Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου με την Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ

Τον Πρόεδρο Ιωσήφ Νικήτα και τον αντιπρόεδρο Κυριάκο Κατσώρα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ συνάντησε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Οι κ.κ. Νικήτας και Κατσώρας ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για το ταξίδι που πραγματοποίησαν στο Πακιστάν, μετά από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Κρίκετ της χώρας για τη διεξαγωγή φιλικών αγώνων, και το κλίμα ενθουσιασμού που επικράτησε για τους Έλληνες.
Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον προγραμματισμό της ΕΛ.Ο.Κ. για το 2016 και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στις διοργανώσεις που θα προγραμματιστούν. Ο Περιφερειάρχης ζήτησε από την ηγεσία της ΕΛ.Ο.Κ. να του αποστείλουν το ετήσιο πρόγραμμά τους, προκειμένου να διαπιστώσει που και σε ποιο βαθμό μπορεί η Περιφέρεια να βοηθήσει, ώστε να μπορέσει να συμπεριλάβει τη χρηματοδότηση στον προϋπολογισμό του 2016.
Όσον αφορά το θέμα της έλλειψης αθλητικών εγκαταστάσεων, η ΕΛΟΚ πρότεινε να εξευρεθεί χώρος που θα φιλοξενήσει λυόμενη κατασκευή, η οποία θα φιλοξενεί τις αθλητικές διοργανώσεις του κρίκετ και ζήτησε οικονομική συνδρομή από την Περιφέρεια για την προμήθεια και τις αντίστοιχες μελέτες που θα χρειαστούν. Εξετάζονται κάποια βήματα από πλευράς Ομοσπονδίας για μεταφορά ή νέα αγορά, αλλά όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος θα πρέπει όλα αυτά να μελετηθούν προσεκτικά από άποψη κόστους και γι’ αυτό το λόγο θα υπάρξει το επόμενο διάστημα συνεργασία των δύο πλευρών.
Τέλος συζητήθηκε και το θέμα της προβολής που προσφέρει το κρίκετ στα Ιόνια Νησιά και ειδικά στην Κέρκυρα, αφού αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του αθλήματος, αλλά και στην ενίσχυση του θεματικού τουρισμού με τις ανταλλαγές αθλητικών αποστολών και των συνοδών τους. Υπό εξέταση τέθηκε η δημιουργία γηπέδου κρίκετ και σε άλλο νησί των Ιονίων, ώστε οι διεθνείς διοργανώσεις της Ομοσπονδίας Κρίκετ να έχουν και χαρακτήρα περιήγησης στα Ιόνια Νησιά, συνδέοντας τον αθλητισμό με τον τουρισμό.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
ΠΗΓΗ   PORTONI.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου