Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ύποπτες κινήσεις τουρκικών υποβρυχίων στο Αιγαίο: Βρίσκονται πάνω στα καλώδια παροχής ενέργειας..


Τουρκικά υποβρύχια εντοπίστηκαν επανειλημμένα τους τελευταίους έξι μήνες να περιπολούν πάνω από τα καλώδια παροχής ενέργειας και και οπτικών ινών…
DEFENCENET.GR
Τουρκικά υποβρύχια εντοπίστηκαν επανειλημμένα τους τελευταίους έξι μήνες να περιπολούν πάνω από τα καλώδια παροχής ενέργειας και και οπτικών ινών (μεταφοράς δεδομένων φωνής και εικόνας) από την ηπειρωτική στη νησιωτική Ελλάδα όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες από δύο ελληνικά Επιτελεία.

Τα καλώδια μεταφέρουν τόσο ηλεκτρικο ρεύμα όσο και τηλεπικοινωνιακά δεδομένα στα νησιά και η ανησυχία έγκειται στο γεγονός ότι τα τουρκικά υποβρύχια (ένα Type 209/1400 κι ένα εκσυγχρονισμένα Type 209/1200) έδειξαν με την κίνησή τους ότι ανίχνευαν τα κατάλληλα, "προσβάσιμα" σημεία που θα μπορούσαν να προσβληθούν και να κοπούν από ROV (Remotely Οperated underwater Vehicle).
Το αποτέλεσμα θα ήταν να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στα νησιά με ότι αυτό συνεπάγεται και φυσικά οι τηλεπικοινωνίες.
Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποβεί καταστροφικό για την ελληνική άμυνα στα νησιά αφού την κρίσιμη ώρα μόνο οι γεννήτριες θα μπορούσαν να δώσουν ηλεκτρικό ρεύμα, αλλα σε ότι αφορά τις τηλεπικοινωνίες πολύ δύσκολα θα βρισκόντουσαν έστω εν μέρει λύσεις.
Τα τουρκικά υποβρύχια πλέον έχουν την δυνατότητα να εξαπολύουν αυτοκινούμενα καταδυόμενα σκάφη βαθέων υδάτων και μπορούν να κόψουν τα υποβρύχια καλώδια όχι μόνο μεταξύ ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, αλλά και μεταξύ των μεγάλων νησιών (π.χ. Ρόχου, Χίου κλπ) και των μικρότερων (Σύμης, Οινουσσών κλπ).
Το πλέον ανησυχητικό είναι ότι οι πορείες των τουρκικών αυτές εντοπίζονται κυρίως στην περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου συμπτωματικά η Αγκυρα θεωρεί ότι θεμελιώνει νομικά δικαιώματα κυριαρχίας, απαραίτητο υπόβαθρο για μια εισβολή, όπως συνέβη το 1074 στην Κύπρο, όταν εισάβαλλαν ως "εγγυήτρια" δύναμη.
Μόνο τυχαίο δεν είναι φυσικά ότι σε κάθε ελληνική NOTAM ή NAVTEX που απορρίπτουν, επικαλούνται τις συνθήκες του 1914, του 1923 και του 1947 σε ότι αφορά τα Δωδεκάνησα που μιλούν για "αποστρατιωτικοποίηση" των νησιών η οποία παραβιάζεται από την Ελλάδα.
Το εντυπωσιακό είναι ότι τα τουρκικά υποβρύχια αναζητούν προσάσιμα σημεία στα μεγαλύτερα δυνατά βάθη όπου οι ζημιές στα καλώδια είναι ;αδύνατον να επισκευαστούν σε περίπτωση κρίσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου