Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Απλοποίηθηκαν οι διαδικασίες για το άνοιγμα ταβέρνας, bar, cafe..

Απλές διαδικασίες για το άνοιγμα επιχείρησης επεξεργασίας τροφίμων ποτών, ταβέρνας, μπαρ και καφέ, των λεγομένων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου εσχάτως στρέφεται μεγάλο μέρος των Ελλήνων και της μικρή επιχειρηματικότητας προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ. Οικονομίας. Σε συνέχεια των όσων προωθήσει οι υπουργοί Ανάπτυξης των προηγούμενων κυβερνήσεων, Κωστής Χατζηδάκης, Νίκος Δένδιας, Κώστας Σκρέκας, πλέον η αδειοδότηση θα γίνεται με την γνωστοποίηση για την έναρξη της οικονομικής δραστηριότητας από τον ενδιαφερόμενο ενώ ο έλεγχος θα  γίνεται εκ των υστέρων, με βάση κριτήρια ρίσκου  αλλά και  των  ειδικών χαρακτηριστικών που έχει κάθε κλάδος.

Το νέο σύστημα αδειοδότησης είναι απλούστερο με αποτέλεσμα ο χρόνος έναρξη λειτουργίας μιας επιχείρησης να έχει συντμηθεί αρκετά. Η φιλοσοφία του αντιμετωπίζει συστηματικά το σύνολο μιας επιχειρηματικής  δραστηριότητας και όχι απλά μια μεμονωμένη άδεια   διευκολύνοντας έτσι τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με απώτερο στόχο την τόνωση της απασχόλησης και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Στις διατάξεις προβλέπεται η αυτοματοποίηση των διαδικασιών από την γνωστοποίηση και την έγκριση,  τη διαχείριση  των εγκρίσεων και τους  ελέγχους και παρέχει ακόμα και την δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο  υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος για έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με τον τρόπο αυτό  αναμένεται να μειωθεί σημαντικά  το  διοικητικό κόστος  γίνεται αποτελεσματικότερος έλεγχος  ενώ ελαχιστοποιείται  το ενδεχόμενο   διακριτικής εξωγενούς παρέμβασης προς όφελος των ενδιαφερομένων.
Επίσης η εκ των υστέρων εποπτείας προβλέπεται να γίνεται με βάση την επιτόπια αυτοψία, τις συστάσεις και την παροχή κατευθυντήριων γραμμών συμμόρφωσης για τους επιχειρηματίες .
Μάλιστα  προβλέπεται οι έλεγχοι θα είναι δειγματοληπτικοί με βάση την εκτίμηση ρίσκου της οικονομικής δραστηριότητας.
Για τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος  προβλέπει:
-Αντικατάσταση της διαδικασίας προέγκρισης με Βεβαίωση από αρμόδια δημοτική Υπηρεσία .
– Αντικατάσταση της άδειας λειτουργίας με γνωστοποίηση , χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών, τα οποία τηρούνται στην εγκατάσταση της επιχείρησης
-Κατάργηση της άδειας μουσικής και αντικατάσταση από γνωστοποίηση
-Οι έλεγχοι  θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια λειτουργίας της επιχείρησης
Για τα τρόφιμα και ποτά:
-Αντικατάσταση των περισσότερων αδειών λειτουργίας με  γνωστοποίηση.
-Κατάργηση βεβαίωσης καταλληλότητας και σύμφωνης γνώμης υγειονομικής καταλληλότητας για τις δραστηριότητες μεταποίησης τροφίμων μη ζωικής προέλευσης.
-Κατάργηση άδειας ίδρυσης και άδειας λειτουργίας από την Κτηνιατρική αρχή για μεταποίηση τροφίμων ζωικής προέλευσης και αντικατάσταση από απλουστευμένη διαδικασία έγκρισης
-Εκ των προτέρων έλεγχοι καταργούνται εκτός από τις περιπτώσεις μεταποίησης τροφίμων ζωικής προέλευσης και παραγωγής – εμφιάλωσης νερού.
http://www.aftodioikisi.gr & Kefaloniapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου