Σήμα Facebook

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΑΦΗΣ | κινητο 6907471738


ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ
Συνεχή Ροή Ειδήσεων από το νησί

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΔΟΥΛΙΧΙ ΚΑΙ Η ΙΘΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΑ

Συμπληρωματικα να πω Συμφωνω δεν συμφωνω με τον καθένα σας,, θεωρω οτι ολες οι γνωμες πρεπει να κοινοποιουνται,, για να μπορουμε να τις σχολιαζουμε Εγω ειλικρινα μεσα από τους σχολιασμους μας εχω μαθει παρα πολλα!
Οπως εχετε καταλάβει  η δική μου θεωρεία ειναι αυτη που εχω πρωτη εικονα από την αρχη δημιουργίας του μπλοκ,, και ενημερωτικά ειναι παραληλο με οσα σιγα σιγα ανεβάζει ο Μεταξας Μακης αφου ολα στηρίζονται  στο δικό του   Οραμα , και ανα διαστήματα κανει πολυ ενημερωτικές αναρτησεις στο http://homericithaca.blogspot.gr

Aπο Παλική μεριά, Ερισσο, ,Λευκάδα,,  και  αλλές μακρινες  θεωρείες, ολοι με την εγνιά  στο ποια
περιοχή περιγράφει ο μεγάλος ποιητης , και όλοι να πιστυουμε οτι ο Οδυσσέας εμενε κοντα στον τόπο τους!  Θέμα χρόνου  ειναι νομιζω επιτέλους  να οδηγηθούμε στην λύση του Γρίφου.



ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ,,ΘΑ ΤΟΝ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ.
ΕΧΩ  ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΠΛΟΚ,, ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΦΙΛ,, ΜΕ  ΛΟΓΟΥΣ
ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ  ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΩ!!


Nikos Vallianatos Φιλε ΜΑΚΗ ΤΟ ΔΟΥΛΙΧΙΟΝ,σε προλαβαινω ,ειναι η Ερυσσος,και εχω τον τροπο μου να στο αποδειξω,μην ξεχνας οτι συν τοις αλλοις τα μρη τα εχω ξεχαλικισει,καλο βραδυ.

Αφαίρεση
Makis Metaxas καλημέρα φίλε Νίκο ! ! προφανώς και η χερσόνησος της Ερύσσου έχει δόλιχο σχήμα και ενδεχομένως να μπορούσε κανείς να την αποκαλούσε δικαίως Δολίχα (Δουλίχιον) όπως και την αποκάλεσαν στα πρόσφατα ιστορικά χρόνια με τον εκεί Δήμο του Δουλιχίου. Το Ομηρικό Δουλίχιο όμως ήταν ένα νησί μεγάλο πολυάνθρωπο εύφορο με πεδινές εκτάσεις και το κυριότερο νότια από την τότε Ιθάκη ( σημ. Κεφαλληνία). Αν ξεχάσουμε για λίγο ονόματα και αφήσουμε από έξω τα περιοριστικά μας πιστεύω δεν νομίζω πως είναι δύσκολο να το εντοπίσεις. Περισσότερα προσεχώς.
Αφαίρεση
Nikos Vallianatos Ναι αλλα πρεπει να σου πω οτι υπαρχει χαρτης του 1500 και στην Ερυσσο εχει το χωριο Δουλιχιον ,και χεροννησος και δεστρες πλοιων και αλλα δεν μενω μονο στον Δημο και το Καλον Ορος κατι λεει.

Αφαίρεση
Makis Metaxas Νίκο μου για τους ίδιους λόγους οι αρχαιότεροι των Ελλήνων ιστορικών θεωρούσαν οτι η σημερινή χερσόνησος της Παλικής λόγω και της Δόλιχου μορφής της ήταν το Ομηρικό Δουλίχιο. Και εμείς στην αρχή αυτήν την εκτίμηση είχαμε. Δεν ήταν τελικά ούτε η Έρυσσος ούτε η Παλική. Εάν διαβάσεις το βιβλίο του Βαγγέλη Πανταζή θα πάρεις πολλές απαντήσεις. Σύντομα θα υπάρξει νεότερο άρθρο που θα τοποθετηθούμε γύρω από αυτό το ζήτημα
Γιωργος Γκιαφης μια θεωρεια εδω http://porosvress.blogspot.gr/2015/09/blog-post_52.html

kefalonia,κεφαλονια,πορος,επαγγελματα,αρχαια,ομηρικη ιθακη
POROSVRESS.BLOGSPOT.PE

Διαχείριση
Γιωργος Γκιαφης και μια δευτερη απο νικο Καμπανη σεhttp://porosvress.blogspot.gr/2015/10/blog-post_9.html

kefalonia,κεφαλονια,πορος,επαγγελματα,αρχαια,ομη…
POROSVRESS.BLOGSPOT.PE

ΚΑΙ

 http://porosnews.blogspot.com/2017/11/blog-post_11.html

ΝΕΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ
POROSNEWS.BLOGSPOT.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου