποβλάκωση όπως κάποιων αποφάσεων Οικουμενικών Συνόδων "κατά παραγγελία" σαν "Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον",
αλλά το «συν Αθηνά και χείρα κίνει» και έτσι κατορθώσαμε σα λαός να υπάρχουμε ακόμα. Αλλιώς ούτε Έλληνες ούτε Ελληνοχριστιανοί θα υπήρχαν τώρα!
Παγκοσμιοποίηση για την ευημερία των λαών επιτυγχάνεται με τη σωστή συνεργασία των λαών, όχι με τον ύπουλο εκφυλισμό και ισοπέδωσή τους. 

Αν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι και η καταστροφή του πλανήτη. Ο Κολοκοτρώνης όταν χάλαγαν οι Τούρκοι τα μάρμαρα στο Παρθενώνα για να βγάζουν το μολύβι να κάνουν βόλια να του βαράνε, τους έστειλε βόλια από τα δικά του γιατί αν και αγράμματος διέθετε την παιδεία να γνωρίζει ότι αυτές οι παλιόπετρες κατά τους πολλούς τότε, ήταν το σημείο αναφοράς ενός πολιτισμού που θα διατηρούσε και θα καθοδηγούσε το λαό του.
Εμείς σήμερα σπουδαγμένοι αλλά απαίδευτοι για το μόνο που ενδιαφερόμαστε είναι τα «βόλια» για το σήμερα μη κατανοώντας ότι αυτά αύριο αν όχι σήμερα θα αρχίσουν να βαράνε πλέον εμάς.
Δεν είναι παραμύθια η ιστορία του τόπου μας, κοιτώντας λίγο μακρύτερα είναι ο φάρος του αγώνα και της φιλοσοφίας της ζωής μας.
Και μάλιστα μιας φιλοσοφίας που έγινε αποδεκτή και γαλούχησε την Αναγέννηση, την πνευματική αναγέννηση όλου του σήμερα πολιτισμένου (μέχρι πρότινος τουλάχιστον) κόσμου.
Καλό να ψάχνουμε λοιπόν για αυτές τις "Ομηρικές παλιόπετρες" έστω και λίγοι, είναι στη χειρότερη περίπτωση μια προσφορά για τους νεότερους που όταν κάποτε θα ψάξουν σημείο αναφοράς όπως οι παλαιότεροί τους θα τις χρειαστούν.
Και η ευτυχία είναι ότι αυτές οι "παλιόπετρες" δε εξαφανίζονται με τίποτα είμαστε διάσπαρτοι αποδαύτες!
Καλή Ανάσταση πατριώτες.

Ρ.Σπ.
STO 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου