Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΑΝΤΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ , ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΗΛΟΚΟΠΙΑ

ΦΩΤΟ  ΑΠΟ  KEFALONIAPRESS.GR , ΣΗΜΕΡΑ  ΤΟ ΠΡΩΙ.
Θαύμα! Θαύμα!! Του  αγίου .. Γερουλάνου του θαυματουργού σήμερα για τους ψαράδες της Κεφαλονιάς καθώς σήμερα το πρωί βρήκαν τα δίκτυα τους γεμάτα από ψάρια!!  Τόννοι ψαριών στον κόλπο του Αργοστολίου και στα ανοικτά.
Μια βλάβη σε κάποιες κλούβες από τα ιχθυοτροφεία του Υπουργού Παύλου Γερουλάνου,  γέμισε με λαχταριστές τσιπούρες τα δίκτυα τους.  Τέτοια θαύματα μια στα τόσα χρόνια γίνονται και μένουν ευχαριστημένοι και οι ψαράδες και οι αγοραστές με φρέσκο και σε καλή τιμή ψαράκι.

Η επιστημονική του ονομασία είναι Argyrosomus regius και ανήκει στην οικογένεια των σκιαινίδων.
Είναι σαρκοφάγο ψάρι που τρέφεται κυρίως με μικρότερα ψάρια και οστρακόδερμα. Συνήθως ζει σε μικτούς βυθούς σε βαθειά νερά (15-300μ) αλλα συχνά συναντάται σε ρηχά νερά (10 έως 15μ), με βράχια, άμμο και φυκιάδες. Είναι εξαπλωμένο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο, στη Μαύρη θάλασσα και στις ακτές του Ατλαντικού. Το μήκος του μπορεί να φτάσει ακόμη και το 1,5μ. και το βάρος του τα 30 κιλά. Φημίζεται για το νόστιμο κρέας του.

3 σχόλια:

  1. Ορέ πατριώτη γαμ.. την ψαριά! Για πές μου όμως εκτός από τις τσιπούρες βγάζει και μηλοκόπια στα ιχθυοτροφία; Μη μου πείς και γοφάρια; Ξέρει κανείς να μου απαντήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΙΑ, ΒΛΕΠΩ ΤΙ ΕΧΕΙ Η ΒΑΡΚΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάντως εάν αυτά είναι μυλοκόπια και καλλιεργούνται στο Αργοστόλι αυτό είναι είδηση. Από ότι γνωρίζω οσκιοί (σηκιοί) γίνονται προσπάθειες να καλλιεργηθούν στην Ιταλία. Εδώ υπάρχουν μυλοκόπια και δεν είναι γνωστό; Για ψάξε αν θέλεις. Ρε μπας και κουρλαθήκανε οι τσιπούρες με εμάς που μπλέξανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή