Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ,ΑΠΟ ΝΙΚΟ ΚΑΜΠΑΝΗ


"ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΕΙΕΣ"
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:
Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ, μέρος δεύτερο.
(Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε με συνεργάτη τον Ανδρέα Κοκόνα το 2004, ο οποίος απεβίωσε στις 31-10-2010 και έτσι ότι φωτογραφίζουμε από τα "παλιά" μας βιβλία, το αφιερώνουμε στη μνήμη του).
Η αποκρυπτογράφηση του χρησμού του Μάντη Τειρεσία, πιστεύω είναι από τα σημαντικότερα στιγμιότυπα του μεγάλου μου βιβλίου και βοηθά να αποδείξουμε ότι στα Τζαννάτα Πρόνων Κεφαλληνίας είχε θαφτεί ο μεγάλος Βασιλιάς των Κεφαλλήνων.
ΠΟΛΛΑ  ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
Και ποια ήτανε η αιτία γράφει ο Καμπάνης ?
Εγώ ξέρω ότι του ζητάανε να τσου αναγνωρίσει σα γιούς του αλλά εφκειός είχε χάσει το λογαριασμό και έλεε όχι.
Ξέρετε πόσους γιούς είχε?
Τσου γνωστούς δηλαδή γιατί υπάρχουνε και άλλοι.
Εδώ πάνου εμείς βλέπουμε ένα νησί που δεν βλέπουνε οι άλλοι χωρίς γυαλιά, και εσύ κογιονάριζε.
ΣΕ









5 σχόλια:

  1. Αυτό που διαπιστώνω εδώ μέσα είναι ότι οι περισσότεροι δεν κάνουν έρευνα αλλά γράφουν έκθεση ιδεών και μάλιστα όχι δικών τους αλλά τις κατ΄επιλογήν αρεστές αλλουνών είτε αρχαίων, είτε νεοτέρων.
    Διαβάζω τρείς σελίδες «πράμα» για να καταλήξω σε πέντε σειρές που έχει διατυπώσει κάποιος παλαιότερος.
    Το άλλο μειονέκτημα είναι ότι ψάχνουν για την Ομηρική Ιθάκη (αν αυτός είναι ο πραγματικός σκοπός γιατί αμφιβάλω) προσπαθώντας να αναλύσουν μάλλον παραμύθια που και αν τα επεξηγήσουν ο πραγματικός στόχος (η Ιθάκη) θα μείνει πάλι άπιαστο όνειρο.
    Επί του συγκεκριμένου η Σχερία και αν βρεθεί τί θα προσφέρει στην ανεύρεση του πραγματικού στόχου? ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΣΑΛΑ.
    Χαβαλές να γίνεται λοιπόν και αποπροσανατολισμός (δεν αναφέρομαι στον διαχειριστή), και αφού φτάσαμε να παίρνουμε σα στοιχείο το Θιακό σταφύλι και τα Οδυσσειακά ονόματα τότε η δική μου θεωρεία υπερτερεί γιατί από τις 100 γυναίκες του χωριού μου οι 60 είχαν όλα τα ονόματα των νυμφών, των μισών θεοτήτων, και επιπλέον το όνομα της γυναίκας του Έκτορα.
    Επιπλέον έχετε πάει στη Βόρεια Ήπειρο Τηλέμαχοι, Οδυσσέηδες, άσε το Καλυψώς που πάει σύννεφο!
    Όσο για το θιακό σταφύλι πλημύρα! Και μάλιστα γίνεται καλύτερο από αλλού.
    Ο ερευνητής προσφέρει νέες και δικές του ιδέες βοηθούμενος από τα μέχρι τώρα υπάρχοντα σοβαρά στοιχεία κατά το δυνατόν τεκμηριωμένες, αλλιώς δεν είναι ερευνητής είναι παπαγαλιστής.
    Μήπως κάποιοι έχουν αναπολήσει τη θεία Λένα?
    Υ.Γ.
    Και για να βοηθήσω και εγώ στην έρευνα με απολύτως καινοτόμους ιδέας, εκ του συνήθους ονόματος Καλύψω εις την περιοχήν της Αυλώνος (εν Αλβανία), αξία η άποψις ότι το εκεί νησίον ονόματι Σάσων ήτο ο παράδεισος της Καλυψούς!
    Έτσι εξηγείται πλήρως η ακολουθία της Κέρκυρας για Σχερία.
    Σας αποστόμωσα μήπως ή το έχει βρεί πρώτα άλλος?

    Κακακακακα κακά

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ τσι Κατερινούλες

    Σπ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστουμε για να αρχισω ανάποδα ,,με την ευχη,,γιορταζει και η γυναικα μου εξαλου,,οποτε σε λιγο κλεινω υπολογιστες.
    το σχολιο ανεβηκε μαζι με 2-3 ακομη στο http://porosnews.blogspot.gr/2016/11/25.html
    οπως σου ξανασχολιασα εκανα διαλογο με τον γιο μου φετος που κανουνε Οδυσσεια στο Γυμνασιο, και του λεω,,πες σε ευκινη την καθηγητρια, οτι ο πατερας σου ειναι κουρλος και πιστευει οτι ο Οδυσσεας ητανε Κεφαλονήτης,, και το ιδι πιθανον να ητανε και ο Ομηρος! Λογικο ηταν να του απαντησει οτι το ηξερε οτι οι κεφαλλονητες ειμαστε θεομουρλοι σε ΚΟΜΙΤΑΤΟ-ΑΙΓΙΛΙΠΑ
    ετσι λοιπον το ιδιο πιστευω εχεις παθει και εσυ,,σε οποιους λες την θεωρεία σου για την Ασσο θα σε περνανε για κουρλο! Οταν αρχιζεις να λες κατι διαφορετικο,,αρχιζουν τα προβληματα χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
    να χαίρεσαι τη γυναίκα σου φίλε Γιώργο.
    Τα άλλα περί κουρλού μη τα συζητάς γιατί όλο δεύτεροι θα βγαίνετε εκεί κάτου.
    Άμα διαβάσεις την αρχική σελίδα του blog του, θα δείς ότι το βρήκε πρώτος.

    Και πάλι χρόνια πολλά.
    Χουά χα χα χα χα χα χα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο πρωτος κουρλος στο νησι ητανε δηλαδη Ασιωτης!!! χαχα,, Εγω το δικαιολογω παντως γιατι ετσι ηταν και η δικη μου αντιδραση φανταρος και το εχω ξαναγραψει σε αναρτηση με τσου τηλεμαχιους δρομους. Το ακουσα από γραμμα,, καιτ λεει βρηκανε και ο Μεταξς ισχυριζεται πως τελικα η Ιθάκη δεν ητανη Ιθακη αλλα η Κεφαλονια!! Κουρλαθηκανε ηταν αμεσως η πρωτη μπυ σκεψη,,εκανα και χαβαλε στην κοντρα τοτε με την εκπομπη της τωρινης βουλετη ΝΔ, που εκαμενε κοντρα Αρσενη-Μεταξα σε πρωινη εκπομπη και εγινε ο χαμος!! Ρε μπας λεω και υπαρχει τετοια τελικα περιπτωση,και ετσι αρχισα να ανοιγω τσι παροπιδες που εχουμε ολοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειχα και σε βιντεικασετα εκεινη την εκπομπη της φωτεινης Πιπιλη, και ενα απο τα λάθη του Μάκη τοτε,,με τις τοτε δυναμεις του,,επρεπε το θεμα να το ειχε ληξει τοτε,, Τωρα λόγο και της απογοητευσης του χρονου, που ο κολώνας δεν το ειπε ποτε επισημα. ακομη και οι χωριανοι μου το θετουν σαν μπαρουφες!! Δημιουργηθηκε και θεμα με τις δικαιολογημενες Αρχαιολογικες ζωνες, και το κλιμα αντι να βοηθάει εγινε ανατρεπτικο. Πολλοι, που με λένε και ΒΑΡΕΜΕΝΟ,,,,,,, γιατι ειπαμε οταν τους λες κατι που οι περισσοτεροι το ξερουν αλειως θεωρουν ακόμη και τωρα,,οτι το θεμα αρχαιων δεν ειναι καλο για τον Πόρο! Μαλλον κοψαμε το κλαδι που καθομασταν, και πρεπει να ξαναεφευρουμε την ροδα .Φωνη απο εδω καμοια, οπότε και καμοια πιθανοτητα μα ξεκολουσουμε από τον βαλτο πυ βρισκομαστε,,οποτε ας ευχηθουμε απλα περαστικα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή