Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟς ΣΧΟΛΙΑΣΜΟς,, ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟ ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ ΤΟΥ ΚΟΡΕΛΙ

Panagiotis Molfetas Δείτε την ταινία και απολαύστε την Κεφαλονιά και το γ@..σι των πρωταγωνιστών. Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει την αλήθεια του χρονικού να διαβάσει το βιβλίο του Σακάτου για το μεγαλύτερο έγκλημα και αδίκαστο κατα της ανθρωπότητας, και την μάνα μου η Αγγιολλίνα Πνευματικάτου Μολφέτα 96 χρονών σήμερα να σας πει για τα γερμανικά φορτηγά που περνούσαν την Πύλαρο φορτωμένα με πτώματα και κρεμόντουσαν χέρια και πόδια ιταλών. Ένα ασύλληπτο έγκλημα στην Κεφαλονιά που κανείς δεν το κατάγγειλε μόνο και μόνο για να στερεωθούν μετα κάποιοι πολιτικά. Υπάρχει πολύ υλικό για την αλήθεια αυτού του εγκλήματος. Και κάτι άλλο, σήμερα στη Πύλαρο υπάρχουν ακόμα εν ζωή άνθρωποι που έκρυψαν και φυγάδευσαν εκατοντάδες Ιταλούς. Η μάνα μου έντινε με τα παλίορουχα του παπού απο τον μύλο εναν εναν τους ιταλούς και ο αδελφό στης με τον γάιδαρο τους πήγανε στον Καραβόμυλο και από εκεί αναλάμβαναν Σαμικοί λεβέντες.
Η Κεφαλονιά μετά την παύση του πολέμου έπρεπε να γίνει Παγκόσμιο Μνημείο Ειρήνης - Αγάπης - Σχέσεων υπέρ της Ανθρωπότητος - Ηρωισμού των απλών κατοίκων. 
Οι βρετανοί όμως ύπουλα κατάφεραν να ρίξουν στο νησί πολιτικά αντιπαλόμενες Ομάδες για να ξεχαστεί η δόξα των κατοίκων και να κυριαρχήσει το μίσος και ο θάνατός μεταξύ μας. Και ετσι ξεπλήθηκαν τα εγκλήματα των γερμανών για να γεμίσουμε μερσεντές και Ζήμενς.
Πρόλαβα εν ζωή τον Θοδωράκι τον Κατσικογιάννη από τα Μαρκάτα, (αριστετός) και τον Φωκίωνα τον Γάκια (έτσι τον φώναζαν στο καφενείο του Γιώργου του Λάντου δεξιός). 
Έκανα κουβέντα και με τους δύο και έμαθα πράγματα απίστευτα, μετά την μεταπολίτευση. 
Η μάνα μου, σήμερα, αναρωτιέται, Και γιατί γίνανε όλα αυτά? Αλλάξε κάτι στη ζωή μας ?


Maria Mary Για τα αληθινά γεγονότα δείτε τα 4 επειδόδια της σειράς. Cefalonia 1943 ιταλικής παραγωγής. Την είχε προβάλει κάποτε το Alter.

Αφαίρεση

Panagiotis Molfetas Το έχω δεί. Η αληθινή ιστορία όμως δεν γράφεται με κινηματογραφικά συνεργεία. Η ιστορία γράφτηκε στα χωριά του νησιού και στα δακρυσμένα μάτια στις αυλές των σπιτιών, αυτών που ήταν μπροστά στο έγκλημα, παιδιά τότε και δεν μουτζουρώνει κανείς τις εικόνες τους και τα συναισθήματα τους. Μια πολύ δύσκολη εποχή που ακόμα και τώρα, πριν μέρες που έγινε το μνημόσυνο από την ιταλική αποστολή και συγγενείς των δολοφονημένων. 
Πολλοί από αυτούς ζητούν από τα γεροντάκια που είναι σήμερα στη ζωή να τους εξηστορίσουν για μια ακόμα φορά τα γεγονότα.

Αφαίρεση
Maria Mary Συμφωνώ αλλά η ιστορία, το σενάριο της ταινίας περιγράφει γεγονότα σχεδόν όμοια με αυτά που μου είχε διηγηθεί ο παππούς μου. ;-)Το μόνο αρνητικό στην ταινία είναι ότι γυρίστηκε στο Μαρόκο και έτσι δε βλέπουμε το πράσινο του νησιού μας αλλά βλέπουμε άγρια και έρημα/άγονα τοπία.

Αφαίρεση
Panagiotis Molfetas Στο νησί μας έγινε εν ψυχρώ δολοφονία αιχμαλώτων το μεγαλύτερο έγκλημα πολέμου όλων των εποχών και έμεινε ατιμόρητο. Οι κάτοικοι στο νησί είναι οι άγνωστοι ήρωες γιατί έκρυψαν και φυγάδευσαν εκατοντάδες Ιταλούς.Αυτό έχει κρυφτεί και μέχρι σήμερα δεν έχει αναγνωρισθεί. Ας το σπρώξουμε να το μάθει όλος ο ντουνιάς. Κεφαλονιά δεν είναι μόνο ο Μυρτος το Φισκάρδο η Λάση κλπ κλπ. Κεφαλονιά είναι βωμός ειρήνης και αγάπης


ΕΠΙΣΗς

ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ,,,  ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΕς ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙς
(ΙΣΩς ΑΦΟΡΜΗ  ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΟ  ΝΗΣΙ)
ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ  ΠΕΡΣΕΑ

 http://porosnewstv.blogspot.com/.../hms-perseus...

ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ, ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ…
POROSNEWSTV.BLOGSPOT.PE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου