Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Αίνος" χόρεψε στην Ζάκυνθο (εικόνες+video)

αναδημοσίευση απο το inkefalonia.gr

Οι συμμετέχοντες εταίροι του συνεδρίου «Οι πολλαπλές πτυχές της πέτρας», ο οποίοι είναι έξι, (Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, Δήμος Κεφαλονιάς και τέσσερις Δήμοι της Ιταλίας), συνεργάστηκαν πάνω σε ένα κοινό αντικείμενο εργασίας: τη χρήση της πέτρας, υλοποιώντας κοινές δράσεις για την πολιτιστική, κοινωνική και τουριστική ανάπτυξη των τοπικών μας κοινωνιών. Έτσι και Κεφαλονιά συμμετέχει σ’ αυτό το διασυνοριακό πρόγραμμα «Internet Ελλάδα- Ιταλία», 2007-2013.
Ο Πολιτιστικός  Σύλλογος "Αίνος" χόρεψε στην Ζάκυνθο (εικόνες+video)

Σκοπός αυτού του έργου είναι η προβολή των τουριστικών μνημείων μέσα από την πέτρα , Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την αξιοποίηση της πέτρας ως φυσικό υλικό αλλά και ως στοιχείο έκφρασης των ιδιαιτεροτήτων της κάθε κάθε περιοχής.

Στα πλαίσια του έργου αυτού πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις, όπως ο σχεδιασμός καταλόγου με Μνημεία. Ο κάθε εταίρος επέλεξε κάποια μνημεία από πέτρα κάνοντας μια συγκριτική αρχιτεκτονική μελέτη.
Συγκεκριμένα η Κρεφαλονιά συμμετείχε με τη Γέφυρα Δεβοσέτου, τα Φάρσα και το Κάστρο Αγίου Γεωργίου.
Άλλες δράσεις που υλοποιήθηκαν ήταν η δημιουργία φωτογραφικού άλμπουμ, η συμμετοχή των εταίρων σε δύο τουριστικές εκθέσεις, πραγματοποιήθηκαν δύο διαγωνισμοί , όπου η Κεφαλονιά είχε αναλάβει την αξιολόγηση οπτικοακουστικού υλικού.
Συγκεκριμένα ζητήθηκε από ερασιτέχνες καλλιτέχνες η δημιουργία βίντεο μικρού μήκους με θέμα την πέτρα. Από την Ελλάδα το νικητήριο βίντεο ήταν του Σπύρου Χριστοφοράτου.
Το τελικό στάδιο ήταν η έκθεση έργων με πέτρα και η έκθεση φωτογραφίας που έγινε στη Ζάκυνθο και στην Ιταλία αντίστοιχα.
Το συνέδριο ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ, που παρατέθηκε γεύμα προς τους εταίρους, που βρίσκονταν στην Ζάκυνθο, με το χορευτικό τμήμα της Ζακύνθου, που χορεψε παροδιασιακούς Ζακυνθινούς χορούς αλλά και δύο Ιταλικούς και τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος από την Κεφαλονιά, του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Αίνος», διασκεδάζοντας τους και προβάλλονταςμ αυτόν τον τρόπο και μέρος του πολιτισμού μας.
Περισσότερες φωτογραφίες σε λίγο στο facebook.
Μαρία Κουρκουμέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου