Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη είχε το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων «Οι Πρόννοι»

Στη  συνάντηση με τον κύριο αντιπεριφερειάρχη Ιονίων νήσων κύριο  Παναγή Δρακουλόγκωνα,  παραβρέθηκαν μέλη του Σωματείου μας ο κ Γεώργιος Μεταξάς ο κύριος Χαράλαμπος  Αννινος.
Θέσαμε και καταθέσαμε γραπτώς όλα τα.
Περισσότερα στην σελίδα του Σωματείου: http://poros-kefalonia.gr/

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ
« ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ » Πόρος, 24/10/2016
ΠΟΡΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

ΘΕΜΑ: « Τα αιτήματα του Σωματείου μας »
1. Δρόμος Αργοστόλι – Πόρος και Περιφερειακοί Δρόμοι

Ο μοναδικός οδικός άξονας προς στην πρωτεύουσα αλλά και στα περισσότερα χωριά παραμένει σε κακή κατάσταση. Δεν είναι τυχαία τα τόσα ατυχήματα που γίνονται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες! Σε πολλά σημεία είναι ελλιπές οι προστατευτικές μπάρες, οι σημάνσεις και ξεθωριασμένες πινακίδες στον κυριότερο οδικό δίκτυο που εξυπηρετεί όλο το νησί από το λιμάνι του Πόρου .
2. Συγκοινωνίες
Να αναβαθμιστούν όλες οι συγκοινωνίες τουλάχιστο την θερινή περίοδο. Σημαντικό είναι η διελεύσεις τουρισμού από την Ιταλία, και δεν υπάρχει ανταπόκριση του ΚΤΕΛ Σάμη – Πόρο – Σκάλα , Κατελειο .
3. Τουριστική Προβολή και Διαφήμιση
Εν συγκρίσει με άλλα νησιά της χώρας μας, όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Μύκονος αφιερώνονται ολόκληρες σελίδες σε εφημερίδες και προβάλλονται σε πρωινές εκπομπές τηλεοπτικών καναλιών, η Κεφαλονιά & Ιθάκη έχουν μείνει πίσω στον τομέα αυτό της διαφήμισης.
Είναι απαραίτητο για τον τόπο μας να γίνουν ευρέως γνωστές και να συμμετέχουμε σε διάφορες εκθέσεις, όπως τις επιδιώκει η τουριστική επιτροπή με τον κύριο Σ.Γαλιατσάτο έτσι να γίνονται γνωστές οι τόσες φυσικές ομορφιές του νησιού μας .
4. Αρχαιολογικοί Χώροι
Ζητάμε την οικονομική στήριξη για την αξιοποίηση στους αρχαιολογικούς χώρους, την αναστήλωση αυτών καθώς και χώρο στέγαση για των αρχαιολογικών ευρήματα της περιοχής, όπως τα ευρήματα της Δράκαινας, και άλλα πολλά,
5. Περίπτερα Τουριστικής Προβολής
Ένα περίπτερο τουριστικής προβολής η κάποιο τερμιναλ με διαφημιστικό υλικό στο αεροδρόμιο η σε κάποιο λιμάνι θα αποτελούσε κίνητρο έλκυσης για τους επισκέπτες.
6. Η Γέφυρα του Πόρου. Η μοναδική γέφυρα που ενώνει το κέντρο του Πόρου με τον υπόλοιπο οικισμό.
Όπως είναι γνωστό και σε άλλα αίτημά μας ζητούσαμε και ζητάμε την κατασκευή μιας καινούριας τσιμεντένια γέφυρας, όπως μας είχαν υποσχεθεί οι προηγούμενη περιφερειακή αρχή, και μάλιστα κατόπιν δήλωση του κύριου Κουρή υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη .
7. Φαράγγι Πόρου
Το Φαράγγι του Πόρου, χρειάζεται κάποια αξιοποίηση, είναι ένα φανταστικό τοπίο και δεν του έχουμε δόση την αξία που του αξίζει . Και τι γίνετε με το υπόλοιπο πλέγμα ασφαλείας για τις κατολίσθηση;
8. Δρόμος προς το μοναστήρι της Ατρος
Ένα από το παλαιότερα μοναστήρια του νησιού μας και δυστυχώς δεν έχουμε τον κατάλληλο δρόμο για να ανέβη κάποιο μικρό λεωφορείο .
9. Πεζοπορικά Μονοπάτια
Τα υπάρχουσα πεζοπορικά μονοπάτια, συνιστάτε κόπια συντήρηση κάθε χρόνο τα οποία τα έχουμε διαφημίσει σε όλα τα περιοδικά και στης Ιστοσελίδες . Ο επισκέπτης τα ζητά , και καλό θα είναι να προωθήσουμε και μερικά άλλα που υπάρχουν στην περιοχή μας, όπως στο Παχνί με τα κυκλώπεια τείχη, και άλλα τόσα πολλά αξιοθέατα τους παλιούς νερόμυλους και τα εγκαταλειμμένα λιοτριβεία.
10. Πεζοδρόμηση
Ο Πόρος στερείτε από φωτισμό και πεζοδρόμηση, σε διάφορα σημεία του Πόρου όπως στον παραλιακό δρόμο Αράγια να συνεχιστή κατά μήκος της παραλίας , καθώς από το λιμάνι προς Σαρακίνικο, μια διαδρομή που επείγει να υλοποιηθεί, φωτισμό και πεζοδρόμηση που λόγο ταχείας κυκλοφορίας βρίσκετε σε μεγάλη επικινδυνότητας για τους πεζούς που διέρχονται στις ξενοδοχειακές μονάδες.
11. Παραλίες
Θα θέλαμε αν είναι δυνατον να προγραμματιστούν από τώρα οι ημερομηνίες για την καθαριότητα της παραλίας του Πόρου με τα κατάλληλα μηχανήματα για να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή , όπως στο παρελθών. Όλα αυτά συμπίπτουν και έχουν μεγάλη σχέση με τον τουρισμό .
12. Μαρίνα του Πόρου
Τι θα γίνει με την μαρίνα του Πόρου που παραμένει επί δεκαετίες στο ΘΑ όπως τα πλωτά , το φωτισμό, τουαλέτες, και την διαμόρφωση του χώρου .
13. Τοπικά Προϊόντα
Να δοθούν κίνητρα και να υποστηρίζονται οι διάφορες δραστηριότητες γύρω από τα αγροτικά προϊόντα για την προβολή και προώθηση αυτών,
Οι βιολογικές καλλιέργειες θα μπορούσαν να βοηθήσουν παράλληλα με τον τουρισμό τους νέους αγρότες για να μην εγκαταλείψουν το νησί μας.
14. Είναι μερικά από τα προβλήματα που είναι αναγκαία να επιλυθούν στην περιοχή μας καθώς και τον δρόμο Πόρο – Ασπρογέρακα – Άγιος Γεώργιος .
Με εκτίμηση
ΤΟ Δ Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ
Τι απάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας
Στη συνάντηση με τον κύριο αντιπεριφερειάρχη Ιονίων νήσων κύριο Παναγή Δρακουλόγκωνα, παραβρέθηκαν μέλη του Σωματείου μας ο κ Γεώργιος Μεταξάς ο κύριος Χαράλαμπος Αννινος.
Θέσαμε και καταθέσαμε γραπτώς όλα τα έγγραφα, αιτήματα, και καταγγελίες των κατοίκων με εκατοντάδες υπογραφές, σχετικά για το δρόμο που αφορά Πόρος- Ασπρογέρακα, αιτήματα και διεκδικήσεις δεκαετιών, όπως και την αλληλογραφία από την πρώην Νομαρχιακή αρχή, χωρίς να έχει γίνει κάτι για τον συγκεκριμένο δρόμο. Καθώς και τα αιτήματα του σωματείου μας που αφορούν τον Πόρο, τα συζητήσαμε ενα ενα αναλυτικά .
Θέμα:  Δρόμος Πόρος -Ασπρογερακα -Άγιος Γεώργιος
Ο κύριος Π Δρακουλόγκωνας: Για τον συγκεκριμένο δρόμο θα κάνουμε κάποιες παρεμβάσεις ώστε να υπάρχει βατότητα, ήδη έχουν προγραμματιστεί σε μερικά σημεία, ότι μπορώ θα το κάνω, όμως για το δρόμο όπως εσείς τον εννοείτε, όσο εγώ είμαι εδώ δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε, όχι πως δεν θέλω αλλά αδυνατούμε να κάνουμε τέτοιο έργο, έπρεπε να έχει γίνει από τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχε το χρήμα, σήμερα δεν έχουμε ούτε 1 ευρώ να βάλουμε βενζίνη,
Γ Μεταξάς: Αυτή τη στιγμή δεν ζητάμε έργα των εκατομμυρίων απλά να μπορέσει να εξυπηρετήσει μια διέξοδος για τον κόσμο, αν κάναμε ένα χιλιόμετρο άσφαλτο κάθε χρόνο θα είχε τελειώσει. και θα αποφεύγαμε το κυκλοφοριακό που είχε προηγηθεί τον περασμένο μήνα με τα έργα στο στενό του πόρου. Θέλουμε επίσης να σας αναφέρουμε και τα επόμενα θέματα που αφορά την περιοχή μας τον Πόρο
Δρόμος Πόρος-Αργοστόλι
Ο κ. Μεταξάς ανέφερε επίσης για το δρόμο Αργοστόλι Πόρος ο οποίος είναι σε άθλια κατάσταση σε μερικά σημεία ελλιπής μπάρες ασφαλείας καθώς και πινακίδες ξεθωριασμένες, καθώς και η λευκή γραμμή κατά μήκος του δρόμου, λακκούβες και άλλα .
Ο κ. Χ Αννινος πρόσθεσε για τις υποσχέσεις που μας είχαν δώσει η προηγούμενη Νομαρχιακή, αρχή για την διαπλάτυνση του δρόμου και της απαλλοτριώσεις που θα γινόταν για την βελτίωση του δρόμου.
Ο κ. Π Δρακουλόγκωνας: Όσον αφορά τις μπάρες προστασίας ο κύριος αντιπεριφερειάρχης μας διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες δεν τον είχαν ενημερώσει, πλην όμως όπου υπάρχει πρόβλημα θα προστεθούν οι μπάρες ασφαλείας, για τις πινακίδες τις έχουμε και θα τοποθετηθούν σύντομα,
Θέμα προβολή και διαφήμιση
Ο κ. Δρακουλόγκωνας: Για την προβολή και διαφήμιση ο κύριος περιφερειάρχης απάντησε ότι, η περιφέρεια και ο δήμος, έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία για τα Ιόνια νησιά, μάλιστα μας διαβεβαίωσε ότι έχουμε μέσω δικτύωση στην σελίδα μας Ιονίων νήσων και μέσον του face book δεκάδες εκατομμύρια κλικ, μάλιστα λέγοντας ότι έρχονται και από άλλα νησιά να δουν τον τρόπο τον οποίο εμείς διαφημίζουμε, επίσης θα εγκατασταθούν 2 τερμιναλ ένα στο Αργοστόλι και ένα στο αεροδρόμιο, καθώς θα εγκατασταθούν σε πολλά σημεία του νησιού μας τα λεγόμενα ηλεκτρονικά πινακάκια που θα μπορέσει ο επισκέπτης να συνδέετε στο ιντερνέτ
Θέμα Αρχαιολογικοί χώροι
Ο κ. Π Δρακουλόγκωνας: Όπως θα διαπιστώσετε φτιάξαμε ένα κομμάτι δρόμο τσιμεντένιο για να ταιριάζει με το περιβάλλον προς στο μυκηναϊκού τάφου και σας βεβαιώνουμε ότι η περιφέρεια ιονίων νήσων την επόμενη εβδομάδα με συνεννόηση με το υπουργείου πολιτισμού θα εντάσσουμε την αναβάθμιση του μυκηναϊκού τάφου , όπως μας είπε για να γίνει ολοκληρωμένο το έργο πρέπει να βοηθήσει και η εκκλησία να μας παραχωρήσει τη χρήση ενός χώρου για να μπορέσει να σταθμίσει κάποιο όχημα
Για τα ευρήματα
Ο κ Γ. Μεταξάς ανέφερε την αναγκαιότητα ενός χώρου στην περιοχή Πόρου ούτως ώστε να εκθέτονται τα αρχαιολογικά ευρήματα της Δράκαινας και όχι μόνο τα οποία από ότι ξέρουμε είναι στοιβαγμένα σε διάφορα υπόγεια στο Αργοστόλι.
Ο κ.Π. Δρακουλόγκωνας: Επάνω σε αυτό που μου λέτε τι μπορώ να κάνω εγώ ! Αν γίνει σύντομα και μου το ζητήσει το υπουργείο πολιτισμού και μου δώσει το πράσινο φως να γίνει εκθετήριο χώρου αρχαιολογικών ευρημάτων, θα μπορώ εγώ άνετα να το αναθέσω μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, όπως έκανα και για το μουσείο της Σάμη και όπως έκανα επίσης για τον τάφο, ήταν δύο μεγάλα προγράμματα τα οποίοι είχαν παραμείνει στο συρτάρι ξεχασμένα. Εμείς ότι μας έδωσε το υπουργείο πολιτισμού για την Κεφαλονιά το εντάξαμε απευθείας σε ευρωπαϊκά προγράμματα .
Οθόνη πληροφοριών screen information
Γ. Μεταξάς: Μια οθόνη πληροφοριών σε διάφορα σημεία όπως στο αεροδρόμιο και σε λιμάνια ούτως ώστε οι επισκέπτες να έχουν πρόσβαση σε διάφορα αξιοθέατα του νησιού μας.
Ο κ. Π. Δρακουλόγκωνας: Ασφαλώς έχουμε προμηθευτή ήδη 2 οθόνες από την ευρωπαϊκή ένωση οι οποίες αυτή τη στιγμή τους βάζουμε το λογισμικό και θα είναι έτοιμες αυτές τις μέρες,
Γ. Μεταξάς: Εάν επιτρέπεται που έχετε σκοπό να τις τοποθετήσετε αυτές τις δύο οθόνες ?
Ο κ. Π Δρακουλόγκωνας: Πιθανό η μια στο αεροδρόμιο και η άλλη στον Πόρο δεν ξέρω ακριβώς αν θα μπει στον Πόρο ή θα μπει σε κεντρικό σημείο του Αργοστολιού. Επίσης η περιφέρεια ιονίων νήσων έχει παραγγείλει 200 πασαλάκια με μπαρ κόντε τα οποία θα στηθούν σε διάφορα σημεία της Κεφαλονιάς, ο επισκέπτης να μπορεί ανά πάσα στιγμή να δει που βρίσκεται μέσω του κινητού του και να πλοηγείται στο internet, η οποία μας στοίχισε 30.000 ευρώ. Επίσης έχουμε έρθει σε συμφωνία με τα ΤΕΙ Ιονίων νήσων την καταγραφή και δικτύωση αποδήμων Κεφαλλήνιων επιστήμων Ελλάδα και εξωτερικό, όλοι αυτοί οι επιστήμονες θα μπορέσουν να μας φέρουν τις δικές τους εμπειρίες και εμείς της δικές μας, είναι μία πάρα πολύ καλή εργασία
Γέφυρα του Πόρου
Γ. Μεταξάς: Ασφαλώς δεν ξέρουμε αν αυτό είναι στη δική σας αρμοδιότητα, αναφέραμε για την σιδερένια γέφυρα που ενώνει το κέντρο του πόρου με τον υπόλοιπο οικισμό σύμφωνα με τον κύριο Κουρή υπάρχει κάποια μελέτη, και θέλαμε να μας πείτε αν θα προχωρήσει αυτό το έργο.
Ο κ.Π. Δρακουλόγκωνας: Όσο αφορά την γέφυρα δεν έχει πέσει κάποια μελέτη στην αντίληψή μου αυτό το έργο ανήκει και στο δήμο θα μιλήσουμε και αν υπάρχει κάποια μελέτη θα το προγραμματίσουμε.
Φαράγγι του Πόρου
Για το φαράγγι του Πόρου θα το δούμε μαζί με τον Δήμο τι μπορούμε να κάνουμε σε αυτό το θέμα
Πεζοπορικά μονοπάτια
Ο Γ. Μεταξάς ανέφερε για τα πεζοπορικά μονοπάτια ότι θέλουν κάποια συντήρηση για να μην κλείσουν εντελώς.
Ο κ. Π. Δρακουλόγκωνας: Το θέμα για τα μονοπάτια το κράτος δεν μας δίνει ούτε ένα ευρώ, δεν είναι και στη δικιά μας την αρμοδιότητα, όμως υπάρχει ένα πρόγραμμα Ιταλία Ελλάδα και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.
Δρόμος προς το μοναστήρι της Ατρου
Ο κ. Π. Δρακουλόγκωνας: Γα το δρόμο της Ατρος ασφαλώς έχουμε τη μελέτη έχουμε τα χρήματα περιμένουμε ένα δασολόγο από την περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την τελική έγκριση
Πεζοδρόμηση
Ο κ. Π Δρακουλόγκωνας: Όσον αφορά τα πεζοδρόμια και λοιπά εσωτερικά του οικισμού δεν είναι δική μας αρμοδιότητα ούτε οι παραλίες
Μαρίνα του Πόρου
Ο κ. Π. Δρακουλόγκωνας: Δεν είναι μαρίνα όπως το εννοείτε απλά είναι αγκυροβόλιο του Πόρου το οποίο δεν έχουμε κάποια μελέτη, είναι στην αρμοδιότητα του δήμου, εάν όμως μας φέρετε κάποια μελέτη για τα πλωτά η κάτι τέτοιο, εμείς δεσμευόμαστε να το εντάξουμε για χρηματοδότηση
Τοπικά προϊόντα
Γ.Μ. Οι βιολογικές καλλιέργειες θα μπορούσαν να βοηθήσουν παράλληλα με τον τουρισμό τους νέους αγρότες για να μην εγκαταλείψουν το νησί μας
Ο κ. Π. Δρακουλόγκωνας: Για τα αγροτικά προϊόντα η περιφέρεια ιονίων νήσων πήρε απόφαση και βρισκόμαστε στην διαδικασία να κάνουμε αγροτουριστική σύμπραξη που στοχεύει στην προβολή των αγροτικών και τοπικών προϊόντων και να προωθηθούν στα ξενοδοχεία.
Είναι μερικά από τα θέματα που συζητήσαμε με τον κύριο αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα ελπίζοντας να υλοποιηθούν μερικά από αυτά.
Δ . Σ . ΟΙ ΠΡΟΝΝΟΙ επ/ πρόεδρος Γεώργιος Μεταξάς , αντι/δρος Χαράλαμπος Άννινος
 ΚΑΙ
Πόρος 10 Οκτωβρίου 2016
Διαμαρτυρία κατοίκων
Περιοχής Ελειού Πρόννων
Προς περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνιάς & Ιθάκης
  • κύριο περιφερειάρχη Ιονίων νήσων
Θεόδωρος Γαλιατσάτος
  • κύριο Αντιπεριφερειάρχη
Παναγης Δρακουλόγκωνας
  • κύριο Αντιπεριφερειάρχη Σπύρο Γαλιατσάτος
Θέμα: Περιφερικός δρόμος
Σας παραδίδουμε κείμενο διαμαρτυρίας καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής Ελειού-πρόννων , εμείς οι κάτοικοι και το σωματείο ενοικιαζομένων δωματίων ανανεώνουμε τα αιτήματά μας και σας παρακαλούμε να δείξετε κάποια κατανόηση ούτως ώστε να προγραμματιστεί αυτό το αναγκαίο έργο, που δυστυχώς εδώ και χρόνια και συγκεκριμένα από το Σεπτέμβριο του 2000 παραμένουν στα συρτάρια χωρίς καμία απολύτως ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση που αφορά την ασφαλτόστρωση του δρόμου Πόρος- Ασπρογέρακα -Ανιννάτα -Άγιος Γεώργιος, που θα εξυπηρετήσει όχι μόνο τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους διερχόμενος προς όλες τις κατευθύνσεις.
Συνημμένα 4 αντίγραφα από την πρώην Νομαρχία της Κεφαλονιάς και Ιθάκης & αιτήματα και διαμαρτυρίες από το 2000.
Με τιμή  OI AITOYNTΕΣ
ΠΗΓΗ  portoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου