Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

σύσκεψη για το Χάρακα


Σημερα στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη και με πρωτοβουλία δικιά του εγεινε σύσκεψη για την εξέλιξη του εργου στο Χαρακα,με την παρουσία του δημαρχου,του αντιδημάρχου Ερισσου,του αντιπεριφερειάρχη τουρισμου Σπυρου Γαλιατσατου,πάρεδρων της Εριςςου και αρκετών κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής.
Ο κ.Δρακουλογκονας ενημέρωσε για την πορεια του εργου και πως εξελίσσεται η κατασκευή της μεταλλικής γέφυρας απο το εργοστάσιο του κ.Λιαροματη στην Πατρα.
Για την χρηματοδότηση του εργου απο την μεριά της περιφέρειας αλλα και απο πλευράς εργολάβου.
Δυστυχως το χρονοδιάγραμμα για την εξέλιξη του εργου δεν εξελίσσεται με βαση το προγραμμα με υπαιτιότητα σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη του εργολάβου.
Ομως η κατασκευάστρια εταιρεια της μεταλλικής γέφυρας εχει προχωρήσει την κατασκευή της σε μεγαλο βαθμό με ιδια κεφαλαία.Δεν πρόκειται ομως να την ολοκλήρωση αν δεν παρει ενα μερος των χρημάτων.
Αυτο απο μονο του συνεπάγεται
Καθυστέρηση στο εργο και μονο στο καλο σεναριο αν παρει αυριο χρηματα θα μπορέσει μεχρι τέλος Μαΐου να την κατασκευάσει και μεχρι τέλος Ιουλίου να εχει παραδοθεί στην κυκλοφορία.
Η κοινή θεση που διατύπωσαν αντιπεριφερειάρχης,δήμαρχος και οι λοιποί φορείς καθώς και οι κάτοικοι ειναι εφόσον διασφαλίζεται η ασφάλεια για την διέλευση των οχημάτων και αν δεν κινδυνέουν να χαθούν τα χρηματα για την ολοκληρώσει του εργου,να δωθει μια λωρίδα κυκλοφοριας για τους θερινούς μήνες και στην διάρκεια αυτων των μηνών αν εχει ολοκληρωθει η γεφυρα να ερθει για τοποθέτηση απο τον Σεπτέμβριο.
Ορίστηκε για το θεμα αυτο νεα σύσκεψη με την παρουσία του περειφεριαρχη,της διαχειριστικής αρχής,των τεχνικών υπηρεσιών αλλα και μιας επιτροπής κατοίκων και επαγγελματιών τις επομενες μερες με μονο θεμα το εργο του Χαρακα.
Θα πρεπει εδω να πω επειδή ήμουν και παρόν σημερα στην σύσκεψη οτι απο την μεριά των κατοίκων τονίστηκε οτι η παρουσία τους εκει δεν εχει να κανει ουτε με καμια θεατρικη παρασταση ουτε και για αντιπολιτευτικούς λόγους.
Εχει να κανει με την αναγκη για επιβίωση στο τοπο που ζουν και δραστηριοποιούνται μαζι με τις οικογένειες τους και την δυνατοτητα να εξακολουθήσουν να εχουν αυτη την προοπτική .
Περιμένουμε λοιπόν την επόμενη σημαντική σύσκεψη για να παρθουν οι οριστικές αποφασεις.

ΧΑΡΑΚΑΣ.....THE BRIDGE ON THE RIVER KWAI
Χθες πριν ο Θεός καλά την μέρα ξημερώσει,
ακούσαμε ότι ο Χάρακας φέτος δεν θα τελειώσει.
Στο καλό όρος η εργασια στο δρόμο σταματάει,
ο εργολάβος λέει λόγω καιρού άσφαλτος δεν κολλάει.
Ο Δήμαρχος του νησιού και οι Αντιδημάρχοι,
την ευθύνη ρίχνουν στον Περιφερειάρχη.

Τον Περιφερειαρχη ειδαμε προβληματισμένο,
μην είστε άσπλαχνοι λυπησου τον καημένο.
Μας λέει δεν ειναι πρόβλημα χρηματα υπάρχουν,
ο εργολαβος δεν καταθέτει, οι τράπεζες κατάσχουν.
Η γέφυρα περιμένει έτοιμη, να παραδωθει,
αφού ο κ Λιαροματης πρώτα πληρωθεί.
Ο κ περιφερειάρχης έχει δίκιο, απόλυτο,
ο εργολάβος βρίσκεται σε επαγγελματικό απόρρητο.
Όποιον θέλεις πίστεψε δίκιο έχουν ολοι,
Οι Ρυσσιανοι δυο χρονια κύκλο κάνουν για Αργοστόλι.
Ενας παντοδύναμος θεός μόνο ξέρει,
για πόσα χρονια θα'χουμε αυτό το ΝΤΑΡΑΒΕΡΙ?
Μήπως φταίει ο Τσίπρας και ο ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗΣ,
που δίχως να έχουν χρήμα σήκωσαν μπαϊράκι ????
By Dennis Germenis
και ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  KEFALONIAPRESS

http://4.bp.blogspot.com/-Ts9l0HZH_cY/VTt7Tn6PHKI/AAAAAAADhi4/BigoHbmmNTo/s1600/1143-300x336.jpgΕπιστολή πρόσκληση για την συνάντηση της Δευτέρας 10 πρωινής με τον Κ Αντ /ρχη για την πρόοδο των εργασιών στον Χαρακα

,Αγαπητοί φίλοι απο την Ερυσσο ,

οπως πληροφορήθηκα απ τον Κ Αντ /ρχη η κατασκευή της γέφυρας για τον Χαρακα εχει προχωρήσει αρκετά ωστε να βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος ,αυτο σημαίνει οτι μέχρι τα μεσα -προς τα τέλη Ιουνίου η γέφυρα θα έρθει και μετα απο ενα -ενάμιση μήνα για την τοποθέτηση ,θα απομένουν μόνο 40 ημέρες περίπου εως ο δρομος να δοθεί στην κυκλοφορία ,

Αυτα στην περίπτωση που ολα πανε καλα και πληρωθούν οι υποχρεώσεις στην ωρα τους ,σε αντίθετη περίπτωση με λιγο καθυστέρηση θα φτάσουμε του χρόνου τον Μάρτιο ισως εαν ειμαστε τυχεροί.


Θα πρεπει να εξετασουμε το ενδεχόμενο να μην ανοίξει ο δρομος καθόλου και αυτη την σεζόν ωστε οι πολίτες να λάβουν τα μέτρα τους και να μην βρεθούν ξανα εκτός προυπολογισμού ,θα πρεπει να γίνει ενημέρωση και εκπαίδευση ωστε  εαν  υπάρξει κάποιο συμβάν έκτακτης ανάγκης (σοβαρό περιστατικό υγείας ,πυρκαγιάς ,φυσικής καταστροφής ) να αντιμετωπιστεί με ψύχραιμα και σοβαρότητα ,επίσης πρεπει να ζητήσουμε και να διεκδικήσουμε απ την πολιτεία μέτρα απαλλαγής φόρων και μείωση τελών για οσο ο δρομος παραμένει κλειστός γιατι δεν ειναι μονο οτι αποτρέπονται οι επισκέπτες να έρθουν στην περιοχή ,αλλα εχει διπλασιαστεί και το κόστος παροχής υπηρεσιών προς την Ερυσσο λογο των επιπλέον χιλιομέτρων !   

Τελος πρεπει να ειμαστε ενωμένοι γιατι ο ΧΑΡΑΚΑΣ ειναι προβλημα όλων μας ,εγω θα ειμαι παρόν αλλα χρειάζεται η δική σας φωνή (γιατι η δική μου μπορεί να παρεξηγηθεί ξανά )και να παρακαλέσω τους καποιους που "στέκονται καλύτερα στα πόδια τους "να διευκολύνουν οσο μπορούν  συμπατριώτες τους που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο λόγω της κατάστασης (δυστυχώς το μεγαλύτερο πληθυσμιακο κομάτι  της Ερύσσου ειναι υπερήλικες που σπαταλούν το 1/3 της συντάξιμης αποζημίωσης τους σε μεταφορικα μέσα για να πανε στην κοντινότερη τράπεζα και νοσοκομείο) .

Θυμηθείτε την Δευτέρα οτι το μεγαλο μερος της ευθύνης του κλειστού δρόμου ανήκει σε κακιά μελέτη που εγινε στο παρελθόν και οτι ο Κ Αντ /ρχης ειναι ο λαθος ανθρωπος τη λαθος στιγμή που πρέπει να τα ακούσει και να απολογηθεί για λάθη προηγούμενων !!!  
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ .

Παν Κοκκολης  
Δημ σύμβουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου