Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΠΙΣΤΕΥΩ O ARIS , ΕΛΥΣΕ "ΠΑΡΟΛΙΓΟ" ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ

Το εύρηκα τα Κάκαβα είναι! Κακακακακακα. Υ.Γ. Έμπλεξες με Θιακορισσιάνους και πρόσεχε! Εγώ σου προσφέρω βοήθεια, μη βιάζεσαι γιατί το μυαλό των «Βορείων» έχει δυνατότητα να δουλεύει με περισσότερες στροφές λόγω ψύχους και Μαΐστρου. Χουά χα χα χα χα χα χα. σε Ο ΑΒΡΑΑΜ ΜΑς ΒΑΖΕΙ ΓΡΙΦΟΥς



Εγώ πάντως βλέπω τον Αντίνοο στα γουλιά του Αγίου Ικώφ. Φίλε Αβραάμ «παπάδες» ζωγραφίζεις που έλεε κι ο νόνος μου! Βλέπω το Γιώργη να σε πετάει στη θάλασσα όμως, χα χα χα. Χουά χα χα χα χα χα. σε Ο ΑΒΡΑΑΜ ΜΑς ΒΑΖΕΙ ΓΡΙΦΟΥς


ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΦΙΛΤΑΤΕ ΑΡΗ,, ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ!!!,,, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΦΩΤΟ ΤΗς ΠΕΡΙΟΧΗς!!


ΚΑΚΑΚΑΚΑ!!!!ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ,,ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ (ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ) ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕς ΑΚΡΙΒΩς!!!!,,
ΦΥΣΙΚΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΚΟΓΙΟΝΑΡΕΙς,, ΓΙΑΤΙ ΑΜΕΣΩς ΓΝΩΡΙΣΕς ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,, ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΙΕΙ ΕΚΕΙ!!!! ΚΑΚΑΚΑΚΑΚΑΚΑΚΑΚΑ!!, ΕΞΑΛΟΥ ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΡΟΙΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕ ΤΡΕΛΟΣ ..ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΟ,, ΟΤΙ ΟΡΓΩΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟ ΑΛΑΤΙ,, ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ "ΑΡΣΕΝΗ"
ΦΩΤΟ  ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ
ΑΛΑΤΙΕΣ
ΑΛΛΗ ΟΜΟΡΦΙΑ!
ΟΙ «ΟΔΥΣΣΕΙΑΚΕΣ» ΑΛΥΚΕΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ

Του ΣΠΥΡΟΥ ΑΡΣΕΝΗ*

Είναι γνωστό όσους διαβάζουν τις μετά τον Όμηρο πραγματείες των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων υο επεισόδιο εκείνο που περιγράφει ότι οι βασιλείς των Μυκηνών και της Σπάρτης Αγαμέμνων και Μενέλαος προσπάθησαν με προσωπική επαφή να μεταπείσουν τον Οδυσσέα για να λάβει μέρος στην εκστρατεία εναντίον της Τροίας. Διότι αρχικά στον απεσταλμένο τους ο γιός του Λαέρτη είχε αρνηθεί κατηγορηματικά! Γνωρίζοντας την τόλμη του και την πανουργία του τον θεωρούσαν απαραίτητο για μια τόση επικίνδυνη πολεμική [περιπέτεια και δεν είχαν άδικο. Το ταξίδι τους στην Ιθάκη αναφέρεται στην Ιλιάδα χωρίς άλλες λεπτομέρειες στην Ραψωδία Ω. τις λεπτομέρειες τις διαβάζουμε στα μεθομηρικά κείμενα.


Φαίνεται ότι ο Οδυσσέας έμαθε τον «κρυφό» ερχομό τους και προσπάθησε να τους ξεγελάσει κάνοντας τον τρελό. Πήγε λοιπόν στις αλυκές του νησιού και έκανε πως σπέρνει αλάτι μέσα στη θάλασσα.

Έτσι όταν οι δύο Βασιλιάδες πήγαν να τον συναντήσουν στο παλάτι, έμαθαν ότι ο Οδυσσέας ήταν στη περιοχή των Αλυκών και προχώρησαν προς τα εκεί με σκοπό να του μιλήσουν και να τον μεταπείσουν. Εκεί ο Οδυσσέας μόλις τους είδε έκανε τον τρελό και ακολούθως η γνωστή σκηνή με το άροτρο και τον μικρό Τηλέμαχο.
http://www.ithacanews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=7250&Itemid=30

ΚΑΙ  ΑΠΑΝΤΗΣΗ,, ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΑΡΗ,,ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΑΛΥΚΩΝ!!
(ΕΞΑΛΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΑΤΙΕςΣΤΟ ΝΗΣΙ)

Ας ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ!,, ΜΕ ΓΝΩΣΕΙς ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ!!

Εχω αναφέρει για ασβεστοκάμινα, νερομυλους και ένα κάρο δραστηριότητες στην περιοχή μας,,στην περίπτωση λοιπόν Αλατιού να θυμίσω στους παλιότερους το μονοπώλειο Πετράτου!!! (εξου και το γνωστο
"παρατσούκλι",, με το εμπόριο αλατιού που το μεταφέρανε χύμα  με βάρκες από απέναντι,, και πουλιόταν μόνο εκεί,,, να θμίσω  τον Γύψο απο Αννινάτα .,,που με την ειδική κατασκευη στο σαρακήνικο που υπάρει μέχρι σήμερα φορτωνόταν τα καράβια τότε,, το εμπόριο  (μεγαλοέμπορος Ληξουριώτης) σε κεράσια-αχλάδια(κοντούλες) δαφνόφυλλο κάρβουνό  έως και γουρούνια!!
ενώ από τα βασικά που έφερναν από απέναντι ήταν  τα βόδια!!!!


2 σχόλια:

  1. Χα χα χα χα. Ορέ τόσες ιστορίες που έχουμε γράψει για τον Οδυσσέα άμα και ισχύει η ανάσταση των νεκρώνε εμάς πάλε νεκρούς μας γλέπω μαζί με τσου μνηστήρες!
    Και βάραε και κατακούτελα ο μπαγάσας.
    Για να είμαι λοιπόνε όσο μπορώ αντικειμενικός δεν γνωρίζω κατά πόσον ο Οδυσσέας όργωνε αλυκές. Χωράφι ξέρω ότι όργωνε και μάλιστα ακανόνιστα σπέρνοντας αλάτι.
    Τώρα στη πράξη αλάτι εύρισκες οπουδήποτε σα το νόνο μου που το έπαιρνε από τσι λίμπες τσου βράχους. Έπειτα δεν ξέρω πόση χρίση είχε από τους αρχαίους γιατί εκειές τσι αηδίες τα φαγιά που τρώανε μάλλον χωρίς αλάτι τα φτιάνανε. Οι αλυκές θα είχανε λογική άμα τόνε πιάνανε να τσι οργώνει και να φυτεύει κομηντόρα και καστραβέτσια απά στ΄αλάτι. Εδώ έκανε ανάποδη κίνηση που δεν απαιτεί πολύ αλάτι.
    Έπειτα το χωράφι θα έπρεπε να είναι λογικά κοντά στο παλάτι όχι στου διαόλου τη μάνα, γιατί έδεκει που όργωνες πέρναε ένα πειρατικό και γινόσουνα σκλάβος στο άψε – σβήσε.
    Τώρα που το θυμήθηκα άντε να φας κρέας με σύκα και όλα αλατισμένα…
    Μπλιάααααααξ.!!
    Γι΄αυτό δεν υπήρχε αρχαίος και χοντρός, όλοι στιλάκια ήτανε.
    Φίλε Γιώργο άμα επήαινες με δυό απλάδενες μεζέδες από το FOTIS FAMΙLΥ όξου από τη πύλη τση Τροίας, έτσι ξεγυρισμένα που τσου φτιάχνεις θα ανοίγανε οι πόρτες από τη πρώτη μέρα, θα γλύφανε τα δάχτυλά τσου, θα δίνανε πίσω την ωραία Ελένη και θα σου χαρίζανε και όλες τσι δικιές τους.
    Και σήμερα θα διαβάζαμε τα Ομηρικά έπη με τίτλο:

    ΟΙ ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΜΕΖΕΔΕΣ του FOTIS – FAMILY !!!!

    Υ.Γ.
    Πώ πώ αρχιζει να μου έρχεται η όρεξη για κάνα πιτόγυρο απ΄ όλα.

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα Πεινάααααααω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που νάμπουνε όλοι οι διαόλοι μέσα μου και όμως τη μπάτησα!!! Χα χα χα,
    Χρωστάω κέρασμα, πότα θα έρτει ο Αβραάμ?
    Λοιπόνε πρόσεξε την απάντηση:
    aris4 Μαΐου 2015 - 1:41 π.μ.
    Εγώ πάντως βλέπω τον Αντίνοο στα γουλιά του Αγίου Ικώφ.
    Φίλε Αβραάμ «παπάδες» ζωγραφίζεις που έλεε κι ο νόνος μου!
    Βλέπω το Γιώργη να σε πετάει στη θάλασσα όμως, χα χα χα.

    Άμα αναγραμματίσεις τον «άγιο» Ικώφ βγαίνει Φώκι χα χα χα.
    Για το Φώκι πέρασα τον τόπο γιατί έβαλα σαν σημείο αναφοράς τους άσπρους βράχους του δεξιού ακρωτηρίου. Η αμμουδιά λίγο με μπόδαε, και το λίγο περισσότερο φάρδος, αλλά λέω Αβραάμ είναι τούτος ό,τι θέλει φτιάχνει!
    Παρά γουρουνότριχα και θάχα πιάσει δεκατριάρι…
    Και επειδή νόμισα και έτσι είναι νομίζω ότι είναι, (την παγανιά των μνηστήρων έχει σχεδιάσει και να αφήσει τα σάπια), έσυνέχισα ότι θα τον πετάξεις στη θάλασσα γιατί φέρνει την Αστερίδα στα Βόρεια!
    Καλόοοο!

    Χουά χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.
    Σε αυτή τη περίπτωση αυτό το χουά χα χα είναι καταδικό μου, στα μούτρα μου δηλαδής…
    Κάκακακακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή