Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

ΤΕΛΟΣ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗΣ | Έντονες αντιδράσεις για “χαριστική βολή” στον τουρισμό

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια προκαλεί στις τάξεις των ξενοδόχων η επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στις επιχειρήσεις τους. Ο συγκεκριμένος φόρος που αναμένεται να επιβαρύνει τις υποχρεώσεις τους θα επιβληθεί εκτός απροόπτου από 1η Ιανουαρίου του 2018. Οι ίδιοι αντιδρούν, αφού θεωρούν ότι είναι ένα μέτρο που θα διώξει πολλούς πελάτες από την επιχείρηση τους, δεδομένου ότι αποτελεί μια επιπλέον πληρωμή που καλούνται να εξοφλήσουν.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι η επιβάρυνση για τους πελάτες ενός ξενοδοχείου πέντε αστέρων θα ανέρχεται στα τέσσερα ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ στα τρία ευρώ θα είναι για ξενοδοχειακό κατάλυμα τεσσάρων αστέρων. Την ίδια στιγμή στο εξωτερικό η διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο δεν κοστίζει παραπάνω από ένα ευρώ.

Ακόμα και ακυρώσεις κρατήσεων
Η υψηλή φορολογία στον τουρισμό καθιστά την Ελλάδα ήδη μη ανταγωνιστική σε τουριστικό επίπεδο. Πόσω δε μάλλον όταν έχουμε έναν καινούριο φόρο τον οποίο ο πελάτης πληρώνει απευθείας, αφού δεν μπορεί να απορροφηθεί σε καμία τιμή συμβολαίων. Αυτό σημαίνει ότι σε οποιαδήποτε τιμή αγοράζει το πακέτο του, είτε μέσω booking είτε μέσω tour operator, είτε απευθείας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ξενοδοχείου του, θα πρέπει να υπολογίσει και αυτή του φόρου.
Όπως αναφέρουν, το να πληρώσουν το κατάλυμα χρήματα που δεν υπολόγιζαν από το ταξίδι τους θα λειτουργήσει αποθαρρυντικά, αφού θα έχουν από την αρχή παράπονο από την επιχείρηση.
ΑΠΟΨΕΙΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ

“Βλέπουμε ότι μπαίνει άλλο ένα χαράτσι. Νομίζω ότι στην ήδη επιβαρυμένη κατάσταση που βιώνουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις και κυρίως οι μικρομεσαίες, το τέλος διανυκτέρευσης μπαίνει σαν κερασάκι στην τούρτα αν θα είναι ο τελευταίος φόρος που επιβάλλεται. Αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν πολλές άλλες περιπτώσεις, από τον ΕΝΦΙΑ, μέχρι τα υψηλά τέλη, τα δημοτικά τέλη κ.α. που όλα αυτά υπάρχουν σωστά αλλά υποτίθεται ότι είναι ανταποδοτικά, τελικά μόνο ανταποδοτικά δεν είναι γιατί όλοι εμείς αναγκαζόμαστε να παρέχουμε έξτρα υπηρεσίες και επιβαρύνσεις για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της επιχείρησης. Ο τελευταίος κλάδος που ευδοκιμούσε τα τελευταία χρόνια και άντεξε στην κρίση, μάλλον κακοποιείται αυτή τη στιγμή και προσπαθούμε να τον εξοντώσουμε. Φανταστείτε ότι ο κάθε επισκέπτης θα έρχεται στη ρεσεψιόν του κάθε ξενοδοχείου και θα έχει να αντιμετωπίσει ένα επιπλέον κόστος που δεν το είχε υπολογίσει. Φανταστείτε ότι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε προορισμούς όπως η Ζάκυνθος το πρόβλημα είναι όταν ένας επισκέπτης που έρχεται με χαμηλού κόστους εισιτήριο και με λίγα χρήματα για να περάσει τη διαμονή του, θα επιβαρύνεται με κάτι επιπλέον που θα είναι μη προβλέψιμο”
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
“Είναι δεδομένο ότι οι φόροι όσον αφορά τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία είναι υπερβολικά δυσβάσταχτοι. Υπάρχουν ήδη φόρος εισοδήματος, φόρος προστιθέμενης αξίας κ.α. και αν επισυναφτεί σε αυτό το τέλος διανυκτέρευσης μιλάμε για ένα σημαντικό ποσό που θα επηρεάσει την τελική τιμή στον πελάτη και τα τουριστικά πακέτα που έχουμε στο νησί μας. Είναι ένα ποσό που δεν μπορούμε να αφομοιώσουμε εμείς. Μιλάμε για ένα τελικό ποσό πάνω από 50% από την τιμή που εισπράττουμε από τον πελάτη”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου