Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Κυριακή Θεία Λειτουργία και Αγιασμός στην Ιερά Μονή Άτρου

Θεία Λειτουργία και Αγιασμός στην Ιερά Μονή Άτρου
Την Κυριακή 3 - 5 – 2015 στις 8 : 00 π. μ. στο Καθολικό της Ιεράς Μονής θα τελεστεί Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Αγιασμός για την πρώτη του μήνα.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών στο αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής θα πραγματοποιηθεί πνευματική ομιλία και πασχαλινό κέρασμα.Εκ της Ιεράς Μονής.
Λίγα λόγια για την Ιερά Μονή

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΤΡΟΥ (ΠΟΡΟΣ)
Το αρχαιότερο μοναστήρι της Κεφαλονιάς. Το δυσπρόσιτο αυτό μαναστήρι βρίσκεται σε υψόμετρο 760 μέτρων. Σώζεται ο Μεσαιωνικός Πύργος και το παλαιότατο Αρχονταρίκι. Κτίσθηκε την εποχή του Βυζαντίου, γύρω στον 8ο αιώνα. Στους χρόνους της ακμής του απέκτησε μεγάλη κτηματική περιουσία, που ανερχόταν σε "8.000 βατούλια". Το άριστα οργανωμένο αυτό ανδρικό κοινόβιο με την πολυμελή αδελφότητα καλλιέργησε πνευματικά και πολιτιστικά την περιοχή του Πόρου. Στη Μονή αυτή ασκήτευσε και ηγουμένευσε τον προηγούμενο αιώνα ο χαρισματικός και διακριτικός γέροντας, ο Όσιος Κλήμης, του οποίου επίκειται να γίνει η κατάταξη στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μέσα στα επόμενα χρόνια. Δυστυχώς η Μονή έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τους σεισμούς του 1953 και από πυρκαϊά (1994).
πηγη  ι Kefaloniamas Portal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου