Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Κεφαλονιάς

Δήμου Κεφαλονιάς

Ανακοίνωση
Κάτω τα χέρια από τα βαρέα και ανθυγιεινά.
ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ!
ü Να πάρει θέση το τοπικό σωματείο για κατάληψη του Δημαρχείου Κεφαλονιάς την Τετάρτη 4/11, 10 πμ – 1 μμ, και να την οργανώσει στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί ο κλάδος.
üΌλοι και όλες στη Γενική Απεργία 12/11 και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο, στις 10 πμ.
Συνάδελφοι η ΔΑΣ ΟΤΑ Δήμου Κεφαλονιάς καλεί τη διοίκηση του Σωματείου να προχωρήσει άμεσα σε Γενική Συνέλευση, ώστε να συζητηθούν στον κλάδο τα βάρβαρα μέτρα που έρχονται, να οργανωθεί η απάντηση μας. Χωρίς αυταπάτες περί ισοδυνάμων μέτρων, χωρίς αποχή και σιχτίρισμα από τον καναπέ, με δράση και συμμετοχή μπορούμε να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα.

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του Γιούρογκρουπ δεσμεύτηκε με κατάλογο μέτρων ως προαπαιτούμενα στο όνομα του μνημονίου, ανάμεσα στα οποία είναι και η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος συνταξιοδότησης των εργαζομένων με ΒΑΕ στους Δήμους, που προβλέπεται στο άρθρο 4 του νόμου 3660/2008. Στην πράξη, μας φορτώνουν με τουλάχιστον 9 χρόνια πρόσθετης Ασφάλισης προκειμένου να πάρουμε σύνταξη, από το 58ο έτος με 15 έτη που ισχύει σήμερα, στο 67ο και ανοίγουν το δρόμο για την κατάργηση και του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας (150 ευρώ) μέσα από το νέο μισθολόγιο.
Σήμερα, καταργούν από τον κλάδο μας το καθεστώς των ΒΑΕ, στο όνομα της διάσωσης των ταμείων. Εμάς που δουλεύουμε στις πιο άθλιες και ανθυγιεινές συνθήκες, στην αποκομιδή, μεταφορά, διαλογή, επιστασία, καταστροφή απορριμμάτων, στα συνεργεία συντήρησης και επισκευής των μέσων καθαριότητας, που τρώμε την βρόμα με το τσουβάλι, τον καρκίνο, την ηπατίτιδα, τις χρόνιες ασθένειες και μας οδηγούν στον θάνατο.
Να μην το επιτρέψουμε, να αντισταθούμε. Τώρα είναι η ώρα.
Να πάρουμε στα χέρια μας τη ζωή μας, τη ζωή των οικογενειών μας, το μέλλον μας. Με τη δράση και τη συμμετοχή μας να συμβάλλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, να βάλουμε στην άκρη τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να δυναμώσει η συσπείρωση και η ενότητα των εργαζομένων για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε.
Οργανώνουμε την πάλη μας. Δίνουμε μαζική μαχητική απάντηση με τη συμμετοχή μας στη συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου Κεφαλονιάς και κλιμακώνουμε με καθολική συμμετοχή στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 12 Νοέμβρη.

Αργοστόλι 28/10/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου