Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΛΚΥΩΝΙΔΕς ,ΠΟΛΛΕς ΕΠΙΣΚΕΨΕΙς ΦΕΤΟς

Μετά την Αριάδνη, ο Βίκτωρ:

 Από το βράδυ το νέο κύμα κακοκαιρίας

Μετά την Αριάδνη, ο Βίκτωρ:  Από το βράδυ το νέο κύμα κακοκαιρίας
Λίγες ημέρες μετά την Αριάδνη, βαθύ βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Ιταλίας, ο Βίκτωρ, θα επηρεάσει το τετραήμερο Δευτέρας 16/01-Πέμπτης 19/01 τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ο Βίκτωρ θα στροβιλίζεται μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα πάνω από τη Ν. Ιταλία, με πίεση στο κέντρο του στο εύρος των 1000-1002 hPa, προκαλώντας κύμα διαταραχών που θα επηρεάσουν σημαντικά τη χώρα μας. Τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι αρκετά διαφορετικά από αυτά της Αριάδνης, με:

-ενισχυμένους νότιους ανέμους,
-κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες (ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα, όπου θα παρουσιάσουν εμμονή)
-πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Δυτ. Στερεάς, της Δυτ. Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Β. Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κυριακής 15/01:
Τις βραδινές ώρες της Κυριακής 15/01, περιμένουμε επιδείνωση του καιρού στη Νότια Ελλάδα και στο Ιόνιο με βροχές στα πεδινά, καταιγίδες κυρίως πάνω από τη θάλασσα και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα από αργά το βράδυ θα επεκταθούν σταδιακά στη Στερεά, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Ήπειρο και στην Κεντρική-Δυτική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας και της Ηπείρου, καθώς και σε περιοχές της Δυτικής-Βόρειας Θεσσαλίας και της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από ισχυρές καταιγίδες τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα συμπεριλαμβάνονται τμήματα του νομού Αττικής και πιθανόν η πόλη της Αθήνας.
Τη Δευτέρα 16/01, καθώς δευτερεύον χαμηλό του Βίκτωρος θα σχηματίζεται στο Αιγαίο, οι ισχυρές βροχοπτώσεις  θα συνεχιστούν σε μεγάλο μέρος της χώρας. Χιονοπτώσεις – με μεγάλα ύψη χιονόστρωσης – θα εκδηλώνονται στα ορεινά ηπειρωτικά (από την Κεντρική Στερεά και βορειότερα). Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται επίσης σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην Δυτ. Στερεά, στην Ήπειρο, στη Β. Θεσσαλία και στη Β. Ελλάδα. Παράλληλα, στη Δυτική Ελλάδα αλλά και στο Ανατολικό Αιγαίο, κατά διαστήματα οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες. Οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις που στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6-7 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ, ενώ ενισχυμένοι νοτιάδες θα επηρεάσουν και χερσαίες περιοχές.
Οι παρακάτω χάρτες δίνουν την κατανομή της πίεσης και του υετού (βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις) τη νύχτα της Κυριακής 15/01 και το μεσημέρι της Δευτέρας 16/01.
Τονίζεται ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές της Νότιας και Ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Εύβοιας, όπου έχει συσσωρευθεί μεγάλος όγκος χιονιού και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση του στρώματος χιονιού.
Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις με πιο λεπτομερή στοιχεία για την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου