Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ.


ΟΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ.
Χθες έκαναν μνημόσυνο στους ριζοσπάστες στο Δράπανο αφαιρώντας τον Πατέρα του Ριζοσπαστισμού, Γεράσιμο Α. Λειβαδά, το μνήμα του οποίου είναι κοντά σε αυτό του Ζερβού (κοντά στο οστεοφυλάκειο). Κατέθεσαν στεφάνια στον τάφο του Ι. Μομφερράφου και σε αυτό του Ζερβού παρακάμπτοντας τον Λειβαδά, την ιστορία του οποίου θα αναρτήσω και εδώ και στο site μου το Σαββάτο (γιατί πρώτα πρέπει να κυκλοφορήσει, έστω με περίληψή του, η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ στην Κέρκυρα, η οποία μου το εζήτησε). Όταν διαβάσετε την ζωή του θα δείτε γιατί ο μεγάλος ιστοριοδίφης Ηλίας Τσιτσέλης γράφει γι αυτόν: 

'... ουδείς των Ιονίων Ριζοσπαστών υπήρξε καρτερικώτερος, αγνότερος και πολυπαθέστερος αυτού...'.
Και όσο για τον αν είχε ενημέρωση η Π.Ε. Κεφαλληνίας, προσωπικά πήρα τηλέφωνο στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη μόλις έλαβα την πρόσκληση-πρόγραμμα και φυσικά, πολύ πριν κατατεθούν τα στεφάνια και μου είπαν πως έτσι τα έδωσε ο κ. Λούκας Νιφοράτος(!).
Ντροπή σε όλους τους, και σε αυτούς που προετοίμασαν την "κουτσή" τελετή και σε αυτούς που κατέθεσαν στεφάνια γιατί αποδεικνύουν ότι αποσιωπούν μέρος της Ιστορίας. Κι αυτό από άγνοια. Θα μπορούσαν να άνοιγαν κάποιο από τα τόσα βιβλία να μάθαιναν την πραγματική ιστορία του Ριζοσπαστισμού ή να ρωτούσαν αυτούς που εργάζονται στο Κοιμητήριο Δραπάνου να τους οδηγήσουν στον οβελίσκο που ο Δήμος Κραναίων αφιέρωσε τιμητικά στον Πατέρα του Ριζοσπαστισμού το 1884.
Ευρυδίκη Λειβαδά
Υ.Γ. Και για του λόγου το αληθές, δείτε αυτό: http://e-kefalonia.net/%CF%84%CE%AF%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B…/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου